Φεστιβάλ / Βραβεία

Μαλλιά και λίγο μολύβι στα μάτια... Ξεκινάει το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

στα 10

Με το «Dalida» ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Flix Team
Μαλλιά και λίγο μολύβι στα μάτια... Ξεκινάει το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Σκηνή από το «Ciao Amore... Dalida»

Την ώρα πλέον που στην οθόνη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση η Δαλιδά όπως την υποδύεται η Σβεβά Αλβιτί θα τραγουδάει το «Il Venait D' Avoir 18 Ans» και το χαρακτηριστικό στίχο «J'ai mis de l'ordre à mes cheveux / Un peu plus de noir sur mes yeux» στην ταινία της Λίζα Αζουέλος «Dalida», το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα γιορτάζει μαζί τη δική του ενηλικίωση...

Στα 18 του χρόνια, το Φεστιβάλ που έμαθε την ελληνική άνοιξη να μιλάει γαλλικά, ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου με την επίσημη πρεμιέρα του και τη φωνή της Δαλιδά αλλά και προβολές που ξεκινούν στους κινηματογράφους Αστορ και Δαναό.

Αναζητήστε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Dalida 607 Σκηνή από το «Ciao Amore... Dalida»

Τα δύο βασικά τμήματα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι το Διαγωνιστικό Τμήμα με ταινίες που έχουν εξασφαλίσει ελληνική διανομή και το Πανόραμα με ταινίες ανέκδοτες στην Ελλάδα που ίσως δεν θα ξαναδούμε και ποτέ. Το Φεστιβάλ όμως συμπληρώνει την εμπειρία με masterclasses και live performances, δημιουργώντας ένα φιλόξενο τόπο συνάντησης του ελληνικού κοινού με τη γαλλόφωνη πλευρά του σινεμά.

Η πενταμελής κριτικής επιτροπή της φετινής διοργάνωσης έχει ως Πρόεδρο τη σκηνοθέτη Ζιλί Γαβρά και ως μέλη την τραγουδίστρια (και μύθο, να προσθέσουμε), Δήμητρα Γαλάνη, τον κριτικό κινηματογράφου Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη και την ηθοποιό Κατερίνα Μισιχρόνη. Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, το οποίο απονέμεται από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και αποτελεί μια προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και του ΟΠΑΝΔΑ. Οι φορείς αυτός υποστηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

fischer tiff 57 607

Επειδή όλα... it's about taste, για έβδομη χρονιά φέτος, η μπίρα Fischer θα βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες για να απονείμει το βραβείο Κοινού, ορίζοντας τη γεύση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Fischer στο Facebook για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για επιλεγμένες προβολές.

Fischer Γαλλόφωνο 18

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.