Buzz

Φήμη, Glamour, Τελειότητα, Επιδημία: τρέιλερ για το «Antiviral» του Μπράντον Κρόνενμπεργκ

στα 10

Πατώντας στα χνάρια της πρώιμης περιόδου του μπαμπά του, ο Μπράντον Κρόνενμπεργκ κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με μια ταινία που αλλάζει όλα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον ιό της διασημότητας.

Φήμη, Glamour, Τελειότητα, Επιδημία: τρέιλερ για το «Antiviral» του Μπράντον Κρόνενμπεργκ

Ο ήρωας της ταινίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Μπράντον Κρόνενμπεργκ, που έκανε το Μάιο την επίσημη πρεμιέρα της στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών είναι υπάλληλος μιας κλινικής ειδικευμένης στους ιούς των διάσημων που έχει εκτός των άλλων αποκλειστικό συμβόλαιο για όλες της ασθένειες μιας από τις μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη. Μόνο που ο Σιντ Μαρτς έχει και μια δεύτερη πιο αποδοτική δουλεία: μολύνει τον εαυτό του με τις πιο δημοφιλείς ασθένειες τις εταιρίας του, τις μεταφέρει εκτός των εργαστηρίων της, σπάει την κρυπτογράφηση των ιών και τους πουλά στη μαύρη αγορά. Οταν όμως κληθεί να συλλέξει ένα δείγμα από την τελευταία ασθένεια της Χάνα Γκάιστ, θα μολύνει τον εαυτό του, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει λίγες μέρες αργότερα, ότι η σταρ πέθανε και πως πιθανότατα, η ίδια μοίρα περιμένει κι εκείνον αν δε λύσει το μυστήριο των παράξενων συνθηκών του θανάτου της.

Πιο πολλά υποσχόμενο απ' ότι τελικά είναι στην πραγματικότητα, το παράξενο αυτό υβρίδιο ταινίας τρόμου, σάτιρας και new age αλλοφροσύνης δεν εντυπωσιάσε ακριβώς μετά την προβολή του στο Φεστιβάλ των Καννών, τοποθέτησε όμως εν μια νυκτί τον υιό Κρόνενμπεργκ μέσα στα ταλέντα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον βάζοντας τον δικαιολογημένα στη δύσκολη θέση να εξηγεί συνεχώς ποια ακριβώς υπήρξε η επίδραση του έργου του πατέρα του πάνω στα κινηματογραφικά του οράματα.

«Δεν μπορώ να το αρνηθώ. Μέσω του πατέρα μου ήρθα πολλές φορές σε επαφή με την υστερία που προκαλεί στον κόσμο η διασημότητα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να είμαι έφηβος όταν άρχισα να καταλαβαίνω πως ο κόσμος με έβλεπε διαφορετικά λόγω του πατέρα μου. Οταν είσαι παιδί δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Αλλά όσο μεγάλωνα, υπήρχε κόσμος που μου ζητούσε να συναντηθεί με τον πατέρα μου έστω και για πέντε λεπτά. Ηταν τόσο παράξενο.»

Οσο παράξενο είναι και το ίδιο το φιλμ, αλλά και το τρέιλερ που συμπυκνώνει ιδανικά όλο το κλινικό σύμπαν του «Αntiviral», προσφέροντας ταυτόχρονα και ισχυρές δόσεις τρόμου για τους λάτρεις του είδους.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Antiviral» που μόλις κυκλοφόρησε, διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία και μάθετε ποια είναι η αγαπημένη του ταινία του Μπράντον Κρόνενμπεργκ από τη φιλμογραφία του μπαμπά του στη συνέντευξη που έδωσε στο Flix.