Buzz

«Φασισμός Α.Ε.»: Το νέο ντοκιμαντέρ του Αρη Χατζηστεφάνου, χρειάζεται την βοήθειά σας για να ολοκληρωθεί

στα 10

Η ομάδα που μας έδωσε τα crowdfunded ντοκιμαντέρ «Debtocracy» του «Catastroika» ρίχνει μια καθαρή ματιά στο κύμα του φασισμού που σαρώνει την Ευρώπη.

Flix Team
«Φασισμός Α.Ε.»: Το νέο ντοκιμαντέρ του Αρη Χατζηστεφάνου, χρειάζεται την βοήθειά σας για να ολοκληρωθεί

Οι δημιουργοί του «Φασισμός Α.Ε.» ξεκαθαρίζουν ότι «φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν». Οτι «η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας».

Ακριβώς γι αυτό θέλουν να διηγηθούν μέσα από την νέα τους ταινία «άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.»

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία του «Φασισμός Α.Ε.» υπογράφει ο Αρης Χατζηστεφάνου, τη δημοσιογραφική έρευνα ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης, ενώ τη συνολική ευθύνη της παραγωγής έχει ο Θάνος Τσάντας. Η μουσική επιμέλεια είναι του Ερμή Γεωργιάδη.

Το «Φασισμός Α.Ε.» θα συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα αυτόνομης χρηματοδότησης, το οποίο ξεκίνησε με το «Debtocracy» και το «Catastroika». Το φιλμ ζητά από τους θεατές να γίνουν συμπαραγωγοί, ενισχύοντας οικονομικά τη δημιουργία του μέσω της ιστοσελίδας fascism-inc.com.

Δείτε πιο κάτω το teaser trailer του φιλμ