Buzz

Τα «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» έκαναν φανταστικό άνοιγμα στα αμερικανικά ταμεία

στα 10

Με 75 εκατομμύρια δολάρια μόνο στο άνοιγμα του και μόνο στην Αμερική, το πρώτο μέρος μιας νέας πενταλογίας έρχεται για να επιβεβαιώσει πως η μαγεία είναι ακόμη ζωντανή...

Τα «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» έκαναν φανταστικό άνοιγμα στα αμερικανικά ταμεία

Μπορεί οι πιο αισιόδοξοι να μιλούσαν και για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά οι πιο συνετοί είχαν φτάσει μέχρι τα 85 και καλά έκαναν, αφού το σύνολο των περίπου 75 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσε στο άνοιγμά του στην Αμερική το «Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται» είναι φανταστικό από μόνο του. Για την ακρίβεια, η ταινία άνοιξε με εισιτήρια αντίστοιχα, για να μείνουμε στο πνεύμα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, με αυτά των «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» (77.1 εκ. δολ) και «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ» (77.8 εκ. δολ).

Η ταινία, πρώτη μιας πενταλογίας, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, κόστισε 180 εκατομμύρια δολάρια, ενώ επιπλέον 150 εκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν για την προώθησή της ως το νέο μεγάλο μαγικό βιβλίο ελλείψει του Χάρι Πότερ.

Διαβάστε ακόμη: «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» - 15 χρόνια μετά το μόνο που έχει μεγαλώσει είναι ο Ντάνιελ Ράντκλιφ

Εκτός Αμερικής, η ταινία συγκέντρωσε 143.3 εκατομμύρια δολάρια σε 63 χώρες που έχει ήδη κυκλοφορήσει - ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Σε συνδυασμό με τα 75 εκατομμύρια δολάρια της Αμερικής, η ταινία έχει κάνει μέχρι τώρα, δηλαδή στο πρώτο της Σαββατοκύριακο, 218.3 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις. Κι αυτό, ενώ τα «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» δεν έχει ακόμη βγει στην Κίνα και την Ιαπωνία (εκεί η έξοδος γίνεται την ερχόμενη εβδομάδα), δηλαδή τη δεύτερη και την τρίτη μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά - άρα σύνολο εισιτηρίων... φανταστικό!


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έλαβε χώρα στην Αμερική αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της εξόδου της ταινίας, 44% των θεατών δήλωσαν ότι η ταινία ξεπέρασε τις προσδοκίες τους, ενώ ένα 52% δήλωσε ότι ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε. 56% δεν προαγόρασε τα εισιτήριά του, ενώ ένα 67% είδε την ταινία σε δυό διαστάσεις. Επίσης οι μισοί από όσους ρωτήθηκαν πήγαν στην ταινία επειδή ήταν θαυμαστές του Χάρι Πότερ, ενώ 20% αγόρασαν εισιτήρια επειδή είναι θαυμαστές του Εντι Ρέντμεϊνν και του Κόλιν Φάρελ.

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Fantastic Beasts poster 607

To «Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται» παίζονται και στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου σε διανομή της Tanweer. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία και αναζητήστε τις αίθουσες στις οποίες παίζεται σε όλη την Ελλάδα.