Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 1ο Adaptation Film Festival φέρνει τη λογοτεχνία στον κινηματογράφο

στα 10

Ενα νέο φεστιβάλ αφιερωμένο σε κινηματογραφικές διασκευές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, καθώς και graphic novels, έρχεται από 2-8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος».

Flix Team
Το 1ο Adaptation Film Festival φέρνει τη λογοτεχνία στον κινηματογράφο
«Ο Βασιλιάς της Αβάνας»

Το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ, Adaptation Film Festival, μια συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, εστιάζει αποκλειστικά σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, καθώς και graphic novels, και θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, από τις 2 έως και τις 8 Φεβρουαρίου του 2017, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα της –υποψήφιας για τρία βραβεία Goya– ταινίας του Αγκουστί Βιλαρόνγκα, «Ο Βασιλιάς της Αβάνας» («El Rey de la Habana»), η οποία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρεζ, ή, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει τα διεθνή Μέσα, του «Κουβανού απογόνου του Τσαρλς Μπουκόφσκι». Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει party με ελεύθερη είσοδο στο Tiki Bar, με special guest DJ τον Μιχάλη Δέλτα.

Διαβάστε ακόμη: Hellas Filmbox Berlin 2017: Δεύτερη χρονιά για το ελληνικό φεστιβάλ του Βερολίνου

Tschick 607 «Βερολίνο, Αντίο»

Ανάμεσα στις ταινίες του Adaptation Film Festival που θα προβληθούν σε avant-première, περιλαμβάνονται η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν, «Βερολίνο, Αντίο» («Tschick»), μεταφορά του best-seller του Βόλφγκανγκ Χέρντορφ, «Βερολίνο, Γεια», η –προτεινόμενη για 9 βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αυστραλίας– «Η Κόρη» («The Daughter») του Σάιμον Στόουν, βασισμένη στην «Αγριόπαπια» του Ερρίκου Ιψεν και με πρωταγωνιστές τους Τζέφρι Ρας, Μιράντα Οτο και Σαμ Νιλ, καθώς και το ιαπωνικό «Γλυκό Φασόλι» («Sweet Bean») της Ναόμι Καβάζε, που προβλήθηκε στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών και βασίζεται στο βιβλίο «An» του Ντούριαν Σουκεγκάουα.

Sweet Bean 607 «Γλυκό Φασόλι»

Από το αστυνομικό θρίλερ, «Η Σιωπή των Δέντρων» («The Treatment»), βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Μο Χάιντερ, το αποκαλυπτικό, υποψήφιο για Goya, animation «Ψυχοναύτες, τα Ξεχασμένα Παιδιά» («Psiconautas, los niños olvidados»), βασισμένο στο ομώνυμο graphic novel, τη μυστικιστική ταινία «Τα Ορφανά του Ελ Ντοράντο» («The Orphans of Eldorado»), βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μίλτον Χάτουμ, τη μεταφορά του Broadway θεατρικού έργου «Ταιριάζει;» («Match») του Στίβεν Μπέλμπερ, αλλά και την καινούργια νέα διασκευή του διηγήματος της Μαργκερίτ Ντιράς «Δέκα και Μισή Καλοκαίρι Βράδυ» (το διήγημα είχε μεταφερθεί και παλαιότερα στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν και με πρωταγωνιστές τους Μελίνα Μερκούρη, Πίτερ Φιντς και Ρόμι Σνάιντερ) με τίτλο «Η Καταιγίδα Μέσα της» («The Storm Inside»), το Adaptation Film Festival καλύπτει ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών ειδών, που φιλοδοξεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον βιβλιόφιλων και σινεφίλ εξίσου.

Hiroshima Mon Amour 607 «Χιροσίμα Αγάπη Μου»

Φυσικά, δεν θα λείψουν και προβολές παλαιότερων, κλασικών ταινιών του είδους, όπως «Η Πρωινή Περίπολος» του Νίκου Νικολαΐδη και το «Χιροσίμα Αγάπη Μου» του Αλέν Ρενέ, καθώς και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις: πάρτι, βιβλιοπαρουσιάσεις, σεμινάρια δημιουργικής γραφής, συζητήσεις, ειδικές προβολές για σχολεία κ.α.

Το Adaptation Film Festival θα κατεβάσει αυλαία την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι «Παράδοξη Ευτυχία» («Original Bliss») του Σβεν Τάντικεν, με πρωταγωνιστές τους Μαρτίνα Γκέντεκ και Ούλριχ Τούκουρ, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Α.Λ. Κένεντι.

Για το πλήρες πρόγραμμα προβολών του Adaptation Film Festival, καθώς και για τις εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.adaptationfestival.gr


Info
2-8 Φεβρουαρίου 2017
Κινηματογράφος «Μικρόκοσμος» (Λεωφ. Συγγρού 106, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ, τηλ.: 2109230081). Εισιτήρια: € 6 / Απογευματινές προβολές των 18:00: ελεύθερη είσοδος στους πρώτους 30 ανέργους / ΑμΕΑ με επίδειξη ισχύουσας κάρτας. Ώρες λειτουργίας ταμείου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2-8 Φεβρουαρίου, 17:00-23:00. Προπώληση εισιτηρίων: Αποκλειστικά στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» από τις 16 Ιανουαρίου έως και 1 Φεβρουαρίου, ώρες 19:00-22:00.

Διαβάστε ακόμη