Buzz

Περισσότεροι από 3000 άνθρωποι του σινεμά ζητούν άμεση λύση στο προσφυγικό στην Ευρώπη

στα 10

Σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση περισσότεροι από 3000 άνθρωποι του σινεμά, ανάμεσα στους οποίους ο Ντάνιελ Κρεγκ και ο Μίκαελ Χάνεκε, υπογράφουν την απαίτηση για άμεση δράση στην κρίση του προσφυγικού στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από 3000 άνθρωποι του σινεμά ζητούν άμεση λύση στο προσφυγικό στην Ευρώπη

H διαδικτυακή διαμαρτυρία με τίτλο «For A Thousand Lives: Be Human» απευθύνεται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένου να αναλάβουν δράση, σε μια τιτάνια κίνηση που έχει ξεκινήσει σε όλον τον πλανήτη, ο οποίος αρχίζει να ευαισθητοποιείται γύρω από το πιο κρίσιμο θέμα των ημερών μας.

Η ανοιχτή επιστολή που συνοδεύει τη διαμαρτυρία - και ξεκίνησε με αφορμή την τραγική εικόνα του παιδιού από την Τουρκία που έκανε το γύρο του κόσμου - αναφέρει χαρακτηριστικά τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες το θέμα, καταλήγοντας στο αυτονόητο: «Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες που να ανταποκρίνονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ατομική ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια χωρίς περιορισμούς και να αφιερώσουν τα μέσα που είναι απαραίτητα ώστε οι πρόσφυγες να εργάζονται νόμιμα, να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και να χτίσουν μια νέα ζωή. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράση τώρα. Ας μην διακινδυνεύσει άλλη ανθρώπινη ζωή.»

Διαβάστε ακόμη: «Μην κατηγορείτε τους πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή»: διαβάστε το άρθρο της Αντζελίνα Τζολί στους Times

For a 1000 Lives Petition

Ανάμεσα στους επαγγελματίες του κινηματογράφου που έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα βρίσκονται οι Ντάνιελ Κρεγκ, Μπρούνο Γκανζ, Μίκαελ Χάνεκε, Σουζάνε Μπίερ, Λέα Σεντού, Ντάνι Μπουν, Ανιέσκα Χόλαντ, Τζόσουα Οπενχάιμερ, Ακι Καουρισμάκι, Τόμας Βίντερμπεργκ ενώ η ατέλειωτη λίστα συμπληρώνεται συνεχώς με νέα ονόματα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της διαμαρτυρίας στο ιντερνετ για να διαβάσετε περισσότερα και να συμμετάσχετε και εσείς με την υπογραφή σας.

Δείτε εδώ και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς να προλογίζει το «Help is Coming» των Crowded House που ξανακυκλοφορεί - με σκοπό τα έσοδα από τις πωλήσεις του να διατεθούν για την οργάνωση Save the Children και τους πρόσφυγες από τη Συρία.


Διαβάστε περισσότερα: