Buzz

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Σε μια λίστα με 10 hot κινηματογραφικές ειδήσεις, όλα όσα σημάδεψαν την προεκλογική εβδομάδα που μας πέρασε.

Flix Team
Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

Ολοι έχουμε μέσα μας έναν «Birdman» / Η ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου βγήκε στις ελληνικές αίθουσες, το Flix δημοσίευσε αποκλειστικές συνεντεύξεις των υποψήφιων για Οσκαρ Εμα Στόουν και Εντουαρντ Νόρτον, η ταινία ενθουσίασε το ελληνικό κοινό και λίγο πριν το κλείσιμο της εβδομάδας κέρδισε και το βραβείο του Σωματείου Αμερικάνων Παραγωγών φτάνοντας ένα μόλις βήμα πριν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Η εβδομάδα του ανήκει...

Διαβάστε αναλυτικά:

Fleur Pellerin 607

Η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας μιλάει στο Flix / Σε μια αποκλειστική συνέντευξη της Φλερ Πελερέν, Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας (λίγες ημέρες μετά την επίθεση στη Charlie Hebdo), νιώσαμε πως η Ελλάδα θα ήταν μια διαφορετική χώρα αν πίστευε έστω και στο ελάχιστο κάποια από τα πράγματα που εξομολογείται στο Flix μια γυναίκα που βρέθηκε σε ένα Υπουργείο έχοντας πριν απ' όλα αναγκαστεί να διεκδικήσει το δικαιώμα στη διαφορετικότητα.

Διαβάστε με προσοχή: «Η τέχνη είναι η καλύτερη απάντηση στον τρόμο»: Η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φλερ Πελερέν, μιλά στο Flix

American Sniper 607

Γιατί όλος ο πλανήτης ασχολείται με το «American Sniper»; / Γιατί η ταινία του Κλιντ Ιστγουντ έκανε ένα από τα πιο αναπάντεχα καλά ανοίγματα όλων των εποχών και φέρνει τον Μπράντλεϊ Κούπερ φαβορί για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Α, και γιατί ήταν αρκετοί αυτοί που έβρισαν την ταινία για κακώς εννοούμενο πατριωτισμό.

Διαβάστε αναλυτικά: To «American Sniper» του Κλιντ Ιστγουντ σαρώνει τα ταμεία, διχάζει το Χόλιγουντ!

knight of cups2 607

Αυτές είναι οι ταινίες που θα διαγωνιστούν για τη φετινή Χρυσή Αρκτο / Με το επίσημο πρόγραμμα του 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου να βγαίνει στη δημοσιότητα, σφυγμομετρήσαμε τις 19 ταινίες που βρίσκονται στο διαγωνιστικό του τμήμα και από τον Τέρενς Μάλικ μέχρι τον Βέρνερ Χέρτσογκ, να τι πρέπει να περιμένουμε από το Βερολίνο φέτος.

Διαβάστε αναλυτικά: Berlinale 2015: 19 ταινίες για τη Χρυσή Αρκτο

David Lynch 607

Για τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς / Με αφορμή τα 69α γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς, επιστρέψαμε στις αγαπημένες του ταινίες. Και του ευχηθήκαμε να επιστρέψει σύντομα στο σινεμά.

Διαβάστε αναλυτικά: Οι αγαπημένες ταινίες του Ντέιβιντ Λιντς

ντακότα τζόνσον 607

To «Fifty Shades of Grey» επιτίθεται από κάθε πιθανή πλευρά / Λιγότερο από ένα μήνα πριν βγει στις αίθουσες του Αγίου Βαλεντίνου, το «Fifty Shades of Grey» αποκαλύπτει μυστικά, γυμνές ακροβασίες της Ντακότα Τζόνσον και κομμένες σκηνές με ταμπόν, έχοντας ήδη ξεπουλήσει στην προπώληση και αναμένοντας να γίνει το γεγονός του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Queen of the Desert 607

Πρώτες φωτογραφίες από το «Queen of the Desert» του Βέρνερ Χέρτσογκ / Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, η νέα ταινία μυθοπλασίας του μεγάλου Γερμανού δημιουργού αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά της.

Διαβάστε αναλυτικά: Berlinale 2015: H Νικόλ Κίντμαν είναι η «Queen of the Desert» για τον Βέρνερ Χέρτσογκ

Rotterdam 2015

Το Φεστιβάλ του Ρόντερνταμ ανοίγει αυλαία / Ξεκίνησε το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, με ισχυρή ελληνική παρουσία και με ένα πρόγραμμα που κρύβει εκπλήξεις για το σινεμά του κόσμου. Η απεσταλμένη μας Γκέλυ Μαδεμλή μεταδίδει ζωντανά...

Διαβάστε αναλυτικά: Ρότερνταμ 2015: Το ολλανδικό μοντέλο κάνει πρεμιέρα!

Πέτρος Μάρκαρης 607

Νέα (;) εποχή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Ο Πέτρος Μάρκαρης παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ, η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών αντέδρασε, η τύχη του ελληνικού σινεμά κρίνεται από τη δύναμη της αλληλογραφίας!

Διαβάστε αναλυτικά: Νέα (;) εποχή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Sundance 2015

To Φεστιβάλ του Sundance δηλώνει ακόμη ανεξάρτητο / Ξεκίνησε και το φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς, με τα σοφά λογία του ιδρυτή του (άλλα όχι πια διευθυντή του) Ρόμπερτ Ρέντφορντ και με μια σοδειά ταινιών που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν μέσα στο 2015.

Διαβάστε αναλυτικά:

hateful eight 607

O Κουέντιν Ταραντίνο ξεκίνησε γυρίσματα για το «The Hateful Eight» / Με προσθήκες στο καστ την τελευταία στιγμή (βλ. Τσάνινγκ Τέιτουμ) και με την αγωνία να κορυφώνεται για το επόμενο στοίχημα του πιο άτακτου παιδιού του Χόλιγουντ, μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γουέστερν της χρονιάς.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο: Καλή αρχή, Κουέντιν Ταραντίνο