Buzz

Fight back! Νέο κλιπ από το «12 Years a Slave»

στα 10

Η ταινία του Στιβ ΜακΚουιν έρχεται (σε λίγο) σ’ ένα κινηματογράφο της γειτονιάς σας, έτοιμη να σαρώσει το σύμπαν.

Fight back! Νέο κλιπ από το «12 Years a Slave»

Το φιλμ του Στιβ ΜακΚουιν που με τρεις μόλις μεγάλου μήκους ταινίες («Hunger», «Shame») έχει ήδη κερδίσει την θέση του ως ένας από τους πιο ιδιαίτερους και σημαντικού σκηνοθέτες των ημερών μας, δημιούργησε σάλο στην πρώτη του δημόσια προβολή στο Φεστιβάλ του Τορόντο, τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού, συλλέγει εκθειαστικές κριτικές κι ετοιμάζεται να βγει φιλόδοξα στις αμερικανικές αίθουσες στις 18 Οκτωβρίου – στην Ελλάδα το περιμένουμε μέσα στον Δεκέμβριο.

Το «12 Years a Slave» βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Σόλομον Νόρθαπ, του ανθρώπου που έγινε υπόδειγμα και σύμβολο του αγώνα για ανεξαρτησία των Αφροαμερικανών στην Αμερική του 1850. Γεννημένος ελεύθερος στη Νέα Υόρκη, ο Νόρθαπ, σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, απήχθη από λευκούς εμπόρους και πουλήθηκε ως σκλάβος, αναγκάστηκε να ζήσει για δώδεκα χρόνια κάτω από το ζυγό της δουλείας και κατάφερε να φυγαδευτεί και να καταγγείλει τους αφέντες του στο δικαστήριο: ο Νόρθαπ έχασε τη δίκη, επειδή το χρώμα του δεν του επέτρεπε να καταθέσει ως μάρτυρας της δικής του υπεράσπισης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος κι έζησε τα υπόλοιπά του χρόνια ως ακτιβιστής για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Ο πρωταγωνιστής του, Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ, απ΄ότι φαίνεται θα κάνει δύσκολη την δουλειά του παρουσιαστή της κατηγορίας καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στην επόμενη απονομή των Οσκαρ, ενώ ο Μάικλ Φασμπεντερ που υποδύεται τον απάνθρωπο αφέντη του και η Λουπίτα Νιόνγκ'ο, μια ακόμη σκλάβα στην φυτεία του, μοιάζουν να έχουν βέβαιη την υποψηφιότητά τους. Το καστ συμπληρώνουν ο Μπραντ Πιτ, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Πολ Τζιαμάτι και η Σάρα Πόλσον.

Δείτε παρακάτω το νέο τηλεοπτικό σποτ της ταινίας.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «12 Years a Slave»