Buzz

Η Αντζελίνα Τζολί με τα παιδιά στην Καμπότζη, για την πρεμιέρα της νέας της ταινίας

στα 10

Τρίτη σκηνοθετική δουλειά της Αντζελίνα Τζολί, το «First They Killed my Father» έκανε πρεμιέρα όχι στο Λος Αντζελες, αλλά στο φυσικό του χώρο.

Η Αντζελίνα Τζολί με τα παιδιά στην Καμπότζη, για την πρεμιέρα της νέας της ταινίας
Η Αντζελίνα Τζολί με τη Λουνγκ Ανγκ

Σε μια από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις της μετά το πολύκροτο διαζύγιό της από τον Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί, με τα έξι της παιδιά, ταξίδεψε στην Καμπότζη, για κινηματογραφικούς και πολιτικούς λόγους μαζί. Η ηθοποιός, μετά τα «In the Land of Blood and Honey» και «Unbreakable», σκηνοθέτησε την τρίτη της ταινίας, με τίτλο «First They Killed my Father» και εμπνευση το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Λουνγκ Ανγκ.

Δείτε ακόμη: Η Αντζελίνα Τζολί συναντά τον Τέρενς Μάλικ. Σε ένα διαφημιστικό

first they killed my father 607

Η Λουνγκ Ανγκ ήταν πέντε χρόνων όταν, το 1975, οι Κόκκινοι Χμερ κατέλαβαν την Πνομ Πεν και πήραν την εξουσία της Καμπότζης - η Ανγκ και η οικογένειά της τοποθετήθηκαν σε στρατόπεδο εργασίας (και βασανιστηρίων), ώσπου το μικρό, τότε, κορίτσι, απέδρασε στην Αμερική. Στο διάστημα της τετραετίας 1975 - 1979, οι Κόκκινοι Χμερ, με άλλοθι τη δημιουργία μιας μαρξιστικής αγροτικής ουτοπίας, σκότωσαν δύο εκατομμύρια Καμποτζιανούς, είτε σε εκτελέσεις, είτε από εξάντληση και λιμοκτονία. Το βιβλίο της Λουνγκ Ανγκ και η ταινία της Τζολί περιγράφει ακριβώς αυτήν την εποχή και την τραγικότητά της για την Καμπότζη.

first they killed my father 607

Στην επίσημη πρεμιέρα του «First They Killed my Father», που έγινε στους αρχαίους ναούς του Ανγκορ Βατ, παρευρέθηκαν ο Βασιλιάς της Καμπότζης και επιζώντες εκείνης της περιόδου, συνολικά περίπου 1.500 άτομα, ανάμεσά τους φυσικά η Αντζελίνα Τζολί και τα έξι παιδιά της. Αλλωστε, όπως η ίδια δηλώνει, ήταν ιδέα του 15χρονου γιου της, Μάντοξ, που υιοθέτησε το 2002 από την Καμπότζη, ν' αφηγηθεί η Τζολί την ιστορία της γενοκτονίας: «Εκείνος μου το είπε, θεώρησε ότι ήταν έτοιμος να το αντιμετωπίσει κι ότι ήθελε να δουλέψει στην ταινία, το οποίο κι έκανε. Διάβασε το σενάριο, με βοήθησε με τις σημειώσεις μου κι ήταν παρών στις συναντήσεις με τους παραγωγούς.» Η Τζολί φρόντισε να χειριστεί με σεβασμό το θέμα της, μια και «όλος ο κόσμος της Καμπότζης έχει βιώσει αυτά τα γεγονότα», γύρισε την ταινία στη Χμερ, την εθνική γλώσσα και εξασφάλισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ηθοποιών και του συνεργείου ήταν Καμποτζιανοί.

first they killed my father 607 Η Αντζελίνα Τζολί στην πρεμιέρα της ταινίας, με τη Βασίλισσα Μητέρα, Νοροντόμ Μονινεάτ Σιχανούκ

Η ταινία είναι μια παραγωγή του Netflix και θα προβληθεί στον υπόλοιπο κόσμο τον Σεπτέμβριο. Συμπαραγωγός, ωστόσο, είναι και ο Ρίτι Παν, ο πιο αναγνωρισμένος σκηνοθέτης της Καμπότζης, ο οποίος έχασε ολόκληρη την οικογένειά του στα χέρια των Κόκκινων Χμερ κι επανειλημμένως έχει μιλήσει γι' αυτό σε δικά του ντοκιμαντέρ.

first they killed my father 607

Διαβάστε ακόμη: