Φεστιβάλ / Βραβεία

Φέτος το καλοκαίρι, ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου

στα 10

Μπορεί να είναι ακόμα αρχές Μαΐου, όμως ποτέ δεν είναι αρκετά νωρίς για να προγραμματίσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Κι αν μπορείτε να τις συνδυάσετε και με ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ, τότε ακόμα καλύτερα!

Flix Team
Φέτος το καλοκαίρι, ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου, που διεξάγεται για έκτη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 21 έως τις 27 Ιουλίου και σας προσκαλεί σε μια γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μια συλλογή από μικρού μήκους φιλμ που παρουσιάζονται σε συνεργασία με άλλα διεθνή φεστιβάλ.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, σκηνοθέτες, παραγωγοί και δημιουργοί της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας δίνουν ραντεβού στο νησί της Πάτμου. Την πλούσια λίστα ταινιών συμπληρώνουν σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες καταξιωμένων κινηματογραφιστών και παράλληλα δρώμενα σε μαγευτικές τοποθεσίες.

Patmos Worshop

Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ καλεί όσους σκηνοθέτες ενδιαφέρονται να υποβάλουν τις δημιουργίες τους. H διαδικασία για την υποβολή των φετινών ταινιών έχει ξεκινήσει ήδη και έχει τελική προθεσμία τη 10η Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, και σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, διοργανώνεται φέτος και το Patmos Documentary Workshop 2016, που σκοπό έχει τη δημιουργία ενός σπονδυλωτού ντοκιμαντέρ με κεντρικό θέμα την κρίση του μεταναστευτικού και τις ιδιαίτερες ιστορίες των πρωταγωνιστών της. H ολοκληρωμένη ταινία, σε συμπαραγωγή OTE TV, θα διανεμηθεί στην Ελλάδα και διεθνώς, σε φεστιβάλ, κινηματογράφο και τηλεόραση. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής είναι η 31η Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμη

Festival Patmou