Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα νέα ταλέντα του παγκόσμιου σινεμά από το Φεστιβάλ του Λοκάρνο στο σπίτι σας!

στα 10

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο, το Festival Scope προσφέρει δωρεάν μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες νέων δημιουργών από το τμήμα «Κινηματογραφιστές του Σήμερα» του Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Flix Team
Τα νέα ταλέντα του παγκόσμιου σινεμά από το Φεστιβάλ του Λοκάρνο στο σπίτι σας!

Εννιά επιλογές από τις 16 συνολικά ταινίες που διαγωνίζονται στο πιο ανήσυχο τμήμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο, το «Cineasti del Presente» θα προβάλλονται δωρεάν από το Festival Scope μια μέρα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα τους μέχρι και τις 31 Αυγούστου για 400 τυχερούς που θα προλάβουν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο τους.

FestivalScope

Το Flix σε συνεργασία με το Festival Scope δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να εξασφαλίσουν εισιτήρια (από τα 400 συνολικά που αναλογούν για την κάθε ταινία). Κάντε κλικ στη ειδική σελίδα του διαγωνισμού που φιλοξενείται στο Festival Scope, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και διεκδικήστε το εισιτήριό σας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε το εισιτήριό σας και ψηφίστε για το Cinelab Award στο επίσημο site του Festivalscope.


Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επτά ταινίες που μπορείτε να δείτε δωρεάν. Πατώντας πάνω στον τίτλο της κάθε ταινίας πηγαίνετε στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την κάθε μία στο Festival Scope.

Sophia Antipolis του Βιργκίλ Βερνιέρ (Γαλλία, 2018, 98') - από 4 Αυγούστου

Μια πόλη στην Γαλλική Ριβιέρα, όπου όλα είναι πιθανά. Πέντε ζωές χαρτογραφούν την ιστορία της νεαρής Σοφία ακριβώς στο σημείο όπου ο φόβος και η απελπισία δείχνουν το πρόσωπό τους.

Suburban Birds

Suburban Birds του Κιου Σενγκ (Κίνα, 2018, 118') - από 4 Αυγούστου

Μια υποχώρηση του εδάφους σε μια κατοικημένη περιοχή φέρνει τον Χάο και μια ομάδα από μηχανικούς σε ένα άδειο προάστιο, προκειμένου να αναζητήσουν τις αιτίες του φαινομένου. Μετά από ημέρες άκαρπων ερευνών, ο Χάο θα βρεθεί στο δημοτικό σχολείο της περιοχής και θα ανακαλύψει σε ένα ημερολόγιο την ιστορία ενός μυστικού κλαμπ που μοιάζει να έχει σχέση με τη δική του ζωή.

Young and Alive 607

Young and Alive του Ματιέ Μπαρεΐρ (Γαλλία, 2018, 94') - από 5 Αυγούστου

Στους μήνες που ακολουθούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι νέοι προσπαθούν να βρουν νόημα, να αλλάξουν τους κανόνες, να ανοίξουν ένα διάλογο στήνοντας μια νέα δική τους επανάσταση.

Long Way Home 607

Long Way Home του Αντρέ Νοβάις Ολιβέιρα (Βραζιλία, 2018, 113') - από 6 Αυγούστου

Προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση ως δημόσια καθαρίστρια, η Χουλιάνα μετακομίζει από την ενδοχώρα στην πόλη του Κοντάγκεμ στην Βραζιλία. Περιμένοντας τον άνδρα της να τη συναντήσει, συνηθίζει στη νέα της ζωή προσπαθώντας να διαγράψει τελείως το παρελθόν.

Those who Work 607

Those Who Work του Αντουάν Ρούσμπαχ (Ελβετία, Βέλγιο, 2018, 102') - από 8 Αυγούστου

Ο Φρανκ είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Οπου και να βρίσκεται μιλάει στο τηλέφωνο κανονίζοντας φορτηγά πλοία για τις μεγάλες επιχειρήσεις για τις οποίες δουλεύει. Οταν όμως βρίσκεται μπροστά σε μια κρίση, ο Φρανκ κάνει μια λανθασμένη κίνηση και απολύεται. Προδομένος από ένα σύστημα το οποίο υπηρέτησε με όλο του το είναι προσπαθεί να σώσει το μοναδικό δεσμό που έχει νόημα, αυτόν με τη μικρότερή του κόρη, Ματίλντ.

Closing Time 607

Closing Time της Νικόλ Φόγκελε (Ελβετία, Γερμανία, 2018, 116') - από τις 8 Αυγούστου

Ο κύριος Κούο και η συζυγός του, κυρία Λιν, δουλεύουν τη νύχτα στην Ταϊπέι, μαγειρεύοντας για τους ξενύχτηδες και κοιμούνται το πρωί. Μέχρι που μια μέρα, επιστρέφοντας από την αγορά, ο κύριος Κούο θα πάρει μια διαφορετική στροφή στη διαδρομή προς το σπίτι...

Trote

Trote του Χάσιο Μπάνιο (Ισπανία, Λιθουανία, 2018, 83') - από τις 9 Αυγούστου

Η Κάρμε ζει σε ένα ορεινό χωριό στην Γκαλίθια με την άρρωστη μητέρα της και τον αδερφό της, Ραμόν, με τον οποίο δεν έχουν καθόλου σχέσεις. Δουλεύει σε ένα φούρνο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδράσει από τη μικρή κοινωνία που την πνίγει. Στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, όμως, όπου το χωριο γιορτάζει μια από τις πιο σημαντικές μέρες του χρόνου, θα φτάσει στο σπίτι ο μεγαλύτερος αδερφός της, Λουίς, μαζί με τη σύζυγό του, Μαρία.

Fausto 607

Faust της Αντρέα Μπούσμαν (Μεξικό, Καναδάς, 2018, 70') - από τις 10 Αυγούστου

Στις ακτές της Οαχάκα, στο Μεξικό, παλιοί μύθοι μπλέκονται με το παρόν σε ένα συνεχή διάλογο με το θρύλο του Φάουστ και την προσπάθεια των κατοίκων να δαμάσουν τη φύση. Μέσα από τη λογοτεχνία, το μύθο και τις τοπικές παραδόσεις, τα σύνορα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία αρχίζουν να χάνονται.

We are Thankful 607

We Are Thankful του Τζόσουα Μαγκόρ (Νότιος Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, 2018, 97) - από τις 11 Αυγούστου

Στην πόλη του Μπχοπομένι στην περιοχή των Ζουλού στη Νότιο Αφρική, ο Σιγιαμπόνγκα, ένας νεαρός άνδρας, ανεβάζει θεατρικά έργα. Οταν μαθαίνει για μια ταινία που θα γυριστεί σε μια γειτονική πόλη, βάζει στόχο της ζωής του να γίνει μέρος της. Συνομωτεί με μια υπηρέτρια για να κλέψει wi-fi από τους λευκούς προκειμένου να στείλει μέιλ στην παραγωγή, κάνει μάγια και διασχίζει ανεξερεύνητες διαδρομές προκειμένου να πετύχει το σκοπό του.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε το εισιτήριό σας και ψηφίστε για το Cinelab Award στο επίσημο site του Festivalscope.

FestivalScope