Buzz

Από το Centre Pompidou στο σπίτι σας, αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες του Cinema du Reel

στα 10

Δώδεκα ταινίες από το διάσημο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που γίνεται κάθε χρόνο στο Centre Georges Pompidou είναι διαθέσιμες για να τις δείτε από το σπίτι σας.

Flix Team
Από το Centre Pompidou στο σπίτι σας, αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες του Cinema du Reel

Δώδεκα ταινίες νέων αλλά και καταξιωμένων δημιουργών εξερευνούν έννοιες όπως «πατρίδα», «οικογένεια», «παράδοση», «καλλιτεχνική δημιουργία» σε έναν κόσμο που ξεκινά από το κέντρο της Γαλλίας για να φτάσει μέχρι το Βερολίνο, την Αφρική και τις χώρες που κρύβουμε μέσα μας.

Το Festival Scope, συνεχίζοντας να προσφέρει επιλογές από τα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, παρουσιάζει εντελώς δωρεάν (για περιορισμένες θεάσεις) κομμάτια από το θρυλικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Cinema du Reel που γίνεται κάθε χρόνο στο Centre Georges Pompidou στο Παρίσι. Είστε έτοιμοι να στρέψετε το βλέμμα σας στην πραγματικότητα;

Διαβάστε παρακάτω ανααλυτικά στοιχεία για τις ταινίες και πατήστε πάνω στους τίτλους τους για να μεταφερθείτε στη σελίδα της κάθε ταινίας στο Festival Scope και να ακολουθήστε τις οδηγίες για την προβολή τους.

Rising from the Tsunami 607

Rising From the Tsunami των Ελέν Ρομπέρ και Τζερεμί Περάν (Γαλλία, 2019, 68')

Ενας άντρας αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που την επισκέπτονται οι νεκροί από ένα τσουνάμι που ισοπέδωσε έναν ολόκληρο κόλπο μερικά χρόνια πριν. Σαν, μετά την καταστροφή, να δημιουργήθηκε ένα πέρασμα από το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί τη χώρα των νεκρών.

Here I'm not Gonna Die 607

Here I'm Not Gonna Die των Σεσίλ Ντουμάς και Εντί Λακονί (Γαλλία, 2019, 71')

Βρισκόμαστε σε ένα κέντρο ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2016 στο νοσοκομείο Λαριμπουαζιέρ του Παρισιού. Μένουμε εκεί, καθώς απέξω κάτοικοι που ζουν γύρω του εναντιώνονται στην ύπαρξή του. Θα ακούσουν άραγε τις φωνές των χρηστών και όσων βρίσκουν καταφύγιο αντί να βρίσκονται εκτεθειμένοι στο δρόμο;

The Wheat and the Tares 607

The Wheat and the Tares της Μανουέλα Φρεζίλ (Γαλλία, 2019, 94')

Το 2015, η Μανουέλα Φρεζίλ συνάντησε οικογένειες που ζούσαν στους δρόμους του Ανσί. Μέσα σε διάστημα ενός χρόνου τις κινηματογραφεί προσπαθώντας να δει με ποιον τρόπο άνθρωποι που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους φτιάχνουν σπίτια και ζωές ακόμη και στο σταθμό ενός τρένου ή ένα παγκάκι.

Everything is Bound to Vanish 607

Everything Is Bound to Vanish του Πιερ Καρνιό (Γαλλία, 2019, 15')

Με το ηφαίστειο Σακουραζίμα έτοιμο να καταστρέψει ολοκληρωτικά πόλεις στη νότια Ιαπωνία, ο σκηνοθέτης ρωτά όσους ζουν κάτω από την απειλή του τι θα ήταν αυτό που θα τους έλειπε περισσότερο αν αύριο ερχόταν το τέλος του κόσμο.

The Esmeraldas Beach 607

The Esmeraldas Beach του Πατρίς Ρεϊνάλ (Γαλλία, 2019, 58')

Φτάνοντας στο Εκουαδόρ, ο Πατρίς Ρεϊνάλ βρίσκει τον εαυτό του μέσα σε ένα καρναβάλι ήχων, μουσικής, χορού και εμφανίσεων. Ολα συμβαίνουν στην παραλία Εσμεράλδας, εκεί όπου συναντούνται παραδόσεις και αρχέγονοι μύθοι μαζί με τη σύγρονη ζωή.

Amara 607

Amara του Πιερ Μισελόν (Γαλλία, ΗΠΑ, Αλγερία, 2019, 118')

Από τον τόπο κατοικίας του, το Κολοράντο, ο Φουάντ ξεκινάει να βρει τα ίχνη του παππού του, ενός Αλγερινού αγρότη που απελάθηκε στις φυλακές της Γαλλικής Γκουιάνα το 1926. Τα μηνύματα ταξιδεύουν στο Ιντερνετ, αναζητώντας παραλήπτες και την αλήθεια.

Nearly a Century 607

Nearly a Century της Πασκάλ Μποντέτ (Γαλλία, 2019, 52')

H σκηνοθέτης κινηματογραφεί τη γιαγιά της που στα 99 της χρόνια παραμένει τρυφερή, συγκινητική, αστεία. Μαζί και μια πιθανότητα αυτό όλο να είναι κάτι παραπάνω από ένα προσωπικό ημερολόγιο, μια κινηματογραφική ταινία για όσα μας δένουν και όσα μας χωρίζουν με τους προγόνους μας.

Capital Retour 607

Capital Retour του Λέο Μπιζέλ (Γαλλία, 2019, 69')

Ο λόγος της Λάνα Γουατσόφσκι μιξαρισμένος από τους Burial στο «Come Down to Us» είναι το soundtrack για την εξιστόρηση του πρωταγωνιστή του «Capital Retour», ύψους 1.82μ και 70 κιλά, γεννημένου το 1980 αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό. Γερμανός από το Στρασβούργο, αλλά Γάλλος στην κουλτούρα, αρνείται να αυτοπροσδιοριστεί ως άντρας ή ώς γυναίκα.

Building of the Braves 607

Building of the Braves της Μποζίνα Παναγιότοβα (Γαλλία, 2019, 22')

Ενα εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Σόφια της Βουλγαρίας αποκτά μυθικές διαστάσεις μετά από την εγκατάλειψή του από τους κατοίκους του και τη δεύτερη ζωή που απέκτησε ως κινηματογραφικό σκηνικό, πρωταγωνιστής σε ένα γεμάτο δράση παρανοϊκό θρίλερ.

Berlin Based 607

Berlin Based του Βενσάν Ντιέτρ (Γαλλία - Γερμανία, 2019, 90')

Ο Βενσάν Ντιέτρ συστήνει καλλιτέχνες που έχουν εγκατασταθεί στο Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους και μιλάει μαζί τους για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις τους, τον τρόπο με τον οποίο το Βερολίνο έγινε μέρος της ιστορίας τους αλλά και πως οι ίδιο ενσωματώθηκαν μέσα στην ιστορία της πόλης.

Salesse

Salesse του Γκοφρί Σαμπόρντ (Γαλλία, 2019, 17')

Στο Σαλές μοιάζει να μην ζει κανείς. Εκτός από έναν «δράκο» που ασχολείται συνέχεια με κάτι, με το κούρεμα του γκαζόν, το κόψιμο των ξύλων... Ολες τις δουλειές που κάνει καθημερινά ο Αντριάν, ο μόνος κάτοικος της έπαυλης Σαλές στην περιοχή του Λιμουζάν στη Γαλλία.

Madame Baures 607

Madame Baurès του Μεχντί Μπεναλάλ (Γαλλία, 2019, 18')

Μια βόλτα στις περιοχές του Βανσάν και του Σεντ Μαντέ, εκεί όπου κάποτε ήταν το σπίτι της Μαντάμ Μπορές, μια κομμουνίστριας που αφηγείται την ιστορία της και μαζί την ιστορία των προαστίων του Παρισιού, τη ζωή των εργατών, την έλευση του σοσιαλισμού, τα εργατικά κινήματα.

Το Flix.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της προβολής των ταινιών από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Cinema du Reel στο Festival Scope.