Buzz

Flix it στη Στέγη #2: 5 Ελληνες σκηνοθέτες εμπνέονται από τη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε ένα πάρτι για όλους

στα 10

Στις 16 Ιανουαρίου, το Flix it στη Στέγη παρουσιάζει τη «Λάμψη» στην ολοκαίνουργια κόπια της. Αλλά, όχι μόνο. Διαβάστε τι σας έχουμε ετοιμάσει.

Flix Team
Flix it στη Στέγη #2: 5 Ελληνες σκηνοθέτες εμπνέονται από τη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε ένα πάρτι για όλους

Τον Ιανουάριο, το «Flix it στη Στέγη» νιώθει ανατριχίλες...

Για μια και μοναδική προβολή, στις 16 Ιανουαρίου, ακριβώς στις 20.00, η «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ ανοίγει τις πόρτες της στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ακριβώς όπως την ονειρεύτηκε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, στην ολοκληρωμένη εκδοχή των 144 λεπτών της και σε 4K ψηφιακή επεξεργασία που θα την κάνουν να λάμψει ακριβώς όπως της αξίζει.

Θυμηθείτε εδώ μικρά και μεγάλα στιγμιότυπα από την πρεμιέρα του «Flix it στη Στέγη», τον Δεκέμβριο, με το «The Great Eastern» των The Callas και το live τους με τον Λι Ρανάλντο

The Shining 607

Εκμηδενίζοντας τη χρονική απόσταση ανάμεσα στο σωτήριο 1980, όταν βγήκε στις ανυποψίαστες αίθουσες του κόσμου (στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στις 22 Δεκεμβρίου του 1980), και το 2016, η ταινία που θα έφερνε τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ πιο κοντά στον τρόμο της συντηρητικής Αμερικής και ακόμη πιο βαθιά στο λαβύρινθο ενός βασανισμένου μυαλού κυκλοφόρησε για πρώτη φορά φέτος στην Αγγλία με τα 24 επιπλέον λεπτά που είχαν προβληθεί προηγουμένως μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτή είναι η κόπια που θα προβάλλουμε για σας, στις 16 Ιανουαρίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Εάν, όμως, δεν προλάβατε να κλείσετε θέση για την προβολή, δεν θα σας αφήσουμε χωρίς... «Λάμψη». Το πάρτι που ακολουθεί μετά την προβολή προμηνύεται εξίσου συναρπαστικό κι είναι ανοιχτό για όλους! Διαβάστε παρακάτω τι θα συμβεί εκεί.

The Shining 607

Τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, λοιπόν, ήδη από τις 22.00, πάνω που θα τελειώνει η προβολή της «Λάμψης» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το Flix it στη Στέγη σας περιμένει... ακριβώς απέναντι, στο Ξενοδοχείο Athens Avenue Hotel (Λεωφ. Συγγρού 182), για ένα πάρτι ανοιχτό σε όλους.

Εκεί θα προβληθούν πέντε μικρού μήκους ταινίες που γύρισαν, ειδικά για την προβολή, πέντε από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους Eλληνες σκηνοθέτες, εμπνευσμένοι από τη Λάμψη:

Η Ρηνιώ Δραγασάκη, γεννήθηκε το 1980. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και ντοκιμαντέρ στο Film and Audiovisual School of Catalonia (ESCAC), στην Βαρκελώνη. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρίας παραγωγής GUANACO. Ως τώρα έχει γράψει και σκηνοθετήσει τέσσερις μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες έχουν προβληθεί και διακριθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Η τελευταία της ταινία, «Προαύλιο», έκανε πρεμιέρα στο τμήμα Generation 14 Plus του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και η προηγούμενη, «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ», βραβεύτηκε ως η καλύτερη μικρού μήκους του 2012 από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, «Cosmic Candy».

Η Ζακλίν Λέντζου, είναι απόφοιτος του London Film School (2013) και Berlinale (2015) και Sarajevo Talents (2014) alumna. Εχει σκηνοθετήσει 4 ταινίες μικρού μήκους, με πτυχιακή της το «Μπλε Δεκατρία» (Χρυσό Αβγό στο RIFF 2014 κ.ά.). Τo 2015 έλαβε χρηματοδότηση από το Ε.Κ.Κ. για την «Αλεπού» και συμμετείχε στο Athens Film Lab με το «Hiwa», το οποίο πραγματοποιηθήκε με την υποστήριξη του AIFF. Η «Αλεπού» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 69ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας από την επιτροπή Νέων. Αυτό τον καιρό ετοιμάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, «Σελήνη 66».

Ο Βασίλης Κεκάτος, γεννήθηκε το 1991 στην Κεφαλονιά. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Brunel University of London. Το 2015, με την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, «Ανάδρομος», συμμετείχε στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, στις Νύχτες Πρεμιέρας και σε άλλα φεστιβάλ του εξωτερικού. Τον Νοέμβριο του 2016, με τη δεύτερη ταινία του, «Zero Star Hotel», κέρδισε στο διαγωνισμό «What’s Next?» του Sundance Film Festival. Η επόμενη ταινία του, «Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν», έχει εξασφαλίσει τη συμπαραγωγή της «μικροφίλμ», ενώ θα συμμετάσχει και στο European Short Pitch 2017 της NISI MASA. Από το καλοκαίρι του 2015, είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του SeaNema Open Air Film Festival.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, σπούδασε πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Columbia University της Νέα Υόρκης. Στις Η.Π.Α. εργάστηκε ως σκηνοθέτης και μοντέρ σε ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά. Σκηνοθέτησε πέντε μικρού μήκους ταινίες από τις οποίες το «Lea» (2013) απέσπασε την Τιμητική Διάκριση στο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας και το «Without Glasses» (2009) το Ειδικό Βραβείο Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στο Φεστιβάλ Δράμας. Επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου σκηνοθέτησε τις σειρές μίνι-ντοκιμαντέρ «Insider’s Guide» (2016), «Greeks Gone West» (2015) και «Beyond Silicon Valley» (2014). Συνέγραψε το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας «Σύμπτωμα» (2015) μαζί με τον σκηνοθέτης της Αγγελο Φραντζή. Βρίσκεται στο στάδιο γραφής της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας με τίτλο «Αναμνήσεις από το Μέλλον», η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα Cinelink 2016 του Sarajevo Film Festival.

Ο Νίκος Πάστρας που αναλαμβάνει και το ρόλο του curator σ' αυτήν την ειδική παραγωγή, είναι, εκτός των άλλων, υπεύθυνος για όλα τα υπέροχα βίντεο που βλέπετε στο Flix. Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους, «Theremin», έχει συμμετάσχει σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου (2008). Εχει δουλέψει στο θέατρο ως video artist κι έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Φεστιβάλ Αθηνών, η Comédie-Française και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Video art του έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ινδία, στο Ρότερνταμ και στην Ισπανία (μουσείο Reina Sofia). Το 2012 ολοκλήρωσε την δεύτερη μικρού μήκους ταινία του, «Χαμένο Κορίτσι» και συμμετείχε στο Berlinale Talent Campus του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Από το 2013 μέχρι το 2015 ήταν υπεύθυνος των διαφημιστικών σποτ των παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το 2015 ολοκλήρωσε την τρίτη μικρού μήκους ταινία του «Ακρυλικό», η οποία επιλέχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Athens Film Lab του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ τώρα ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

The Shining 607

Εκτός από αυτή την ξεχωριστή και αποκλειστική πρεμιέρα, το πάρτι θα έχει ποτό, dj set από τον Felizol, ακόμα και… (αλήθεια λέμε!) Room 237.

Ακούστε: Flix it στη Στέγη #2: H «Λάμψη» έχει το mixtape της, από τον Felizol

Η Fischer, η πιο σινεφίλ μπίρα, είναι υποστηρικτής του «Flix it στη Στέγη», ενώ θα μας συντροφεύει απολαυστικά μετά από κάθε προβολή. Ανακαλύψτε περισσότερα στην επίσημη σελίδα της.

Δείτε εδώ το καινούργιο τρέιλερ για την επανακυκλοφορία της «Λάμψης», έτσι όπως θα προβληθεί και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 16 Ιανουαρίου 2017:


Η Λάμψη (The Shining, 1980) / Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ / Σενάριο: Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Ντάιαν Τζόνσον (βασισμένο στο βιβλίο The Shining του Στίβεν Κινγκ) / Φωτογραφία: Τζον Άλκοτ / Μοντάζ: Ρέι Λοβτζόι / Χώρες: Μεγάλη Βρετανία / ΗΠΑ / Γλώσσα: Αγγλικά / Πρωταγωνιστούν: Τζακ Νίκολσον, Σέλεϊ Ντιβάλ, Σκάτμαν Κρόδερς, Ντάνι Λόιντ / Πρώτη προβολή στην Ελλάδα: 22 Δεκεμβρίου 1980

Προβολή + Πάρτι
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου
Μικρή Σκηνή / Eναρξη προβολής 20:00 / Διάρκεια ταινίας: 144' / Κατάλληλο άνω των 15 ετών
Ενα πάρτι γεμάτο «Λάμψη» 22:00 / Ξενοδοχείο Athens Avenue Hotel / Συγγρού 182 (απέναντι από τη Στέγη) / είσοδος ελεύθερη

Εισιτήρια για την προβολή της «Λάμψης»
Κανονικό: 7 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 6 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 5 €
ΑΜΕΑ, Συνοδός ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Ομαδικές κρατήσεις στο 2130178176 και στο groupsales@sgt.grΓραμμή εισιτηρίων Τ.: 210 900 5 800 (ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00) Γραμμή Φίλων της Στέγης Τ.: 213 017 8200 (ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00)

Πληροφορίες / Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107 Πληροφορίες: 210 900 5 800 16 Ιανουαρίου 2016 | 20:00

The Shining Flix it 607

Flix it στη Στέγη / Διοργάνωση: Flix.gr, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Συγγρού 107 Πληροφορίες: 210 900 5 800 / Δεκέμβριος 2016 – Μάιος 2017 / Κεντρική Σκηνή & Μικρή Σκηνή / Ολες οι προβολές και οι εκδηλώσεις θα είναι καθολικά προσβάσιμες για όλους. / Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Περισσότερη «Λάμψη»