Industry

H «Ανατομία μιας Ταινίας» σε ένα σεμινάριο σκέτη... σινεφιλία!

στα 10

Με τίτλο «Anatomy of a Movie» το σεμινάριο με εισηγητη τον Δημήτρη Μπούρα μάς μαθαίνει σινεμά, μπαίνοντας όσο πιο βαθιά μπορεί μέσα στις ταινίες που αγαπάμε.

Flix Team
H «Ανατομία μιας Ταινίας» σε ένα σεμινάριο σκέτη... σινεφιλία!

Η γλώσσα του σινεμά, τα κρυμμένα νοήματά της και όλα όσα συμβαίνουν κάθε φορά που μια αγαπημένη ταινία παίζει μπροστά στα μάτια σου θα είναι μέρος του σεμιναρίου «Filmanalysis: The Anatomy of a Movie» που ξεκινάει στο Faro στις 30 Μαρτίου με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Μπούρα.

FIlmanalysis

Οπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του σεμιναρίου, στο πλαίσιο του θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

Πώς μπαίνουν διάφορα είδη “στο μίξερ” και τι βγαίνει από την ανάμειξή τους; Το φιλμ νουάρ παντρεύεται το μελόδραμα σε μυθικές ταινίες του παλιού Χόλιγουντ
Πώς ενηλικώνεται ο άνδρας στις ταινίες του Χίτσκοκ;
Ποιο το νήμα που συνδέει τον κύριο Ιλό του Ζακ Τατί με τον κύριο Μπιν;
Πώς αποτυπώνεται η νεανική αμφισβήτηση σε δυο εμπρηστικές ταινίες, “Tο Κουρδιστό Πορτοκάλι” και το “Trainspotting”;

Σε μια περιήγηση από τον Χίτσκοκ στη «Σιωπή των Αμνών» και την «Καζαμπλάνκα», από το «Mad Max», τον κύριο Ιλό και τον Μίστερ Μπιν στον Αντονιόνι και το «Trainspotting», θα παρακολουθήσουμε πώς συνδιαλέγονται μεταξύ τους ταινίες διαφορετικών εποχών. Θα συγκρίνουμε ταινίες διαφορετικού είδους ή ύφους αλλά και όμοιους ή ανόμοιους ήρωες.

Στο Filmanalysis περιλαμβάνεται οπτικοακουστικό υλικό. Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται εγκαίρως πριν από κάθε συνάντηση για τη θεματική της ενότητα και τις ταινίες που θα συζητηθούν, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πιο ενεργούς συμμετοχής.

FIlmanalysis

Filmanalysis: The Anatomy of a Movie - info

  • Ημερομηνία Έναρξης: Πέμπτη 30 Μαρτίου
  • Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 18.15 - 20.15
  • Διάρκεια Σεμιναρίου: 8 δίωρες συναντήσεις (με δυνατότητα παράτασης)
  • Κόστος συμμετοχής: Κανονικό: 60 ευρώ (+ΦΠΑ) / μήνα, Φοιτητικό & Ανέργων: 45 ευρώ (+ΦΠΑ) / μήνα
  • Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για κράτηση θέσης στείλτε μας mail στο info@faro.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 7717 544
  • Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο μπορείτε να αναζητήστε στην επίσημη σελίδα του Faro και στην επίσημη σελίδα του σεμιναρίου στο Facebook.