Industry

Film Acting Labs: εργαστήρια υποκριτικής για το σινεμά από τον Γιώργο Γκικαπέππα και την Αννα Νικολάου

στα 10

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας και η casting director Αννα Νικολαου διοργανώνουν μια σειρά από 5ήμερα εντατικά εργαστήρια υποκριτικής για το σινεμά.

Flix Team
Film Acting Labs: εργαστήρια υποκριτικής για το σινεμά από τον Γιώργο Γκικαπέππα και την Αννα Νικολάου

Στόχος των εργαστηρίων είναι να μελετήσουν οι συμμετέχοντες τις πρακτικές προσέγγισης μιας πρωτότυπης κινηματογραφικής σκηνής από το στάδιο του casting και της ανάγνωσης έως το γύρισμα, με την καθοδήγηση, αναγνωρισμένων επαγγελματιών.

Ο Γιώργος Γκικαπέπας, είναι ο σκηνοθέτης της «Πόλης των Παιδιών» για την οποία η πρωταγωνίστρια της Κίκα Γεωργίου Κέρδισε το βραβείο Γυναικείας ερμηνείας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, και του «Silent», το οποίο έκανε πριν λίγο καιρό την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η Αννα Γεωργίου, βοηθός σκηνοθέτη και casting director έχει δουλέψει ανάμεσα σε άλλες στις ταινίες «Attenberg» και «Chevalier» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη, «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λίνκλέιτερ.

Τα εργαστήρια που οργανώνουν θέλουν να φέρουν σε επαφή νέους ηθοποιούς με την πραγματική κινηματογραφική διαδικασία μεθοδεύοντας και οργανώνοντας τα στάδια προσέγγισης και προετοιμασίας μιας σεναριακής σκηνής μέχρι το τελικό γύρισμα.

Οι ηθοποιοί καλούνται μέσα από μικρά σύνολα και ομαδικές ασκήσεις να εργαστούν πάνω στα διαφορετικά βήματα της ολοκλήρωσης μιας σκηνής, από την εκμάθηση και τον τρόπο κατανόησής της, τις απαιτήσεις και την αλληλεπίδρασή των ρόλων στη σκηνή, την πρόβα και την παικτική τους λειτουργία μέχρι το τελικό γύρισμα.

Το κάθε εντατικό εργαστήριο που διαρκεί πέντε 5άωρα, είναι χωρισμένο σε αυτοτελείς ενότητες:

  • Casting και διανομή ρόλων
  • Ανάγνωση και κατανόηση της σεναριακής σκηνής
  • Δράση και συμπεριφορά των χαρακτήρων
  • Λειτουργία και αλληλεπίδραση των ρόλων στη σκηνή
  • Πρόβες και τελική διαμόρφωση των χαρακτήρων
  • Κινηματογράφιση της σκηνής σε πραγματική συνθήκηγυρίσματος.
  • Το υλικό του γυρίσματος θα αποστέλλεται ως μονταρισμένη άσκηση σε κάθε ηθοποιό για το αρχείο του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν βιογραφικά στη διεύθυνση filmsocietygr@gmail.com Tηλέφωνο επικοινωνίας 697 7040130