Φεστιβάλ / Βραβεία

Με μια... «Βόλτα στη Γαλλία» ολοκληρώθηκε το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

στα 10

Μετά από μια εβδομάδα που γέμισε την Αθήνα γαλλικά αρώματα, το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων του. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Flix Team
Με μια... «Βόλτα στη Γαλλία» ολοκληρώθηκε το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, έγινε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ η απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας. Την τελετή λήξης, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, παρουσίασαν και συντόνισαν οι ηθοποιοί Στεφανία Καπετανίδη και Αλεξ Κάβδας.

Δείτε ακόμη: Tα πρόσωπα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Tour de France

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2017:

H κριτική επιτροπή απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Μια Βόλτα στη Γαλλία / Tour de France» του Ρασίντ Ντζαϊντανί. Η κριτική επιτροπή και η Λαρίσα Βέργου ως εκπρόσωπος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έδωσαν το βραβείο στον εκπρόσωπο της One from the Heart, εταιρίας διανομής της ταινίας για την Ελλάδα.

Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής αποτελεί μια προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV και του ΟΠΑΝΔΑ. Οι φορείς αυτοί υποστηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: H Λίζα Αζουέλος και η Σβέβα Αλβίτι αποθεώνουν την Νταλιντά όπως της αξίζει (με φόντο την Αθήνα)

Les Innocentes 607

Βραβείο Κοινού Fischer 2017:

H ταινία που κέρδισε το Bραβείο Kοινού Fischer είναι «Η Ενοχή των Αθώων / Les innocentes» της Αν Φοντέν. O Διευθυντής Μάρκετινγκ της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Λοράν Ντελμουλί, ανακοίνωσε το βραβείο κοινού και κάλεσε στη σκηνή εκπρόσωπο της Feelgood Entertainment, εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα, για την απονομή του βραβείου.

Το Bραβείο Kοινού, το οποίο απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον Ελληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Επειδή όλα... it's about taste, για έβδομη χρονιά φέτος, η μπίρα Fischer βρισκόταν στις κινηματογραφικές αίθουσες για τη ψηφοφορία του Βραβείου Κοινού, ορίζοντας τη γεύση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Fischer Γαλλόφωνο 18

Δείτε εδώ τα highlights από την κάθε ημέρα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου:

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.