Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών στο σπίτι σας!

στα 10

Το Festival Scope προσφέρει μια επιλογή από τις φετινές ταινίες μικρού μήκους του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών. Αναμεσά τους και η ταινία της Αριάν Λαμπέντ. Το Flix είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας.

Flix Team
Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών στο σπίτι σας!

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Festival Scope εξασφάλισε μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν, εντός και εκτός Διαγωνιστικού Προγράμματος στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

Μέχρι και τις 16 Ιουνίου μπορείτε να δείτε τα νέα ταλέντα απ' όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους και το «Olla», η πρώτη μικρού μήκους ταινία της Αριάν Λαμπέντ με πρωταγωνίστρια την Ρομάνα Λόμπατς.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2019: Η Αριάν Λαμπέντ και η Ρομάνα Λόμπατς μιλούν στο Flix για την «Olla»

Πατήστε τον ενεργό τίτλο της κάθε ταινίας παρακάτω για να μεταφερθείτε στην ειδική σελίδα του Festival Scope και να παρακολούθησετε εντελώς δωρέαν την ταινία της επιλογής σας. Το Flix είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών στο Festival Scope.

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διήρκεσε φέτος από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix ήταν εκεί και σας μετέφερε όλα όσα συνέβησαν, τη στιγμή που συνέβησαν, μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.


Je te Tiens

Je te Tiens του Σέρχιο Καμπαλέρο (Ισπανία, 2019, 21')

Το ταξίδι δρόμου μιας μητέρας και μιας κόρης μέσα από παράξενους κόσμους. Η κόρη θέλει να αυτοκτονήσει και η μητέρα της θα προσπαθήσει να την αποτρέψει.

Grand

Grand Bouquet της Νάο Γιοσιγκάι (Ιαπωνία, 2019, 15')

Μια αβοήθητη γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με ένα μαύρο αντικείμενο που την βομβαρδίζει με ερωτήσεις. Η γυναίκα ξέρει τις απαντήσεις αλλά δεν μπορεί να τις πει δυνατά. Ετσι αρχίζει να πετάει πολύχρωμα λουλούδια από το στόμα της αντί να μιλάει.

Movements

Movements της Ντάχι Τζέονγκ (Κορέα, 2019. 10')

Μέσα σε 10 λεπτά, ένα δέντρο από την Αφρική μεγαλώνει κατά 0.008 χιλιοστά, ο πιο γρήγορος σκύλος στον κόσμο τρέχει 12 χιλιόμετρα και η Γη ταξιδεύει 18.000 χιλιόμετρα γύρω από τον ήλιο.

Piece of Meat

Piece of Meat των Χουάνγκ Τζουνξιάνγκ και Τζέρολντ Τσονγκ (Σινγκαπούρη, 2019, 12')

Σε ένα κόσμο όπου όλα είναι ζωντανά, ένα αρνισιο παϊδάκι προσπαθεί να επιβιώσει.

Olla 607

Olla της Αριάν Λαμπέντ (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, 2019, 28')

Η Ολα απαντάει σε μια αγγελία σε ένα site γνωριμιών με γυναίκες από τις ανατολικές χώρες. Μετακομίζει με τον Πιέρ που ζει με την ηλικιωμένη μητέρα του. Τίποτα όμως δεν θα πάει όπως είναι προγραμματισμένο.

Stay Awake

Stay Awake, Be Ready του Παμ Τιέν Αν (Βιετνάμ, Νότια Κορέα, ΗΠΑ, 2019, 14')

Ενα ατύχημα με μηχανές αποκαλύπτει τη μυστηριώδη ιστορία τριών νέων ανδρών. Το μεγάλο βραβείο Καλύτερης Ταινίας ΜΙκρού Μήκους του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών.

See

See Factory

Πέντε μικρού μήκους ταινίες από το δίκτυο SEE Network της Νοτιανατολικής Ευρώπης, σκηνοθετημένες από ζευγάρια νέων σκηνοθετών και παραγωγή των χωρών Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία. Ανάμεσά τους και ο Γαβριήλ Τζάφκας.


Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διήρκεσε φέτος από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix ήταν εκεί και σας μετέφερε όλα όσα συνέβησαν, τη στιγμή που συνέβησαν, μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.