Flix it στη Στέγη: Καλή χρονιά με προσευχή, τραγούδι και headbanging

BUZZ 09 JAN  /  Flix Team

Το Ζανέτ: Τα παιδικά χρόνια της Ζαν Ντ’ Αρκ του Μπρούνο Ντιμόν, ένα απολύτα ανορθόδοξο heavy metal μιούζικαλ, και μαζί η καλύτερη ταινία του 2017 για το Cahiers du cinéma, έρχεται για μία μόνο προβολή στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου. Να είστε εκεί!

Βραβευμένος δύο φορές με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, αλλά και με τη Χρυσή Κάμερα στις Κάννες, ο Μπρουνό Ντιμόν μας επιφυλάσσει στη δέκατη σκηνοθετική του δουλειά μια ιδιαίτερη έκπληξη. Το Ζανέτ: Τα παιδικά χρόνια της Ζαν Ντ’ Αρκ (Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc) που ανοίγει στις 22 Ιανουαρίου τις προβολές του Flix it στη Στέγη, είναι ένα μιούζικαλ –που θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς και μεταμοντέρνο– για τα παιδικά χρόνια ενός κοριτσιού που έμελλε να γίνει σύμβολο. Στην ταινία του Μπρουνό Ντιμόν, η οχτάχρονη Ζανέτ είναι μια απλή βοσκοπούλα, που όμως ήδη νιώθει το κάλεσμά της να την πλημμυρίζει και, μη έχοντας άλλη επιλογή, θα το ακολουθήσει και θα το τραγουδήσει και θα το χορέψει, με συνοδούς την καλή της φίλη Οβιέτ, τις αδελφές και την ηγουμένη του κοντινού μοναστηριού, αλλά ακόμη και μια επουράνια χορωδία.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή και για την προπώληση εισιτηρίων στο επίσημο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc 607

Βασισμένο σε δύο έργα του Γάλλου συγγραφέα Σαρλ Πεγκί, γραμμένα το 1897 και το 1910 σε πρόζα και στίχους, ο σκηνοθέτης χτίζει με αυτό το φιλμ κάτι σαν μια κινηματογραφική όπερα, με τον λόγο να λειτουργεί ως λιμπρέτο και τη μουσική του IGORRR, ενός από τους πλέον ιδιαίτερους δημιουργούς της σύγχρονης γαλλικής electro, να το επενδύει ευρηματικά και απροσδόκητα.

Ο χορογράφος Φιλίπ Ντεκουφλέ, ένας από τους σημαντικότερους διεθνώς, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τις τελετές έναρξης και λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1992, επιμελήθηκε την κινησιολογία και τις χορογραφίες, παίρνοντας στοιχεία από εξαιρετικά ετερόκλητες πηγές, που ξεκινούν από την πιο κλασική παράδοση του χορού και φτάνουν έως τις μαζορέτες ή το headbanging.

Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc 607

Κάπως έτσι, το «Ζανέτ: τα Παιδικά Χρόνια της Ζαν Ντ’ Αρκ» συνθέτει ένα ολοκληρωτικά απροσδόκητο κινηματογραφικό μείγμα, συνδέοντας το κλασικό με το απόλυτα μοντέρνο και αρνούμενο να υπακούσει στους κανόνες οποιουδήποτε είδους. Πρόκειται για ένα μινιμαλιστικό «πανκ» φιλμικό υβρίδιο που παραμένει απολαυστικά ακατάτακτο από την αρχή έως το τέλος.

Το περιοδικό Cahiers du cinéma κατέταξε την ταινία του Ντιμόν πρώτη ανάμεσα στις δέκα της λίστας με τις καλύτερες του 2017 –αμέσως μετά το τηλεοπτικό Twin Peaks που βρέθηκε στην πρώτη θέση–, αναδεικνύοντας την ανατρεπτική αυθάδεια ενός φιλμ το οποίο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αποτελεί μια εμπειρία που δοκιμάζει και ανταμείβει την πίστη του θεατή.

Με την ταινία να μην έχει εξασφαλίσει διανομή στην Ελλάδα αυτή θα είναι η μοναδική της προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα στη χώρα μας, οπότε έχετε έναν ακόμη πρόσθετο λόγο για να είστε εκεί την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 21:00 στην Μικρή Σκηνή του της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή, τη συναυλία και το πάρτι, καθώς και για την προπώληση εισιτηρίων στο επίσημο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο σκηνοθέτης Aγγελος Φραντζής («To Oνειρο του Σκύλου», «Μέσα στο Δάσος», «Σύμπτωμα»), θα προλογίσει την προβολή, προετοιμάζοντας τους θεατές για την εμπειρία που είναι η «Ζανέτ», ενώ ο εικαστικός και street artist Δημήτρης Ταξής εμπνέεται από το φιλμ και σχεδιάζει μια συλλεκτική αφίσα, που θα δοθεί ως δώρο σε κάθε θεατή.

jeannette the childhood of joan of arc 607

Info:
Σκηνοθεσία & Σενάριο: Μπρουνό Ντιμόν | Πρωταγωνιστούν: Λιζ Λεπλά Προυντόμ, Ζαν Βουαζάν, Λουσίλ Γκοτιέ, Βικτώρια Λεφέμπρ, Αλίν Σαρλ, Ελίζ Σαρλ, Νικολά Λεκλέρ, Ζερί Ντε Πουρτέρ | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γκιγιόμ Ντεφοντέν |Μουσική: IGORRR | Χορογραφία: Φιλίπ Ντεκουφλέ | Μοντάζ: Μπρουνό Ντιμόν, Μπαζίλ Μπελκιρί | Επιμέλεια-Οργάνωση: Flix.gr & Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους και με ελληνικούς υπότιτλους για κωφούς

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή και για την προπώληση εισιτηρίων στο επίσημο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

jeannette the childhood of joan of arc 607

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.