Buzz

Ο Κρίστιαν Μπέιλ θα σχίσει τη θάλασσα να περάσουμε: πρώτη εικόνα από το «Exodus» του Ρίντλεϊ Σκοτ

στα 10

Στην ετήσια παρουσίαση προγράμματος της Fox, ο Ρίντλεϊ Σκοτ παρουσίασε πρώτες εικόνες από τη βιβλική του «Εξοδο». Δείτε τις στο Flix...

Ο Κρίστιαν Μπέιλ θα σχίσει τη θάλασσα να περάσουμε: πρώτη εικόνα από το «Exodus» του Ρίντλεϊ Σκοτ

Το ετήσιο συνέδριο CineEurope πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Βαρκελώνη και η Fox εντυπωσίασε παρουσιάζοντας ένα πρώτο footage από το πολυαναμενόμενο ιστορικό έπος του Ρίντλεϊ Σκοτ «Exodus: Gods and Kings», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Κρίστιαν Μπέιλ στο ρόλο του Μωυσή. Εκτός από ένα πρώτο trailer, οι αιθουσάρχες της Ευρώπης (για τους οποίους γίνεται το συνέδριο κάθε χρόνο) είδαν και τους τίτλους αρχής και την πρώτη σεκάνς (το «opening reel») της ταινίας.

Να θυμίσουμε ότι η βιβλική φιγούρα του Μωυσή, έχει την τιμητική της φέτος, καθώς όχι μία, αλλά δύο ταινίες ετοιμάζονται παράλληλα με το ίδιο θέμα. Εκτός από την εκδοχή του Ρίντλεϊ Σκοτ, στον οποίο έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη μετά τον οσκαρικό «Μονομάχο», υπάρχει και αυτή του Ανγκ Λι με το «Gods and Kings»(ο οποίος την κληρονόμησε, όταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εγκατέλειψε).

1Ο Ρίντλεϊ Σκοτ στα γυρίσματα στο Μαρόκο

Οσο αφορά το «Exodus: Gods and Kings» πάντως, ο Σκοτ έχει συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό καστ: η Σιγκούρνι Γουίβερ και ο Τζον Τορτούρο θα υποδυθούν τους γονείς του Φαραώ Ραμσή, τον οποίο αναλαμβάνει ο Τζόελ Ετζερτον. Ο Ααρον Πολ, φρέσκος από την επιτυχία του «Breaking Bad», θα δοκιμάσει το ρόλο του Ιησού του Ναυή, του σκλάβου που ανέλαβε να οδηγήσει το λαό του Ισραήλ στη Γη της Επαγγελίας μετά τον Μωυσή.

2Ο Τζόελ Ετζερτον στο ρόλο του Φαραώ Ραμσή

Το σενάριο υπογράφει ο Στίβεν Ζέιλιαν (εξαιρετικός σεναριογράφος με βραβευμένα πρότζεκτς που κυμαίνονται από τη «Λίστα του Σίντλερ» μέχρι το «Κορίτσι με το Τατουάζ»). Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο που μας πέρασε σε Μαρόκο, Ισπανία και τα στούντιο της Μ. Βρετανίας.

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα και την πρώτη επίσημη φωτογραφία της ταινίας:

1Αυτή είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία του «Exodus: Gods and Kings»

2Η κατασκευή του τεράστιου ειδώλου της προηγούμενης φωτογραφίας στην έρημο του Μαρόκο

3Ο Κρίστιαν Μπέιλ στο γύρισμα...

4... και σε full action

Διαβάστε ακόμη: