Buzz

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ θα υποδυθεί τον Νιλ Αρμστρονγκ σε ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του

στα 10

Ο Ντάμιεν Σαζέλ του «Whiplash» θέλει τον Ράιαν Γκόσλινγκ να υποδυθεί τον Νιλ Αρμστρονγκ σε μία νέα βιογραφία του ανθρώπου που πάτησε πρώτος το πόδι του στο φεγγάρι.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ θα υποδυθεί τον Νιλ Αρμστρονγκ σε ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του

Η ταινία με τίτλο «First Man» βασίζεται στη βιογραφία που έγραψε ο Τζέιμς Χάνσεν «First Man: The Life of Neil Armstrong» και η οποία αφηγείται προφανώς τη ζωή, τον άθλο και το μύθο του Νιλ Αρμστρονγκ και της οποία τα δικαιώματα αγοράστηκαν με σκοπό μια κινηματογραφική διασκευή να συμπέσει με την επερχόμενη 50η επέτειο της προσγείωσης στο φεγγάρι που έγινε το 1969.

Τα δικαιώματα είχε αγοράσει αρχικά ο Κλιντ Ιστγουντ το 2013 αλλά στη συνέχεια αποχώρησε από το πρότζεκτ, το οποίο τώρα περνάει στα χέρια του σκηνοθέτη του «Whiplash», ο οποίος δεν διαλέγει τυχαία τον Ράιαν Γκόσλινγκ για να υποδυθεί τον Νιλ Αρμστρονγκ, αφού οι δυο τους δουλεύουν ήδη στο «La La Land», τη ρομαντική κομεντί που αφηγείται την ερωτική μουσική ιστορία ενός τζαζ πιανίστα (τον υποδύεται ο Γκόσλινγκ) και μιας φιλόδοξης ηθοποιού (την υποδύεται η Εμα Στόουν) σε μια αντεστραμμένη εκδοχή του αμερικανικού ονείρου.

Ryan Gosling Emma Stone 607

Διαβάστε αναλυτικά: Μετά το «Whiplash», ο Ντάμιεν Σαζέλ προσκαλεί στη «La La Land» τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Εμα Στόουν

Οπως αναφέρουν οι αναλυτές, η ταινία για τον Νιλ Αρμστρονγκ δεν έρχεται ως ιδανικό αφιέρωμα για την 50η επέτειο της προσελήνωσης του Νιλ Αρμστρονγκ στη Σελήνη, αλλά και σε μια εποχή για το Χόλιγουντ που ευνοεί τις διαστημικές περιπέτειες (βλ. «The Martian»), αν και η βιογραφία του Αρμστρονγκ έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που επιστρέφει στη Γη για να ανακηρυχθεί ένας σύγχρονος ήρωας και να δοκιμαστεί με την αντοχή στο χρόνο του κατορθώματός του.

Αναμένοντας το οκ του Ράιαν Γκόσλινγκ, του προτείνουμε - αν μπορούσε να μας ακούσει - πως ίσως ήρθε η ώρα για έναν mainstream ρόλο σαν αυτό του Νιλ Αρμστρονγκ που θα τον στείλει και στα Οσκαρ και γενικά θα τον αναγκάσει να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του. Μεγαλύτερο και από αυτό του πρωταγωνιστικού ρόλου στο σίκουελ του «Blade Runner»...

Διαβάστε ακόμη: