Buzz

«Στόχος μου είναι να σας καταπλήξω όλους!» Νεο τρέιλερ για το «Far from the Madding Crowd» του Τόμας Βίντερμπεργκ

στα 10

Μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της, τρεις άντρες που θέλουν να την τιθασεύσουν, το παθιασμένο ρομάντζο του Τόμας Βίντερμπεργκ έρχεται την άνοιξη.

«Στόχος μου είναι να σας καταπλήξω όλους!» Νεο τρέιλερ για το «Far from the Madding Crowd» του Τόμας Βίντερμπεργκ

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ, να το ομολογήσουμε, είναι ένας άνισος σκηνοθέτης. Εχει υπογράψει το «Festen», μια από τις εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του ’90, αλλά και το «It’s All About Love», ή το «Submarino», ένα χαρακτηριστικό low στην καριέρα του, παρότι το τελευταίο φιλμ του, το «Κυνήγι», με ανάμεικτες αντιδράσεις, ξαναέφερε στο προσκήνιο έναν εξαιρετικά δυνατό σκηνοθέτη που μπορεί να μεγαλουργήσει όταν συγκρατεί τη φιλοδοξία του. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η ανυπομονησία μας για την επόμενη ταινία του, ήδη αυξημένη, πιάνει κόκκινο με όσα βλέπουμε από το «Far from the Madding Crowd», με εικόνες, ένταση και πάθος που φέρνουν στο νου από Σκορσέζε μέχρι Ντέιβιντ Λιν.

Διαβάστε ακόμη: Τόμας Βίντερμπεργκ: «Χάσαμε την αθωότητά μας»

Ο Βίντερμπεργκ διασκευάζει ξανά για τον κινηματογράφο το «Far from the Madding Crowd» του Τόμας Χάρντι, πέντε δεκαετίες μετά το φιλμ του Τζον Σλέσιντζερ, επιλέγοντας για πρωταγωνίστριά του την Κάρι Μάλιγκαν για το ρόλο της Μπάθσιμπα Εβερντιν (στην ταινία του Σλέσιντζερ δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να ξεχάσει την Τζούλι Κρίστι) και προσφέροντάς της μια ερμηνεία που, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι οσκαρικός μονόδρομος. Μαζί της ο Ματίας Σένερτς («Σώμα με Σώμα»), ο Τομ Στέριτζ («Στο Δρόμο»), ο Μάικλ Σιν («Η Βασίλισσα») και η Τζούνο Τεμπλ («The Dark Knight Rises»), ενώ η προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις αίθουσες που ανακοινώθηκε από την Fox είναι η Πρωτομαγιά του 2015 - και γιατί όχι μια ευρωπαϊκή πρεμιέρα στις Κάννες.

madding crowd poster 607

Διαβάστε ακόμη: Αυτή θα είναι η ταινία που θα λατρέψουμε το 2015; Πρώτο τρέιλερ για το «Far from the Madding Crowd» του Βίντερμπεργκ

Η ιστορία που ο Χάρντι έγραψε το 1874 θέλει την κεντρική ηρωίδα Μπάθσιμπα Εβερντιν ως, πρωτοφανώς, γυναίκα γαιοκτήμονα, να καταφεύγει στην βρετανική εξοχή, όπου την πολιορκούν τρεις, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, εραστές: ένας υπολοχαγός, ένας πλούσιος αριστοκράτης κι ένας βοσκός. Οσο η ηρωίδα αφήνεται ελεύθερη στα πάθη της και ανακαλύπτει τις συνέπειες μίας άστατης καρδιάς, ο Χάρντι ξεσκεπάζει στα τέλη του 19ου αιώνα την «άγια» βρετανική επαρχία και συστήνει στις μάζες τις απενοχοποιημένες ευαισθησίες του εκμοντερνισμού.

Στο δεύτερο τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες, ο κοινωνικός και φεμινιστικός σχολιασμός της ιστορίας γίνεται πρωταγωνιστής σ' ένα μεγαλειώδες δράμα, ατμοσφαιρικό, παθιασμένο, γεμάτο γοτθική ενοχή και φυσιολατρική αθωότητα και με μια θεματική που, παρά το είδος εποχής, είναι στην πραγματικότητα, όπως και το μυθιστόρημα του Χάρντι, εξαιρετικά επίκαιρη. Δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ και την αφίσα του «Far from the Madding Crowd» του Τόμας Βίντερμπεργκ.

madding crowd 607

Περισσότερα για το «Far from the Madding Crowd» του Τόμας Βίντερμπεργκ: