Buzz

«Eté 85»: Ο Φρανσουά Οζόν γυρίζει ήδη την επόμενη ταινία του

στα 10

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν αυτές τις μέρες και θα συνεχιστούν ως το τέλος του μήνα στην Νορμανδία.

«Eté 85»: Ο Φρανσουά Οζόν γυρίζει ήδη την επόμενη ταινία του

Το «Eté 85» όπως φαντάζεστε από τον τίτλο, λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι του 1985. Αλλά όχι δεν έχει σχέση με το «Stranger Things». Ακόμη κι αν οι πρωταγωνιστές του είναι τρία νεαρά αγόρια κι ο κίνδυνος (κι ο θάνατος) είναι πανταχού παρόντες σε αυτό που θα μπορουσε να είναι ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Δείτε ακόμη: Ο Γούντι Αλεν ξεκινάει γυρίσματα για την 49η του ταινία. Να ποιοι ηθοποιοί τον εμπιστεύθηκαν!

Το φιλμ, έχει για ήρωα ένα δεκαεξάχρονο αγόρι του οποίου τα όνειρα είναι λίγο διαφορετικά από των συμμαθητών του: Οχι να κερδίσει το πιο όμορφο κορίτσι, όχι να κάνει τους πιο cool φίλους, όχι να πετύχει στην πιο δημοφιλή σχολή, ούτε καν να περάσει το πιο ξέφρενο καλοκαίρι της ζωής του. Ο Αλέξις ονειρεύεται μόνο τον θάνατο, γιατί στο μυαλό του δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το τέλος. Κι όπως την πιο νόστιμη μπουκιά από ένα πιάτο, την φυλάς για το τέλος, εκείνος φυλάει τον θάνατό του για το τέλος του καλοκαιριού και των διακοπών. Κι αυτή η ταινία είναι η ιστορία του πως μέσα από τα όνειρά του για το τέλος του, ο Αλέξις ανακάλυψε τον εαυτό του.

Francois Ozon 607

Αυτή είναι η ιστορία της 19ης μεγάλου μήκους του Φρανσουά Οζόν του οποίου η τελευταία ταινία «Θέλημα Θεού» κέρδισε την Χρυσή Αρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου και στην οποία πρωταγωνιστούν μια ομάδα ανερχόμενων νεαρών γάλλων ηθοποιών με προεξάρχοντα τον Φελίξ Λεφέμπβρ που έρχεται με φόρα από την γαλλική τηλεοπτική επιτυχία «Infidèle» και το κινηματογραφικό «L'Heure de la Sortie».

Δείτε κι αυτό: Ο Μπάρι Τζένκινς φέρνει τον μύθο που ήταν ο Αλβιν Εϊλι, στην οθόνη