Buzz

Flix Best of 2016: Sing (and dance) along!

στα 10

Οι καλύτερες φετινές κινηματογραφικές σκηνές όπου οι ίδιοι ήρωες επιλέγουν και φτιάχνουν το σάουντρακ της ταινίας τους.

Flix Best of 2016: Sing (and dance) along!

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η μουσική συχνά παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σινεμά, χτίζοντας ατμόσφαιρα, εκφράζοντας συναισθήματα ή απλά ενισχύοντας και υπογραμμίζοντας το ύφος μιας ταινίας. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνες οι στιγμές όπου η μουσική ακούγεται και από τους ίδιους τους ήρωες αποτελώντας καθαρό στοιχείο της δράσης και του σεναρίου.

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Toni Erdmann 607

Αυτή, λοιπόν, δεν είναι μια λίστα με τα καλύτερα τραγούδια ή μουσικές επενδύσεις που στόλισαν τις φετινές κινηματογραφικές παραγωγές, αλλά μια επιλογή από τις πιο επιτυχημένες και χαρακτηριστικές σκηνές όπου οι ίδιοι οι χαρακτήρες φτιάχνουν το σάουντρακ της ταινίας τους, παρασύρονται από τη μουσική, σιγοτραγουδούν ή λικνίζονται στο ρυθμό της.

Βάλτε την ένταση δυνατά και παρασυρθείτε κι εσείς μαζί τους!

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...


Το πλήρωμα του Εντερπράιζ βουτάει στη μάχη με μουσική υπόκρουση το «Sabotage» των Beastie Boys, στο «Star Trek Beyond».


Η αξιολάτρευτη αγοροπαρέα του «Ολοι Θέλουν από Λίγο!!» μας συστήνεται τραγουδώντας το «Rappers Delight» των Sugar Hill Gang.


Οι φαντασιώσεις και τα όνειρα του νεαρού ήρωα του «Sing Street» βρίσκουν την απόλυτη ενσάρκωσή τους μέσα από το τραγούδι «Drive It Like You Stole It» και τις prom night αναφορές στα αμερικανικά ’50s.


Ντυμένος ναυτάκι, ο Τσάνινγκ Τέιτουμ χορεύει και τραγουδά «No Dames» στα γυρίσματα μιας (μιούζικαλ) ταινίας μέσα στην ταινία, από το «Χαίρε, Καίσαρ!» των αδελφών Κοέν.


Ο αεικίνητος Ρέιφ Φάινς τα δίνει όλα υπό τους ήχους του «Emotional Rescue» των Rolling Stones, με ένα δαιμονισμένο ρεσιτάλ χορού στο «Κάτω από τον Ηλιο».


Το μόνο πραγματικό μιούζικαλ αυτής της λίστας θα μπορούσε να χαρίσει πολλές συμμετοχές στο mixtape του κινηματογραφικού 2016, όμως το «City of Stars» που τραγουδούν οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Εμα Στόουν στο «La La Land» έχει ήδη κατακτήσει τα ραδιόφωνα – και τις καρδιές μας.


Η υπέροχη Σάντρα Χίλερ τραγουδά το «The Greatest Love of All» της Γουίτνι Χιούστον, προκαλώντας ένα αβίαστο ξέσπασμα αμηχανίας, γέλιου και συγκίνησης ταυτόχρονα, στο «Toni Erdmann».

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Διαβάστε ακόμη