Buzz

Βραβείο Κοινού στον «Τέταρτο Τοίχο» του Δημήτρη Γκότση στο ShortsShorts FilmFestival and Asia 2019

στα 10

Από το Τόκιο και ένα από τα πιο σημαντικά ασιατικά φεστιβάλ έρχεται μια ακόμη διάκριση για τον «Τέταρτο Τοίχο» του Δημήτρη Γκότση.

Βραβείο Κοινού στον «Τέταρτο Τοίχο» του Δημήτρη Γκότση στο ShortsShorts FilmFestival and Asia 2019

Μετά το ειδικό βραβείο «Κλιματική Αλλαγή και Φυσικό Περιβάλλον» στο Φεστιβάλ της Δράμας, το Βραβείο Ιρις Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και την συμμετοχή της ταινίας στο φετινό φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τις Νύχτες Πρεμιέρας και το Φεστιβάλ, ανάμεσα σε αλλα, των Τιράνων, ο «Τέταρτος Τοίχος» του Δημήτρη Γκότση συμμετείχε στο σημαντικό ασιατικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ShortsShorts FilmFestival and Asia και απέσπασε το Βραβείο Κοινού στην κατηγορία «Save the Earth!».

Ο «Τέταρτος Τοίχος» αποτελεί, όπως δηλώνει ο δημιουργός του, την αδιόρατη πλευρά του κοινωνικού ιστού, που μοιάζει αμετάβλητος, έχοντας ως μόνη διαφορά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Ενας κόσμος που αναπαράγεται για να παράγει, επιβιώνοντας μάλλον ενστικτωδώς. Η ταινία βασίζεται πάνω στις σημειώσεις ενός οδοιπορικού που διήρκεσε δέκα μήνες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Τέταρτο Τοίχο» του Δημήτρη Γκότση.

Το Φεστιβάλ ShortsShorts FilmFestival and Asia του Τόκιο προκρίνει τέσσερις ταινίες μικρού μήκους στην Αμερικανική Ακαδημία, προκειμένου αυτές να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαδρομή προς τις πεντάδες των Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους (Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ και Animation), οπότε αναμένουμε με ενδιαφέρον αν νάμεσα σε αυτές θα βρίσκεται, μετά τη βράβευσή του, και ο «Τέταρτος Τοίχος».

4th Wall 607 Ο Δημήτρης Γκότσης στα γυρίσματα της ταινίας

Ο «Τέταρτος Τοίχος» θα ταξιδέψει στον κόσμο και με το πρόγραμμα «Χρυσές Νύχτες» της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ανάμεσα σε 35 ταινίες μικρού μήκους, που βραβεύτηκαν από τις Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών τους.