Φεστιβάλ / Βραβεία

Τι να δείτε σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

στα 10

Εκτη ημέρα για το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και αυτές είναι οι προτάσεις του Flix για να τα δείτε όλα... γαλλικά.

Flix Team
Τι να δείτε σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Σκηνή από το «Dans les Forêts de Sibérie» του Σαφί Νεμπού

Αναζητήστε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Με πρωταγωνιστές τα ντεμπούτα, οι ταινίες σήμερα στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου μας ταξιδεύουν από την Σιβηρία μέχρι τη στέπα των οικογενειακών σχέσεων. Στο κέντρο τους από τον Ραφαέλ Περσονάζ μέχρι την Αριάν Λαμπέντ και τη Ναταλί Μπάιγ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

De Sas en Sas 607

Επισκεπτήριο (De Sas en Sas) της Ρασίντα Μπρακνί- 18.00 στο Αστορ

Μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, το 2013, η Φάτμα και η κόρη της Νορα παίρνουν το δρόμο για τις φυλακές Φλερί-Μερογκί. Στο πάρκινγκ έχει ήδη μαζευτεί πλήθος επισκεπτών. Η πόρτα του σωφρονιστικού ιδρύματος ανοίγει. Μια πρώτη πόρτα, ένας πρώτος προθάλαμος, ένας πρώτος διάδρομος. Είναι το ξεκίνημα μιας φρικτής διαδρομής μέχρι το επισκεπτήριο. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ρασίντα Μπρακνί, μέλος της Comédie-Française.

Compte Tes Blessures 607

Μέτρα τις Πληγές Σου (Compte tes Blessures) του Μοργκάν Σιμόν - 18.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ο εικοσιτετράχρονος Βενσάν, ένας χαρισματικός τραγουδιστής ενός γκρουπ hard rock, έχει ήδη καλύψει με τατουάζ το μισό του κορμί. Με το αγγελικό του πρόσωπο και το πυρακτωμένο βλέμμα του, έχει όλον τον κόσμο στα πόδια του. Oμως η άφιξη μιας καινούργιας γυναίκας στην ζωή του πατέρα του δημιουργεί εντάσεις. Ο Βενσάν δεν καταφέρνει να κρατήσει τον θυμό του, ούτε την επιθυμία του. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Μοργκάν Σιμόν.

Prejudice 607

Βλαβερές Συνέπειες (Prejudice) - 20.00 στο Αστορ

Κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού γεύματος, ο τριαντάρης Σεντρίκ, που μένει ακόμα με τους γονείς του, μαθαίνει ότι η αδελφή του είναι έγκυος. Ενώ η είδηση αυτή χαροποιεί όλη την οικογένεια, στον Σεντρίκ ακούγεται περίεργο και του προκαλεί δυσαρέσκεια. Ετσι θα προσπαθήσει να φέρει στην επιφάνεια, την προκατάληψη της οποίας ήταν ανέκαθεν θύμα. Η Αριάν Λαμπέντ στο ίδιο τραπέζι με την Ναταλί Μπάιγ στην πρώτη ταινία του Αντουάν Σιπέρ.

Dans les Forets du Siberie

Στα Δάση της Σιβηρίας (Dans les Forêts de Sibérie) του Σαφί Νεμπού - 20.00 στο Δαναό και 22.00 στον Παύλο Ζάννα στη Θεσσαλονίκη

Για να καλύψει την δίψα του για ελευθερία, ο Τεντί αποφασίζει να αφήσει πίσω του τον πολύβουο κόσμο και να εγκατασταθεί σε μια καλύβα, στην παγωμένη όχθη της Βαϊκάλης. Μια νύχτα, χάνεται στην χιονοθύελλα και διασώζεται από τον Αλεξέι, έναν Ρώσο δραπέτη που ζει για χρόνια απομονωμένος στα δάση της Σιβηρίας. Ανάμεσα στους δύο αυτούς πολύ διαφορετικούς άντρες, θα αναπτυχθεί μια απρόσμενη και πολύτιμη φιλία. Διασκευή του βιβλίου του συγγραφέα και εξερευνητή Σιλβέν Τεσόν.

Ulysses 607

Οδυσσέας (Ulysses) της Ανιές Βαρντά - 21.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στην παραλία, μια κατσίκα, ένα παιδί και ένας άντρας. Πρόκειται για μια φωτογραφία που τράβηξε η Ανιές Βαρντά to 1954. Με αφετηρία την εν λόγω εικόνα, η ταινία διερευνά το φαντασιακό και το πραγματικό. Το διάσημο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της Ανιές Βαρντά, επιλογή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου.

L' Effet Aquatique 607

H Επίδραση του Νερού (L'Εffet Αquatique) - Γαλλικό Ινστιτούτο τις 22.30

O σαραντάρης Σαμίρ, χειριστής γερανού, ερωτεύεται τρελά την Αγκάτ που είναι δασκάλα κολύμβησης. Για να την προσεγγίσει, αποφασίζει να ξεκινήσει μαθήματα μαζί της, παρόλο που είναι δεινός κολυμβητής. Οταν η Αγκάτ φεύγει για την Ισλανδία με αφορμή το 10ο Διεθνές Συνέδριο Δασκάλων Κολύμβησης, ο Σαμίρ αποφασίζει να την ακολουθήσει. Η τελευταία ταινία της αδικοχαμένης γαλλοϊσλανδικής καταγωγής Σολβέιγκ Ανσπάχ για έναν αναπάντεχο έρωτα.

Επειδή όλα... it's about taste, για έβδομη χρονιά φέτος, η μπίρα Fischer θα βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες για να απονείμει το βραβείο Κοινού, ορίζοντας τη γεύση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Fischer στο Facebook για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για επιλεγμένες προβολές.

Fischer Γαλλόφωνο 18

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.