Buzz

«Who's your Daddy?» Πρώτα κλιπ από το «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν

στα 10

Ανταποδίδοντας την σχεδόν θριαμβευτική υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Κάννες, το φιλμ μας χαρίζει μια πρώτη γεύση.

«Who's your Daddy?» Πρώτα κλιπ από το «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν

Η ιστορία της δύσκολης σχέσης μιας μητέρας, του δύσκολου προβληματικού γιου της και της καινούριας τους γειτόνισσας, γίνεται στα χέρια του 25χρονου wunderkind Ξαβιέ Ντολάν, μια συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία που είναι η η πιο παθιασμένη και συναισθηματικά ανυψωτική ταινία του.

Με τριες εξαιρετικούς πρωταγωνιστές, με ένα απροσδόκητο καδράρισμα, με (όπως πάντα) πολλή μουσική, με την ένταση και την ενέργειά της ανεβασμένη στο τέρμα, το «Mommy» αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους κριτικούς στην πρώτη του προβολή και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για τον φετινό φοίνικα.

Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να προσποιηθούμε πως μπορούμε να μπούμε στα μυαλά της κριτικής επιτροπής, θα είχε ενδιαφέρον σε ένα φεστιβάλ όπου άνθρωποι σαν τον Κεν Λόουτς κάνουν την (ίσως) τελευταία ταινία τους και ο μέσος όρος των συμμετεχόντων με σκηνοθέτες όπως ο Γκοντάρ και ο Μάικ Λι, θα ήταν αναμφίβολα μια δήλωση αν ο φοίνικας πήγαινε όντως στον Ντολάν.

Κάτι που φυσικά πιστεύει κι ο ίδιος αφού στη συνέντευξη τύπου για την ταινία του νωρίτερα, δήλωσε ότι αν η ταινία του κερδίσει τον φοίνικα, δεν θα είναι μια νίκη για τον Καναδά, ή το Κεμπέκ, αλλά για την νιότη και τη γενιά του.

Αν αναρωτιέστε πάντως αν αξίζει μια τέτοια «τιμή» διαβάστε την κριτική του Flix για την ταινία, ή δείτε τα πρώτα κλιπ.



Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.