Φεστιβάλ / Βραβεία

Τι να δείτε σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

στα 10

Η πέμπτη μέρα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι εδώ, και το Flix σας προτείνει τις καλύτερες επιλογές για να πάρετε τη δόση σας από γαλλική φινέτσα.

Flix Team
Τι να δείτε σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Αναζητήστε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Από Χρυσούς Φοίνικες μέχρι γυναικεία μυστήρια και από τον απαραίτητο Ζεράρ Ντεπαρντιέ της ημέρας μέχρι τον... Παράδεισο και ακόμη παραπέρα, το σημερινό πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιμένει να βλέπει τη ζωή με άλλα μάτια.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Trop Tot Trop Tard 607

Πολύ Νωρίς Πολύ Αργά (Trop Tôt / Trop Tard) των Ζαν-Μαρί Στρομπ και Ντανιέλ Ουιγέ - 18.00 στο Αστορ

Μια ταινία σε δύο μέρη: το πρώτο είναι αφιερωμένο στην Γαλλία, το δεύτερο στην Αίγυπτο. Πάνω σε εικόνες της εξοχικής Βρετάνης διαβάζεται ένα κείμενο του Engels, που περιγράφει τη μιζέρια των αγροτών το 1789. Για την Αίγυπτο, διαβάζεται ένα κείμενο του ιστορικού Mahmoud Hussein για την πάλη των τάξεων σ’ αυτήν την χώρα από τον Βοναπάρτη μέχρι την βασιλεία του Σαντάτ.

Un Homme et Une Femme 607

Ενας Αντρας και Μια Γυναίκα (Un Homme et Une Femme) του Κλοντ Λελούς - 18.00 στο Δαναό

Μια script-girl απαρηγόρητη μετά τον χαμό του κασκαντέρ άντρα της, γνωρίζει στη Deauville έναν οδηγό ράλι του οποίου η γυναίκα αυτοκτόνησε από απόγνωση. Αγαπιούνται, απωθούνται, ξανασμίγουν και αγαπιούνται ξανά. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών το 1966, Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας το 1967, Ζαν Λουί Τρεντινιάν και Ανούκ Εμέ σε μια ιστορία αγάπης πιο κλασική και από τη φήμη της.

Moka 607

Η Γυναίκα με τη Μερσεντές (Moka) του Φρεντερίκ Μερμούντ - 20.00 στο Δαναό

Παίρνοντας μαζί της μονάχα μερικά πράγματα, λίγα χρήματα και ένα όπλο, η Ντάιαν Κρέιμερ φεύγει για το Εβιάν. Μοναδικός της στόχος να βρει τον οδηγό της Μερσεντές χρώματος μόκα που χτύπησε τον γιό της και αναστάτωσε την ζωή της. Ομως ο δρόμος προς την αλήθεια είναι πιο περίπλοκος απ’ ότι φαίνεται. Η Νταιάν θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια άλλη γυναίκα, γοητευτική και μυστηριώδη. Εμανουέλ Ντεβός και Ναταλί Μπάιγ σε μια ιστορία εκδίκησης και σκοτεινών μυστικών.

Orpheline 607

Σε Τέσσερις Χρόνους (Orpheline) του Αρνό ντε Παγιέ - 20.00 στο Αστορ / 22.00 στο Παύλο Ζάννα

Τέσσερις στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας: ένα μικρό κορίτσι από την επαρχία παίζει ένα κρυφτό που μετατρέπεται σε τραγωδία. Μία έφηβη εγκλωβισμένη σε μια ατελείωτη διαδοχή φυγής και ανταλλαγής συντρόφων. Μια νεαρή επαρχιώτισσα που μετακομίζει στο Παρίσι και περνάει ξυστά από την καταστροφή. Τέλος, μια ενήλικη γυναίκα, που νόμιζε πως βρήκε ασφαλές καταφύγιο μακριά από το παρελθόν της.

The End 607

Μέσα στο Δάσος (The End) του Γκιγιόμ Νικλού - 22.00 στο Δαναό

Ενας άντρας πάει για κυνήγι σε ένα δάσος που πίστευε πως γνωρίζει. Αλλά ο σκύλος του χάνεται και το όπλο του εξαφανίζεται. Όσο εκείνος χάνεται, τόσο μια απειλητική και παράξενη ατμόσφαιρα εδραιώνεται… O Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε μια υπαρξιακή περιπέτεια αυτογνωσίας και τρόμου.

Le Ciel Attendra 607

O Παράδεισος θα Περιμένει (Le Ciel Attendra) της Μαρί - Καστίγ Μενσιόν Σαάρ - 22.15 στο Αστορ

Η δεκαεπτάχρονη Sonia παραλίγο να εγκαταλείψει τους δικούς της για να κάνει Τζιχάντ και να «εξασφαλίσει» στην οικογένειά της μια θέση στον παράδεισο. Τελικά ξαναβρήκε τα λογικά της, αντίθετα από την δεκαεξάχρονη Mélanie που μοίραζε την ζωή της ανάμεσα σε μαθήματα βιολοντσέλο, σχολείο και παρέες και η οποία γνωρίζει έναν «πρίγκιπα» στο διαδίκτυο…

Επειδή όλα... it's about taste, για έβδομη χρονιά φέτος, η μπίρα Fischer θα βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες για να απονείμει το βραβείο Κοινού, ορίζοντας τη γεύση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Fischer στο Facebook για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για επιλεγμένες προβολές.

Fischer Γαλλόφωνο 18

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.