Buzz

Flix Best of 2016: Μικρό μουσικό διάλειμμα

στα 10

Μουσικοί που είναι ο εαυτός τους ή ηθοποιοί που τραγουδούν. Αυτή είναι μια μικρή μουσική ανασκόπηση του κινηματογραφικού 2016.

Flix Best of 2016: Μικρό μουσικό διάλειμμα
H Μάριαν Λέιν ή αν προτιμάτε, Τίλντα Σουίντον

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σινεμά πριν ακόμη αυτό αποκτήσει ήχο. Και μερικές φορές η μουσική, ή οι μουσικοί αποτελούν το θέμα του. Κάτι που φέτος συνέβη αρκετές φορές, είτε σε μουσικά ντοκιμαντέρ είτε σε ταινίες μυθοπλασίας. Κάποιες από τις πλέον αξιοπρόσεκτες τέτοιες περιπτώσεις, ακολουθούν.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

a bigger splash 607

Η Μαριάν Λέιν της Τίλντα Σουίντον στο «Κάτω από τον Ηλιο»

Στην ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο η Τίλντα υποδύεται μια ροκ σταρ η οποία ξεκουράζει τις φωνητικές της χορδές στην διάρκεια ενός καλοκαιριού στο πανέμορφο Ιταλικό νησί Παντελερία. Μπορεί να μην τραγουδά στην διάρκεια της ταινίας όμως βλέπουμε σε flash back μια θεαματική της εμφάνιση σε ένα κατάμεστο στάδιο. Κι ακόμη κι αν ο Λούκα Γκουαντανίνο λέει ότι στο μυαλό του είχε την Ροσίν Μέρφι, την Κρίσι Χάιντ και την Π. Τζέι Χάρβεϊ, αλλά ας μην κρυβόμαστε, στο μυαλό όλων, ήρθε ο Ντέιβιντ Μπάουι. / Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Κάτω από τον Ηλιο»

Florence Foster Jenkins 607

Η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς της Μέριλ Στριπ στο «Florence: Φάλτσο Σοπράνο»

Μπορεί να είχε την χειρότερη φωνή στην ιστορία της όπερας, ή οποιουδήποτε μουσικού είδους, όμως αυτό δεν σταμάτησε την Τζένκινς από το να τραγουδήσει στο απόγειο της παράφωνης καριέρας της να ξεπουλήσει το Κάρνεγκι Χολ. Κι ο Στίβεν Φρίαρς βρήκε μια αληθινά καλή ηθοποιό για να υποδυθεί την αληθινά κακή τραγουδίστρια στο πρόσωπο της Μέριλ Στριπ που είναι απλά απολαυστική στον πρωταγωνιστικό ρόλο. / Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Florence: Φάλτσο Σοπράνο»

gimme danger 607

Ο Ιγκι Ποπ στο «Gimme Danger»

O Ιγκι Ποπ δεν χρειάζεται συστάσεις, δεν χρειάζεται καν αρχειακό υλικό ή άλλους να μιλήσουν γι αυτόν. Το ντοκιμαντέρ του Τζιμ Τζάρμους μπορεί να έχει και τα δύο, αλλά ο αληθινός σταρ είναι εκείνος και η αφήγησή του είναι απλά απίθανη, είτε μιλά για την μουσική και την πολυτάραχη καριέρα του, είτε μιλά τρυφερά για τη μαμά του. / Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Gimme Danger»

silent Γιώργος Γκικαπέππας 607

Η Διδώ της Κίκας Γεωργίου στο «Silent»

Στην ταινία του Γιώργου Γκικαπέππα, η Κίκα Γεωργίου είναι μια γυναίκα που στον τελευταίο χρόνο των σπουδών της στο κλασσικό τραγούδι, χάνει την φωνή της. Κλεισμένη στο σπίτι της προσπαθεί να ανακαλύψει τους λόγους και να νικήσει την αδυναμία της να κάνει ήχο τον εσωτερικό της κόσμο. Κι εμείς αναρωτιώμαστε γιατί κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί στην Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς... / Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Silent»

itsi bitsi 607

Οι Steppeulvene στο «Ερωτας Δίχως Αυριο»

Στη Δανία του 1962, όπως και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, οι νέοι επαναστατούν, διεκδικώντας την ελευθερία τους και τον τρόπο αυτοδιαχείρισής της. Ανάμεσά τους, ο Εϊκ Σκάλοε, ρομαντικός, ενθουσιώδεις, λαίμαργος για τη ζωή και γεμάτος νεανική αφέλεια, είναι έτοιμος να δοκιμάσει τα πάντα και το τίποτα για να καλύψει τις αναζητήσεις του και στην πορεία θα ιδρύσει το μνημειώδες συγκρότημα-πυροτέχνημα Steppeulvene (τους Δανούς Steppenwolf χίπιδες με τα progressive rock anthems). / Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ερωτας Δίχως Αυριο»

Belgica 607

Οι μουσικοί του «Belgica»

Καμιά από τις μπάντες που παίζουν στο κλαμπ της ταινίας του Φέλιξ Φαν Γκρόνιγκεν, ή ακούγονται στο soundtrack της δεν υπάρχει στ’ αλήθεια, όμως σε μια ταινία που έχει παντού μουσική, χρειάζεσαι κάποιον όχι μόνο να την γράψει, αλλά και να την ερμηνεύσει κι εδώ αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους Soulwax. Μια μπάντα που «ερμηνεύει» άλλες στην διάρκεια μιας ταινίας στην οποία η μουσική αποτελεί έναν ακόμη χαρακτήρα. / Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Belgica»

Toni Erdmann 607

Η Ινές Κοράντι της Σάντρα Χίλερ στο «Τόνι Ερντμαν»

Οχι η ηρωίδα του Τόνι Ερντμαν δεν είναι τραγουδίστρια. Σε μια από τις καλύτερες σκηνές μιας ταινίας γεμάτη υπέροχες σκηνές, θα τραγουδήσει σε ένα ξένο σπίτι, ανάμεσα σε αγνώστους το «The Greatest Love of All», της Γουίτνι Χιούστον και θα δείξει πως δημιουργείς κάτι απόλυτα αστείο και συγκινητικό την ίδια στιγμή. Και πως κάνεις μια σκηνή κινηματογραφικής ανθολογίας. / Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Τόνι Ερντμαν»

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!