Industry

Το Fest of Fests έρχεται τον Ιούνιο για να... ξεκλειδώσει την οθόνη

στα 10

Μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, το Fest of Fests διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, με σκοπό να παρέμβει με τον πιο σύγχρονο τρόπο προς όφελος της νεανικής κινηματογραφικής τέχνης.

Flix Team
Το Fest of Fests έρχεται τον Ιούνιο για να... ξεκλειδώσει την οθόνη

Η διεθνής συνάντηση Fest of Fests διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 10-12 Ιουνίου 2019, μετά την πρώτη επιτυχημένη συνάντηση, τον Ιούνιο του 2018. Το Fest of Fests συστήνει μια ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας πάνω στην προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας στη σχολική εκπαίδευση, αλλά και στον καίριο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν σε αυτό το πλαίσιο τα παιδικά και νεανικά κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη: Fest of Fests | Μια καινοτόμος δράση για το παιδικό και το νεανικό σινεμά ξεκινά στην Αθήνα

Η φετινή συνάντηση φέρνει κοντά σημαντικά παιδικά και νεανικά κινηματογραφικά φεστιβάλ καθώς και κινηματογραφικά ινστιτούτα από 12 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών με μεγάλη παράδοση στην κινηματογραφική παιδεία και τον νεανικό κινηματογράφο, όπως Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Δανία. Την ευρωπαϊκή και διεθνή αποδοχή και δικτύωση της συνάντησης υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους η Ευρωπαϊκή Ενωση για τον Παιδικό Κινηματογράφο (ECFA), το Διεθνές Κέντρο για τον Παιδικό και Νεανικό Κινηματογράφο (CIFEJ) και η Αμερικανική Ενωση για την Οπτικοακουστική Παιδεία (NAMLE).

fest of fests 607

Στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης, το FestofFests συμπράττει με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την διοργάνωση ελληνικού εργαστηρίου την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, με θέμα την ένταξη της κινηματογραφικής παιδείας στην Ελληνική εκπαίδευση.

Η δράση Fest of Fests (Διεθνές Δίκτυο Νεανικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Αττικής. Φιλοδοξεί να εδραιώσει ένα διεθνές δίκτυο – κοινότητα πρακτικής με τη συμμετοχή παιδικών και νεανικών κινηματογραφικών φεστιβάλ, εκπαιδευτικών οργανισμών, ακαδημαϊκών και δημόσιων φορέων. Στόχος είναι ανταλλαγή πρακτικών και η ενίσχυση των συνεργειών για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής παιδείας για νέους.

  • Ενημερωθείτε για τις παράλληλες δράσεις, εργαστήρια και προβολές εδώ
  • Δείτε το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής συνάντησης εδώ
  • Δείτε το πρόγραμμα του ελληνικού εργαστηρίου εδώ

Δείτε και διαβάστε περισσότερα απ' όσα συνέβησαν στην πρώτη διοργάνωση του Fest of Fests εδώ.