Buzz

«Final Cut»: Δείτε τη μοναδική ταινία όπου ο Ντάνιελ Κρεγκ συμπρωταγωνιστεί με... την Γκρέτα Γκάρμπο

στα 10

Με το «Final Cut: Ladies and Gentlemen» του Γκιόργκι Πάλφι, το Exile Room μάς βάζει σε ερωτικό mood, φέρνοντας (πολύ) κοντά όποιον σταρ ποθήσαμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη!

Flix Team
«Final Cut»: Δείτε τη μοναδική ταινία όπου ο Ντάνιελ Κρεγκ συμπρωταγωνιστεί με... την Γκρέτα Γκάρμπο

Ο Γκιόργκι Πάλφι θα έλεγες ότι είναι ένας αντισυμβατικός δημιουργός, κρίνοντας και μόνο από τη διαβόητη ταινία του, το «Taxidermia» του 2006, αλλά κι από την πιο πρόσφατη, το «Free Fall» που είδαμε πέρσι στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι (διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ). Πάντως ο Πάλφι έχει χιούμορ, ελαφρώς νοσηρή φαντασία κι αγνό σινεφιλικό πάθος κι όλα αυτά ενώνονται κι αποδεικνύονται στο «Final Cut: Ladies and Gentlemen» που θα προβληθεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, στο Exile Room.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Στο σινεμά το μέγεθος μετράει!

final cut 607

Ονειρευτήκατε ποτέ μια ταινία όπου ο Αλέν Ντελόν κάνει τα γλυκά μάτια στη Μέριλιν Μονρό, ο Τζάκι Τσαν σπεύδει να σώσει τη Ζαν Μορό, ο Ντάνιελ Κρεγκ συμπρωταγωνιστεί με την Γκρέτα Γκάρμπο και η Σάρον Στόουν με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ενώ ο φανταστικός ψηφιακός κόσμος του Τζέιμς Κάμερον συνυπάρχει με την ασπρόμαυρη νοσταλγία του Τσάρλι Τσάπλιν; Ε λοιπόν, αυτή η ταινία υπάρχει!

Δείτε και διαβάστε ακόμη: Τα κοντινά του Αλφρεντ Χίτσκοκ γράφουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία

final cut 607

Ο Γκιόργκι Πάλφι πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια κλεισμένος στο δωμάτιο του μοντάζ, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο, δεξιοτεχνικό κολάζ φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από σύντομα αποσπάσματα περισσότερων από 450 ταινιών απ' ολόκληρο τον κόσμο, ενωμένων οργανικά σε μια ενιαία αφήγηση. Από το «Metropolis» μέχρι το «Avatar» και από τον «Γαλάζιο Αγγελο» μέχρι την «Ερωτική Επιθυμία», χαρακτήρες γεννιούνται, μεγαλώνουν, ερωτεύονται, παντρεύονται και δοκιμάζονται, συνθέτοντας την απόλυτη boy meets girl φιλμική εμπειρία. Ενα ιδιοφυές απόσταγμα των κάθε είδους μοτίβων που ο κινηματογράφος εντύπωσε στο συλλογικό μας ασυνείδητο, το «Final Cut» αποτελεί ένα απολαυστικό best of των καλύτερων ταινιών που έγιναν ποτέ και ταυτόχρονα την πιο αρχετυπική ερωτική ιστορία που μας χάρισε το σινεμά. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και ραντεβού την Πέμπτη στο Exile Room.

info

  • «Final Cut: Ladies and Gentlemen»
  • Γκιόργκι Πάλφι, Ουγγαρία, 2012, 84'
  • Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου στις 21.00
  • σε διάφορες γλώσσες, με αγγλικούς υπότιτλους
  • είσοδος ελεύθερη για το κοινό
  • Exile Room | Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι (έναντι ΜΕΤΡΟ) | τηλ. 210 3223395
  • www.exileroom.gr


Δείτε περισσότερα: