Φεστιβάλ / Βραβεία

Τι να δείτε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

στα 10

Εβδομη ημέρα για το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και αυτές είναι οι προτάσεις του Flix για να τα δείτε όλα... γαλλικά.

Flix Team
Τι να δείτε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Μια Για Πάντα (À jamais) του Μπενουά Ζακό

Αναζητήστε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Σταρ όπως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ή ο Ματιέ Αμαλρίκ, αλλά και ντεμπούτα, αγωνία και μυστήριο ανάμεσα στα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 19ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ σήμερα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

m mme adelman 607

O Κύριος και η Κυρία Αντελμάν (Monsieur & Madame Adelman) του Νικολά Μπεντός / 20:00, Αστορ

Όταν η Σάρα γνωρίζει τον Βενσάν το 1971, δεν ξέρει ακόμα ότι θα πορευτούν μαζί 45 χρόνια και θα ζήσουν μια ζωή γεμάτη πάθος και μυστικά, πόνο και εκπλήξεις. Αυτή η ταινία, ντεμπούτο του Νικολά Μπεντός αφηγείται την ζωή ενός ζευγαριού μέσα στα χρόνια, μπλέκοντας την κωμωδία με το δράμα σε ένα φιλμ που προσπαθεί να αποτυπώσει στην οθόνη την περίπλοκη περιπέτεια που ονομάζουμε ζωή.

the end 607

Mέσα στο Δάσος (The End) του Γκιγιόμ Νικλού / 22:00, Γαλλικό Ινστιτούτο

‘Ενας άντρας πάει για κυνήγι σε ένα δάσος που πίστευε πως γνωρίζει. Αλλά ο σκύλος του χάνεται και το όπλο του εξαφανίζεται. Όσο εκείνος χάνεται, τόσο μια απειλητική και παράξενη ατμόσφαιρα εδραιώνεται. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι από μόνος τους ικανός να σε κρατήσει κολλημένο στην οθόνη σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ του Γκιγιόμ Νικλού που έκανε την πρεμιέρα του στο 66ο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

a jamais 607

Μια Για Πάντα (À jamais) του Μπενουά Ζακό / 22:15, Δαναός 1

Η Λόρα και ο Ρέι ζουν σ’ένα σπίτι μπροστά στην θάλασσα. Εκείνος είναι σκηνοθέτης, εκείνη κάνει περφόρμανς στις οποίες παίζει. Ο Ρέι πεθαίνει – δυστύχημα, αυτοκτονία; – αφήνοντάς την μόνη σε αυτό το σπίτι. Αλλά σύντομα δεν θα είναι τελείως μόνη. Κάποιος είναι εκεί, ο Ρέι, μέσα από εκείνη και για εκείνη, σαν ένα όνειρο πιο μακρύ και από τη νύχτα, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει. Βασισμένο στο «The Body Artist» του Ντον ΝτεΛίλο, το φιλμ του Μπενουά Ζακό έχει τον πάντα συναρπαστικό Ματιέ Αλμαρίκ στο κέντρο αυτής της παράδοξης γοητευτικής ιστορίας.

moka 607

Η Γυναίκα με τη Μερσεντές (Moka )του Φρεντερίκ Μερμούντ / 22:00 Παύλος Ζάννας, Θεσσαλονίκη

Παίρνοντας μαζί της μονάχα μερικά πράγματα, λίγα χρήματα και ένα όπλο, η Ντιάν Κραμέρ φεύγει για το Εβιάν. Μοναδικός της στόχος να βρει τον οδηγό της Mercedes χρώματος μόκα που χτύπησε τον γιό της και αναστάτωσε την ζωή της.Όμως ο δρόμος προς την αλήθεια είναι πιο περίπλοκος απ’ ότι φαίνεται. Η Ντάν θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια άλλη γυναίκα, γοητευτική και μυστηριώδη, σε αυτό το αγωνιώδες θρίλερ που κέρδισε το βραβείο του Variety στο περσινό φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Επειδή όλα... it's about taste, για έβδομη χρονιά φέτος, η μπίρα Fischer θα βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες για να απονείμει το βραβείο Κοινού, ορίζοντας τη γεύση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Fischer στο Facebook για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για επιλεγμένες προβολές.

Fischer Γαλλόφωνο 18

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.