Buzz

Flix it στη Στέγη: Σινεμά + κάτι παραπάνω

στα 10

Δεν πάμε απλώς σινεμά. Πάμε σινεμά στη Στέγη! Το Flix συνεργάζεται με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μια σειρά μηνιαίων προβολών που μετατρέπουν το σινεμά σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Flix Team
Flix it στη Στέγη: Σινεμά + κάτι παραπάνω

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το κινηματογραφικό site Flix.gr συνεργάζονται μπροστά στη μεγάλη οθόνη. Από τον Δεκέμβριο του 2016 ως και τον Ιούνιο του 2017 και, για δεύτερη σεζόν, από τον Οκτώβριο 2017 ως και τον Μάιο του 2018, κλείνουμε ραντεβού στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μια σειρά προβολών που κρύβουν εκπλήξεις, συστήνουν δημιουργούς και κάνουν το γύρο του κόσμου, προτείνοντας τις εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε και δείτε ακόμη | Στο Αγνωστο κι Ακόμα Παραπέρα: Τρεις μήνες με προβολές σπουδαίων ταινιών επιστημονικής φαντασίας με την υπογραφή του Flix

Vertigo 607

Ανάμεσά τους, επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη, ελληνικές ταινίες που αγαπάμε σε πρώτη προβολή, αφιερώματα σε ανεξερεύνητες περιοχές του σύγχρονου κινηματογράφου, η μικρή οθόνη που προκαλεί πλέον τη μεγάλη, κλασικά αριστουργήματα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί, δημιουργοί που δεν ξέχασε ο χρόνος, προβολές για παιδιά τις οποίες θα γεμίσουν πρώτα οι μεγάλοι.

Πάρτε μια πρώτη ιδέα, στο video που επιμελήθηκε ο Νίκος Πάστρας για το Flix it στη Στέγη:


Το ραντεβού όμως επεκτείνεται κι εκτός αίθουσας: live performances, μαθήματα κινηματογράφου, εκθέσεις, συναυλίες και ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό συνοδεύουν κάθε προβολή, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία και έναν άλλο τρόπο να βλέπουμε σινεμά.

Δείτε παρακάτω συνοπτικά (και, κλικάροντας, αναλυτικά), όλες τις διοργανώσεις του Flix it στη Στέγη και τι έκανε την καθεμιά ξεχωριστή εμπειρία για τους θεατές.


Ολες οι προβολές του «Flix it στη Στέγη» γίνονται με ελληνικούς υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Επιμέλεια-Οργάνωση: Flix.gr & Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Flix it στη Στέγη / Διοργάνωση: Flix.gr, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107 Πληροφορίες: 210 900 5 800 / Οκτώβριος 2017 – Μάιος 2018 / Κεντρική Σκηνή & Μικρή Σκηνή / Ολες οι προβολές και οι εκδηλώσεις είναι καθολικά προσβάσιμες για όλους. / Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.


Vertigo 607

60 χρόνια «Vertigo» του Αλφρεντ Χίτσκοκ | 16 Ιουλίου 2018

Η αγάπη για το σινεμά είναι ζάλη! Το μεγάλο φινάλε του Flix it για τη σεζόν 2017-18 είχε την υπογραφή ενός μάστερ. Για μια και αποκλειστική προβολή στην Ελλάδα, είδαμε το «Vertigo» («Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου») του Αλφρεντ Χίτσκοκ, στην ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που έγινε ειδικά για την 60ή επέτειο της ταινίας. Ανεβάσαμε 250 τυχερούς θεατές ψηλά και τους «ζαλίσαμε» με μία πραγματικά απίστευτης ευκρίνειας, χρωμάτων και ήχου κόπια στο Cine Ανεσις, την διατηρητέα, την πιο όμορφη κινηματογραφική ταράτσα της Αθήνας. Η προβολή ολοκληρώθηκε με τις υπέροχες μουσικές επιλογές του συνεργάτη μας Νίκου Πετρουλάκη - ένα mid tempo καλοκαιρινό mixtape που συνόδευσε απολαυστικά τα κοκτέιλ μας στο πάρτι λήξης που ακολούθησε. Το μεγάλο δώρο της βραδιάς όμως ήταν ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ο ζωγράφος Στέφανος Ρόκος έφτιαξε ειδικά για το Flix μία εναλλακτική αφίσα της ταινίας - με απόλυτο σεβασμό και σαφείς αναφορές στην κλασική πρωτότυπη αφίσα του Σολ Μπας, αλλά και την ξεχωριστή δική του εικαστική ταυτότητα. Το αυθεντικό έργο ήταν κρεμασμένο στην είσοδο της ταράτσας του Cine Ανεσις και στην έξοδο, όλοι έφυγαν με μία συλλεκτική εκτύπωση της αφίσας για τον τοίχο τους.

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Flix it στη Στέγη - 60 Xρόνια Vertigo: Η αγάπη για το σινεμά είναι ζάλη


may 68 607

Μάης του '68, triple bill | 31 Μαΐου 2018

Δεν ήταν απεργία, ήταν μαγεία! Οι φανατικοί του Flix it στη Στέγη αψήφησαν τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και έφτασαν από νωρίς για το αφιέρωμά μας στον Μάη του '68. Μπαίνοντας χωρίς ίχνος νοσταλγίας, αλλά με απόλυτη συνείδηση της σινεφιλικής πλευράς μιας επανάστασης που κρατάει ακόμη, επιστρέψαμε στον Μάη του '68, είδαμε δύο κλασικές ταινίες που έτυχε να μην προβληθούν ποτέ στο Φεστιβάλ των Καννών του Μαΐου του 1968 και μια ολοκαίνουργια ταινία για τον ίσως μεγαλύτερο κινηματογραφιστή ήρωα της επανάστασης: τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

Στις 5 το απόγευμα, προβλήθηκε σε αποκατεστημένη κόπια, ένα μήνα περίπου μετά το θάνατο του δημιουργού του, το «Φωτιά... Πυροσβέστες» του Μίλος Φόρμαν, η πρώτη έγχρωμη ταινία του διάσημου Τσέχου σκηνοθέτη και ουσιαστικά το εισιτήριό του για το Χόλιγουντ, όπου θα διέπρεπε με αριστουργήματα όπως το «Στη Φωλιά του Κούκου» ή το «Amadeus». Προλόγισε ο σκηνοθέτης Γιάννης Κορρές. Στις 7, η δεύτερη ταινία του προγράμματος ήταν, σε μια από τις σπάνιες προβολές της στην Ελλάδα, το «Peppermint Frappe» του Κάρλος Σάουρα, η ταινία κατά τη διάρκεια της προβολής της οποίας διακόπηκε οριστικά το Φεστιβάλ των Καννών του Μάη του 1968. Προλόγισε ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης. Στις 9 το βράδυ, ξεκίνησε σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, πριν από την έξοδό του στις αίθουσες, το «Γκοντάρ, Αγάπη Μου» του Μισέλ Χαζαναβίσιους, με τον Λουί Γκαρέλ στο ρόλο του Ζαν-Λικ Γκοντάρ και τη Στέισι Μάρτιν στο ρόλο της συζύγου του Γκοντάρ, ηθοποιού Αν Βιαζέμσκι.

May 68 Στέγη - Μάιος 2018

May 68 Στέγη - Μάιος 2018

stegi may 68 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Δεν ήταν απεργία, ήταν μαγεία! Εικόνες από το επαναστατικό triple bill του Μάη του '68 στο Flix it στη Στέγη


hanagatami 607

«Hanagatami» του Νομπουχίκο Ομπαγιάσι | 21 Απριλίου 2018

sold out

Μια ταινία φτιαγμένη από τα υλικά του πάθους, του μαξιμαλισμού και της κινηματογραφικής λατρείας. Μια προβολή που όσοι έζησαν θα θυμούνται για πάντα. The Asian Extravaganza! Το «Hanagatami» του Νομπουχίκο Ομπαγιάσι ήταν μια ταινία που επιλέξαμε με ενθουσιασμό να προβάλλουμε στο Flix it στη Στέγη, παίρνοντας το ρίσκο να συστήσουμε έναν εγκληματικά άγνωστο Ιάπωνα δημιουργό στη Δύση και ταυτόχρονα να ζήσουμε την εμπειρία του να βλέπεις μια ταινία φτιαγμένη για τη μεγάλη οθόνη σε μια κατάμεστη αίθουσα - και μάλιστα όχι απλών διαστάσεων αλλά αυτών της Μεγάλης Σκηνής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Στην πρώτη και μοναδική προβολή της ταινίας του Νομπουχίκο Ομπαγιάσι στην Ελλάδα παραβρέθηκε και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κος Γιασουχίρο Σιμίζου, ο οποίος προλόγισε την ταινία και ευχήθηκε να είναι αυτό μια αφορμή ώστε να γίνει το έργο του διάσημου στην Ιαπωνία δημιουργού πιο γνωστό και εκτός συνόρων της χώρας του.

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Ολοι όσοι ζήσαμε μαζί την εμπειρία του «Hanagatami» του Ναμπουχίκο Ομπαγιάσι


γυναίκες του ελληνικού σινεμά 607

Οταν οι Γυναίκες του Ελληνικού Σινεμά συνάντησαν τις «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης» | 8 Μαρτίου 2018

sold out

Συνέβη στο Flix it στη Στέγη, την Τρίτη 6 Μαρτίου σε ένα αναπάντεχο, εκρηκτικό, συγκινητικό ραντεβού. H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ήρθε απλώς να υπογραμμίσει, ιδανικά, μία ιδέα που το Flix ήθελε να πραγματοποιήσει από καιρό: να δώσει πλατφόρμα και να τιμήσει τις (πολλές) γυναίκες του ελληνικού σινεμά. Και, ταυτόχρονα, να φέρει σε αποκλειστικότητα στο ελληνικό κοινό και κάποιες άλλες μοιραίες, παθιασμένες, larger-than-life γυναίκες. Οι «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, που φέτος κλείνουν 30 χρόνια από την πρεμιέρα τους, φόρεσαν την ανακαινισμένη ψηφιακά κόπια τους και ήρθαν στο «Flix it στη Στέγη» Μαρτίου.

Στην κατάμεστη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή του βίντεο «Οι Γυναίκες του Ελληνικού Σινεμά», παραγωγής Flix και με τη σκηνοθετική υπογραφή του Νίκου Πάστρα: 36 εργαζόμενες γυναίκες στο ελληνικό σινεμά, με καίριες θέσεις μπροστά και (κυρίως) πίσω από το φακό άνοιξαν το διάλογο και στην ελληνική κινηματογραφική κοινότητα για το τι σημαίνει «γυναίκα στο σινεμά». Τι προβλήματα αντιμετώπισαν, πώς τα ξεπέρασαν, πόσο ο σεξισμός είναι παρών (ή όχι) εντός κι εκτός των κινηματογραφικών πλατό και πώς θέλουν να δουν τη γυναίκα, ως ηρωίδα της μεγάλης οθόνης; Με άλλα λόγια: πώς κοιτά το ελληνικό σινεμά τη γυναίκα; Δείτε το βίντεο «Οι Γυναίκες του Ελληνικού Σινεμά» εδώ.

Γυναίκες στο Ελληνικό Σινεμά

Γυναίκες στο Ελληνικό Σινεμά

Γυναίκες στο Ελληνικό Σινεμά

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Flix it στη Στέγη: Οταν οι Γυναίκες του Ελληνικού Σινεμά συνάντησαν τις «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης»


jeannette flix it 607

«Jeannette» του Μπρουνό Ντιμόν | 22 Ιανουαρίου 2018

sold out

Για το πρώτο «Flix it στη Στέγη» του 2018, η Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση γέμισε... πιστούς! Για μία και μοναδική προβολή στην Ελλάδα, μια και η ταινία δεν έχει διανομή στη χώρα μας, το Flix it παρουσίασε το «Ζανέτ: Τα Παιδικά Χρόνια της Ζαν Ντ’ Αρκ» του Μπρουνό Ντιμόν, ένα απολύτα ανορθόδοξο heavy metal μιούζικαλ, και μαζί η καλύτερη ταινία του 2017 για το Cahiers du cinéma. Κι οι θεατές μπήκαν με κέφι και βγήκαν φωτισμένοι! Την ταινία παρουσίασε ο σκηνοθέτης Αγγελος Φραντζής, ενώ οι θεατές απέκτησαν από μια συλλεκτική αφίσα της ταινίας που επιμελήθηκε ο street artist Δημήτρης Ταξής, αποκλειστικά για την προβολή τού Flix it στη Στέγη.

jeannette flix it 607

jeannette flix it 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Flix it στη Στέγη: Ακούσαμε τις επουράνιες (metal) μελωδίες της «Jeannette»


flix it λπ 607

«λπ» του Χρήστου Πέτρου & live Λένα Πλάτωνος | 18 Δεκεμβρίου 2017

sold out

Με την πρεμιέρα του «λπ» του Χρήστου Πέτρου κι ένα ξεχωριστό live της Λένας Πλάτωνος και του Φίλιπ Τζεκ, το «Flix it στη Στέγη» έζησε μια από τις πιο σημαντικές και πιο συγκινητικές στιγμές του.

Μαζί σας απολαύσαμε, σε μια sold out προβολή, την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «λπ» του Χρήστου Πέτρου, που καταγράφει τη ζωή, το έργο, την επίδραση και τη διαχρονικότητα της Λένας Πλάτωνος. Μετά το τέλος της ταινίας, στην κατάμεστη Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, η Λένα Πλάτωνος κάθισε στο πιάνο για ένα ακουστικό live, σε μια σύμπραξη με τον σπουδαίο turntablist Φίλιπ Τζεκ για ένα σόου ειδικά φτιαγμένο για το «Flix it στη Στέγη». Οι θεατές, συγκινημένοι και γεμάτοι εικόνες, αναμνήσεις και ενθουσιασμό, συνέχισαν τη βραδιά στο λόμπι της Στέγης, με μουσική που επέλεξε ο Τζος Τσέον της Dark Entries Records, ριμιξάροντας τα άλμπουμ της Πλάτωνος.

flix it λπ 607

flix it λπ 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Flix it στη Στέγη: Θα έχουμε πάντα το «λπ» (και τη Λένα Πλάτωνος και τον Φίλιπ Τζεκ)


flix it vr 607

Προβολές Εικονικής Πραγματικότητας - Το Flix it στον κόσμο του VR | 18 & 19 Νοεμβρίου 2017

sold out

Αλλεπάλληλες προβολές ταινιών σε virtual reality διανθίστηκαν με μια καίρια συζήτηση και μ' ένα αξέχαστο workshop για παιδιά! Αν το σινεμά είναι η παράλληλη πραγματικότητα όπου μας αρέσει να ζούμε, λίγες ώρες κάθε φορά, το κινηματογραφικό virtual reality είναι η πιο φαντασμαγορική εικονική πραγματικότητα, που μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε σε αυτήν. Για δύο ημέρες, ένα πλήρες Σαββατοκύριακο, το «Flix it στη Στέγη» πρόβαλλε συνεχόμενα προγράμματα σινεμά virtual reality.

Θεατές όλων των ηλικιών, από εκπληκτικά εξοικειωμένους έφηβους μέχρι ανήσυχους 65χρονους, ήρθαν, δέκα-δέκα, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, για να δουν ταινίες, ή να δοκιμάσουν το νέο μέσο και τους εκτεταμένους ορίζοντές του. Επειδή στο Flix it στη Στέγη η θεωρία κι η πράξη γίνονται ένα, τις προβολές πλαισίωσε η ανοιχτή συζήτηση, «VR και Σινεμά» που έκαναν η Δρ. Νεφέλη Δημητριάδη και ο Διευθυντής Φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος. Παρουσιάζοντας ένα νέο μέσο για το σινεμά, το Flix it στη Στέγη δεν θα μπορούσε παρά ν' απευθυνθεί και στην αληθινά νέα γενιά θεατών, χρηστών, εξερευνητών: γι' αυτό και διοργάνωσε, με την καθοδήγηση και την επιμέλεια της Ρένιας Παπαθανασίου, το εργαστήριο για παιδιά και εφήβους, «Φτιάξε τη δική σου VR κάσκα», όπου τριάντα αγόρια και κορίτσια έφτιαξαν με χαρτόνι, ζωγράφισαν και συναρμολόγησαν από μία κάσκα εικονικής πραγματικότητας, με αληθινούς φακούς κι απόλυτα χρηστική με smartphone, ώστε να πάρουν την εμπειρία και στο σπίτι!

flix it vr 607

flix it vr 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Flix it στη Στέγη: H Εικονική Πραγματικότητα που μοιραστήκαμε


Ozu Onassis 607 36

Το Φθινόπωρο του Γιασουτζίρο Οζου | 14 Οκτωβρίου 2017

sold out

«Πόσο τρυφερό σινεμά. Γλυκό και καθησυχαστικό. Ηταν αυτό που χρειαζόμουν σήμερα». «Τι υπέροχος ο Οζου. Και να τον βλέπεις στη μεγάλη οθόνη». «Με πλημμύρισε σα ζεστό μέλι». «Πόσο αληθινό, πόσο καθαρό cinema!». Αυτές ήταν μερικές μόνο ατάκες θεατών που μας πλησίασαν μετά τις προβολές των «An Autumn Afternoon» και «Late Autumn» του Γιασουτζίρο Οζου με συγκινημένα, λαμπερά βλέμματα. Κι αυτό κάπως συγκίνησε κι εμάς.

Γιατί αυτή ακριβώς ήταν η πρόθεσή μας, όταν επιλέγαμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν 2017-2018 του «Flix it στη Στέγη»: να αφήσουμε έναν μετρ του Ιαπωνικού σινεμά, έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά, αλλά κι έναν πραγματικό κινηματογραφικό φιλόσοφο, να μας βοηθήσει να υποδεχθούμε το φθινόπωρο. Και όλα τα «φθινόπωρα» της ζωής μας.

Τις δύο sold out προβολές στη Μεγάλη Σκηνή παρουσίασε ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μελετητής της ιαπωνικής κουλτούρας Παναγιώτης Ευαγγελίδης. Οι θεατές ολοκλήρωσαν την εμπειρία κρατώντας το δώρο τους, μια συλλεκτική αφίσα με το ιαπωνικό ιδεόγραμμα «Mu» («ό,τι ενώνει όλο τον κόσμο»), πίνοντας ζεστό τσάι κι απολαμβάνοντας ιαπωνικές λιχουδιές.

Ozu Onassis 607 8

Ozu Onassis 607 3

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Arigato Ozu-san: Η πρεμιέρα του Flix it στη Στέγη κέρασε ατόφιο, ζεστό, τρυφερό, μεγαλειώδες σινεμά (και τσάι!)


flix it endless summer 607

«Endless Summer» στην Ταράτσα της Στέγης | 7 Ιουνίου 2017

sold out

Η σεζόν 2016-2017 του Flix it στη Στέγη τελείωσε με το ιδανικό καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Το «The Endless Summer», το ντοκιμαντέρ του Μπρους Μπράουν, του 1966, ένα από τα σπουδαιότερα surf movies στην ιστορία του σινεμά, έδωσε τον τόνο της βραδιάς: ελευθερία, ανεμελιά, αναμέτρηση με κάθε είδους κύματα και νικητής το ταξίδι.

Οι θεατές πήραν το δώρο τους για το καλοκαίρι, μια συλλεκτική tote bag για τις διακοπές, παρέα με το Flix it!

Μετά το τέλος της προβολής, η καλοκαιρινή διάθεση μεταφέρθηκε στην ταράτσα της Στέγης, για ένα πάρτι με θέα όλη την Αθήνα και τον απεριόριστο ορίζοντα. Εκεί, χορτάσαμε Popy's Gourmet Popcorn, σε διάφορες γεύσεις, σκαρφαλωμένα σε ροζ φλαμίνγκο. Απολαύσαμε Fischer, την πιο σινεφίλ μπίρα που μάς έκανε παρέα από το φθινόπωρο μέχρι και τώρα. Κι όταν άρχισε να ψιλοβρέχει, αντεπιτεθήκαμε πετάγοντας χιλιάδες φούσκες στον ουρανό! Για την καλοκαιρινή (ανεξαρτήτως καιρού), ζεστή, σέξι διάθεσή μας, την ευθύνη ανέλαβε με τη μουσική του ο Νίκος Πετρουλάκης.

flix it endless summer 607

flix it endless summer 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Flix it στη Στέγη #6 - Κάτω η βροχή, πάνω το «Endless Summer»!


voyage of time στέγη 607

«Voyage of Time» του Τέρενς Μάλικ | 10 Απριλίου

sold out + 2 επαναληπτικές προβολές

Οι τρεις sold out προβολές του «Voyage of Time», του ντοκιμαντέρ του Τέρενς Μάλικ στη director's cut version του, για μία και μοναδική φορά στην Ελλάδα, ένωσε δυο κόσμους: συγκέντρωσε τους σινεφίλ οπαδούς του master κινηματογραφιστή, αλλά και τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους που θέλησαν να ανακαλύψουν πώς παρουσίασε ο Μάλικ, στο μοναδικό ντοκιμαντέρ της καριέρας του, τη Γέννηση του Σύμπαντος, το πρώτο φως, τη δημιουργία ζωής: ένα terraforming project installation από όπου πέρασαν πάνω από 400 θεατές, 6 τηλεσκόπια και αμέτρητοι τόνοι αστερόσκονης.

Ο Δρ. Εμμανουήλ Αποστολάκης, Διευθυντής του Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής προλόγισε την ταινία και στις τρεις προβολές της με μοναδικό κι επικοινωνιακό τρόπο. Ταυτόχρονα, πάνω από 400 θεατές πέρασαν από το εντυπωσιακό installation του Αντώνη Κάνουρα, Μηχανικού Ρομποτικής και ιδρυτή της Robotixlab. Ενώ δύο τηλεσκόπια στήθηκαν έξω από τη Στέγη, για να παρατηρήσουμε την επιφάνεια του ήλιου κι ακόμα 4 τηλεσκόπια, στήθηκαν στην ταράτσα για την παρατήρηση του νυχτερινού Αττικού ουρανού.

voyage of time στέγη 607

voyage of time στέγη 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Το Flix it απογειώθηκε από τη Στέγη για ένα «Voyage of Time» με τον Τέρενς Μάλικ


flix it woman who left 607

«Η Γυναίκα που Εφυγε» του Λαβ Ντίαζ | 15 Μαρτίου 2017

Το Flix it στη Στέγη έφερε, για μία και μοναδική προβολή στην Ελλάδα, την τελευταία ταινία του Λαβ Ντίαζ, του Φιλιππινέζου auteur, που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Χάρη στο καλλιτεχνικό event, η Αθήνα βυθίστηκε στον ασπρόμαυρο, μαγευτικό κόσμο του Λαβ Ντίαζ και του σινεμά-εμπειρία του. Ανθρωποι διαφορετικών ηλικιών, ενδυματολογικών επιλογών, ενδιαφερόντων και κινηματογραφικών γούστων, μερικές εκατοντάδες Αθηναίοι, έφτασαν στη Στέγη για χάρη της «Γυναίκας που Εφυγε» και μιας προβολής που έμοιαζε ήδη με κερδισμένο στοίχημα. Κι όπως φάνηκε μετά το τέλος της 226 λεπτών ταινίας, οι θεατές, τρώγοντας λιχουδιές από το Boracay και κουβεντιάζοντας, έφυγαν κι εκείνοι ενθουσιασμένοι.

flix it woman who left 607

flix it woman who left 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | «H Γυναίκα που Εφυγε» κι όλοι εσείς που ήρθατε - Στιγμιότυπα από το Flix it στη Στέγη #4


Andy Warhol Stegi 607

12+ Ωρες με τον Αντι Γουόρχολ | 4 & 5 Φεβρουαρίου 2017

sold out

Ο μαραθώνιος στον Αντι Γουόρχολ του Flix it στη Στέγη απέδειξε πως τα 15 λεπτά δημοσιότητας που κάποτε ευαγγελίστηκε για όλους ο Πάπας της ποπ αρτ δεν θα είναι ποτέ πια αρκετά.

Στον 5ο όροφο της Στέγης, το Flix it διοργάνωσε έναν μαραθώνιο συνεχόμενων προβολών ταινιών του Αντι Γουόρχολ, ολόκληρο το Σαββατοκύρικο, πολλές από αυτές στις αυθεντικές κόπιες 16mm που προμηθευτήκαμε από το MoMA της Νέας Υόρκης.

Στη διάρκεια των προβολών, τρεις σημαντικοί ομιλητές, οι σκηνοθέτες Πάνος Χ. Κούτρας και Κωνσταντίνος Γιάνναρης και η curator Μαρίνα Φωκίδη, συζήτησαν μεταξύ τους και με το κοινό για τον κινηματογράφο του Αντι Γουόρχολ, αναφέροντας όχι μόνο την προφητική του φιλοσοφία για την εποχή των social media και του σινεμά των smartphones αλλά και τη σημασία του πρώιμου (ηδονοβλεπτικού αλλά και βαθιά ανθρώπινου) έργου του.

Παράλληλα, στο ειδικά διαμορφωμένο φουαγιέ της Στέγης, οι θεατές μπήκαν στο ειδικό booth για να εμπιστευτούν το δικό τους screen test στο μοναδικό βλέμμα του Νίκου Πάστρα, συναντήθηκαν με τον Κωνσταντίνο Βήτα που παρουσίασε μετά τα μεσάνυχτα την «μιούζικαλ» προβολή του «Vinyl», άκουσαν τις υπέροχες μουσικές που διάλεξε από την απίστευτη συλλογή βινυλίων του ο Νίκος Πετρουλάκης και πίνοντας Fischer έφτασαν μέχρι το πρωί - ξαπλωμένοι στη Μικρή Σκηνή της Στέγης - απολαμβάνοντας μέχρι και το τελευταίο λεπτό του «Sleep».

Ενα πολυπρισματικό, πολύωρο, φωτογενές αφιέρωμα, για το οποίο ο Αντι Γουόρχολ θα ήταν περήφανος!

Andy Warhol Stegi 607

Andy Warhol Stegi 607

Andy Warhol Stegi 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Ησασταν κι εσείς εκεί! Στιγμιότυπα από το «Flix it στη Στέγη #3, 12+ Ωρες με τον Αντι Γουόρχολ»


shining 607

«Η Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ | 16 Ιανουαρίου 2017

sold out

Να πούμε ότι είχε... τρομακτική επιτυχία; H μικρή σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση γέμισε ασφυκτικά, για την πρώτη προβολή στην Ελλάδα της νέας, ψηφιακά επεξεργασμένης, κόπιας της «Λάμψης» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σ' ολόκληρα τα 144 λεπτά της.

Μετά την προβολή, το κοινό κατευθύνθηκε στο γειτονικό ξενοδοχείο Athens Avenue Hotel, διασχίζοντας την αναλόγως διακοσμημένη διάβαση της Συγγρού, για να συναντήσει... εκπλήξεις.

Στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου, αλλά και στο μυστικό δωμάτιο 237, προβάλλαμε πέντε μικρού μήκους ταινίες, εμπνευσμένες από τη «Λάμψη», που σκηνοθέτησαν αποκλειστικά για το Flix it στη Στέγη, οι σημαντικότεροι Ελληνες δημιουργοί μικρού μήκους των ημερών μας. Αυτοί ήταν οι Ρηνιώ Δραγασάκη, Ζακλίν Λέντζου, Βασίλης Κεκάτος, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και Νίκος Πάστρας.

Την προβολή ακολούθησε πάρτι, με τη μουσική υπογραφή του Felizol που, επιπλέον, χάρισε στη βραδιά της «Λάμψης» και το δικό του mixtape.

shining 607

shining 607

shining 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Flix it στη Στέγη #2, Photo album από την προβολή της «Λάμψης» κι όσα ακολούθησαν


Flix it στη Στέγη #1 607

«The Great Eastern» by The Callas / ft. Lee Ranaldo | 16 Δεκεμβρίου 2016

sold out

Το Flix it στη Στέγη ξεκίνησε φιλόδοξα και πετυχημένα: Με την πρεμιέρα του «The Great Eastern», της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας των Αρη και Λάκη Ιωνά (The Callas) και με τη ζωντανή εμφάνιση στη Μεγάλη Σκηνή της Στέγης του συγκροτήματος μαζί με τον θρυλικό Λι Ρανάλντο των Sonic Youth.

Δείτε εδώ ένα making of της πρεμιέρας σε σκηνοθεσία του Νίκου Πάστρα από το πρώτο Flix it στη Στέγη με τις πρόβες των The Callas με τον Λι Ρανάλντο τις προηγούμενες ημέρες, το στήσιμο στη μεγάλη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου:


Flix it στη Στέγη #1 607

Flix it στη Στέγη #1 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα | Μικρά και μεγάλα στιγμιότυπα από την πρεμιέρα του «Flix it στη Στέγη»


Ολες οι προβολές του «Flix it στη Στέγη» γίνονται με ελληνικούς υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Επιμέλεια-Οργάνωση: Flix.gr & Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Flix it στη Στέγη / Διοργάνωση: Flix.gr, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107 Πληροφορίες: 210 900 5 800 / Οκτώβριος 2017 – Μάιος 2018 / Κεντρική Σκηνή & Μικρή Σκηνή / Ολες οι προβολές και οι εκδηλώσεις είναι καθολικά προσβάσιμες για όλους. / Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.