Buzz

Footloose: δείτε το video clip

στα 10

Κάτι παράξενο συμβαίνει με αυτό το remake: αν δείτε το video clip της διασκευής του κομματιού του Κένι Λόγκινς, θα καταλάβετε ότι μάλλον πρόκειται για πιστή αναπαράσταση της αυθεντικής ταινίας. Ακόμα και το country ύφος του Μπλέικ Σέλτον δεν απέχει πολύ από το να περιμένουμε ότι κάποια στιγμή θα ξεπηδήσει στην εικόνα ένας πιτσιρικάς, αυθάδης Κέβιν Μπέικον...

Footloose: δείτε το video clip

Το Χόλιγουντ δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο - όλα περνούν από την μηχανή της ανακύκλωσης. Κι αν έχουν καταστραφεί σοβαρότερες ταινίες, σιγά μην δεν αγγίζονταν απλά, νεανικά ταινιάκια που απλά γράφουν μέσα σου τη δική τους νοσταλγική ιστορία.

Από το 2007 ακούμε για το remake του «Footloose». Αρχικά το ρόλο του «Ρεν ΜακΚόρμακ» (Κέβιν Μπέικον), του επαναστάτη νεοφερμένου μαθητή που άλλαξε το καταπιεσμένο τοπίο του Μπομόντ ξεσηκώνοντας τα πιτσιρίκια να χορέψουν, είχε αναλάβει ο Ζακ Εφρον. Αποχώρησε. Μετά ήρθε στο project ο Τσέις Κρόφορντ του «Gossip Girl». Αποχώρησε. Τέλος ο ρόλος πήγε στον Κένι Γουόρμαλντ (who?). Ο Γουόρμαλντ διαβάσαμε ότι είναι επαγγελματίας χορευτής του MTV και, για να ρίξουμε και λίγο αλάτι στην πληγή, έχει γεννηθεί το 1984 - την ημερομηνία που κυκλοφορούσε το original «Footloose».

Ο ρόλος της «Αριελ» πήγε επίσης στην επαγγελματία του «Dancing With the Stars» Τζούλιαν Χιου, ενώ τον πατέρα της, τον αιδεσιμότατο Σο Μουρ (ο οποίος είχε επιβάλει και την απαγόρευση του χορού) ερμηνεύει ο Ντένις Κουέιντ και την μητέρα της η Αντι ΜακΝτάουελ. Σε μια συνέντευξη του 2008 στον Χάουαρντ Στερν, ο Κέβιν Μπέικον εξομολογήθηκε ότι του πρότειναν ένα μικρό cameo πέρασμα, αλλά αρνήθηκε.

Σκηνοθέτης ανέλαβε ο Κρεγκ Μπρούερ (του οσκαρικού «Hustle and Flow» και του cult «Black Snake Moan»), τον οποίο αρχικά είχαν φωνάξει για να ξαναγράψει το σενάριο (από αυτό που είχε αφήσει πίσω του ο Πίτερ Σόλετ) αλλά τελικά όταν αποχώρησε ο Κένι Ορτέγκα (η πρώτη προτίμηση για σκηνοθέτη), ο Μπρούερ ανέλαβε και σκηνοθετικά χρέη.

Και τότε έγινε κάτι παράξενο. Ο Μπρούερ, παιδί της μαύρης μουσικής, αλλά ταυτόχρονα γεννημένος το 1971 (είχε δει το Footloose στα 13 του λοιπόν) επέστρεψε όλο το στήσιμο της ταινίας στο ύφος του αυθεντικού φιλμ. Οι σκηνές μοιάζουν πιστές αναπαραστάσεις, από τα σκηνικά μέχρι τα κουστούμια, μέχρι τα βήματα του χορού, μέχρι τον κίτρινο σκαραβαίο του Ρεν, το καουμπόικο καπέλο του Γουίλαρντ, τις κόκκινες μπότες της Αριελ...

«Υπόσχομαι στους φαν του original ότι θα είμαι πιστός στην ταινία. Το μόνο που θα κάνω είναι να βάλω λίγο πιο έντονα το στοιχείο του Νότου...» (κι έτσι εξηγείται η επιλογή του Μπλέικ Σέλτον για να ερμηνεύσει το ομότιτλο διάσημο τραγούδι...)

Χαζέψτε το video clip και... kick off your Sunday shoes.

Δείτε και το επίσημο trailer του «Footloose».

Αν σας έπιασε μια νοσταλγία για το παλιό... εδώ το trailer του «Footloose» 1984