Buzz

Τρέξε τρέξε: ένα απίθανο supercut ενώνει κλασικούς κινηματογραφικούς ήρωες σ' ένα κυνηγητό για τη ζωή τους!

στα 10

Ενα ευφάνταστο μοντάζ ενώνει κλασικούς κινηματογραφικούς ήρωες σε μία κοινή καταδίωξη τρόμου. Κι όλα αυτά... για καλό σκοπό. Διαβάστε τι είναι το «Film is Fragile».

Τρέξε τρέξε: ένα απίθανο supercut ενώνει κλασικούς κινηματογραφικούς ήρωες σ' ένα κυνηγητό για τη ζωή τους!

Από τους ήρωες και τις ηρωίδες των film noir που τρέχουν πανικόβλητοι στα σκοτάδια τους μέχρι τον Μάικλ Φασμπέντερ στο «Shame» κι από την σκάλα της Οδησσού («Θωρηκτό Ποτέμκιν») μέχρι το πιο διαβόητο διάδρομο ξενοδοχείου («Λάμψη»), ένα υπέροχο μοντάζ ενώνει κλασικούς κινηματογραφικούς ήρωες σε μία κοινή καταδίωξη τρόμου.

Δείτε επίσης: Τι συμβαίνει όταν παίξεις την πρώτη και την τελευταία σκηνή μίας ταινίας, δίπλα-δίπλα;

Από τι όμως τρέχουν να ξεφύγουν; Τη διάβρωση του ίδιου του φιλμ.

Γιατί το supercut που έφτιαξε το BFI κι ονόμασε «Film Is Fragile» θέλει να τονίσει την αναγκαιότητα της ψηφιακής επεξεργασίας και συντήρησης του φιλμ και να ζητήσει με αυτό τον ευφάνταστο τρόπο τις δωρεές του κοινού.

«Η ιδέα πίσω από αυτό το βίντεο έχει να κάνει με τη συντήρηση του σελιλόιντ. Πιστεύουμε επίσης ότι πρόκειται για την προστασία και την καθαρότητα της καρδιάς μιας ταινίας, που δεν είναι άλλη από την ιστορία της...»

«Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν ήταν το ίδιο το μοντάζ, αλλά το να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα από τόσες πολλές και τόσες διαφορετικές ταινίες. Ευχαριστούμε πολύ τους κινηματογραφιστές που έδειξαν γενναιοδωρία και μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε αυτό το βίντεο, το οποίο θεωρούμε άξιο του σκοπού που υπηρετεί».

Ναι, αν το σκεφτεί κανείς η διάβρωση του σελιλόιντ είναι ο απόλυτος κινηματογραφικός «κακός». Απειλεί να καταστρέψει κόπιες κλασικού σινεμά, το οποίο οι μελλοντικές γενιές δε θα έχουν την ευκαιρία να δουν.

Δείτε το βίντεο:

.

Δείτε περισσότερα: