Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Σικάγο

στα 10

Για πρώτη φορά φέτος, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου, στο Σικάγο, ανοίγει την αυλαία του το πρώτο Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου και σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή.

Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Σικάγο

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε ως ιδέα μέσα στο 2011 από την ομάδα FilmHellenes, με σκοπό την παρουσίαση ελληνικών ταινίων στο Σικάγο, αλλά και την προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια του ελληνικού φεστιβάλ κινηματογράφου του Λος Αντζελες.

Στο φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και ταινίες κινουμένων σχεδίων ενώ δεκτές θα γίνουν συμμετοχές των τελευταίων πέντε χρόνων από δημιουργούς με ελληνική καταγωγή, αλλά κι από μη Ελληνες αλλά με θεματικές που αφορούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό εν γένει.

Οι ταινίες που θα υποβληθούν, με καταληκτική ημερομηνία την 1η Αυγούστου, θα μοιραστούν σε τέσσερα τμήματα: Hellenic Current (με πρόσφατες ταινίες μυθοπλασίας, μικρού μήκους, κινούμενα σχέδια, μεγάλου και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ), Flashes of History (ιστορικά ντοκιμαντέρ), Young Ambition (με συμμετοχές από σπουδαστές), Adventures (ταινίες για παιδιά).

Για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του φεστιβάλ, η συμμετοχή των ταινιών θα γίνεται χωρίς κόστος, ενώ μπορεί κανείς να κατεβάσει τα έντυπα και τις φόρμες συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Ιδρύματος Κακογιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και νεότερα για το φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ.