Buzz

Εχουμε γενέθλια. Και λόγους για να το γιορτάσουμε!

στα 10

Σε λίγες μέρες το Flix κλείνει ένα χρόνο online κι αντί για πάρτι, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικούς από τους λόγους που μας κάνουν να αισιοδοξούμε ακόμη. Στο σινεμά. Αρα και στη ζωή μας.

Flix Team
Εχουμε γενέθλια. Και λόγους για να το γιορτάσουμε!

Βγήκαμε «στον αέρα» στις 29 Απριλίου του 2011. Το κλίμα έλεγε πως δεν ήταν οι καλύτερες μέρες για νέα ξεκινήματα. Εμείς επιλέξαμε να αισιοδοξούμε. Και να δουλεύουμε. Από τότε πέρασε ένας χρόνος και το γεγονός ότι είμαστε ακόμη εδώ, θα ήταν από μόνο του λόγος για να το γιορτάσουμε. Δεν είναι όμως ο μοναδικός.

Πείτε μας ρομαντικούς, τι στο καλό, πείτε μας ακόμη και παράλογους, αλλά ναι, ακόμη κι ένα χρόνο μετά και παρά τις αντίθετες ενδείξεις, εμείς εξακολουθούμε να αισιοδοξούμε.

Ισως σκεφτείτε πως το σινεμά πρόσφερε πάντα γόνιμο έδαφος στους αιθεροβάμονες, όμως το να κοιτάζεις μπροστά και να συνεχίζεις, μοιάζει για μας ο μόνος δρόμος σε μέρες σαν αυτές και είμαστε περήφανοι που τον μοιραζόμαστε με ανθρώπους που σκέφτονται το ίδιο.

Τις επόμενες μέρες το Flix θα φιλοξενήσει απόψεις, ιδέες, ανθρώπους, που κάνουν πράξη ακριβώς αυτή την «παράλογη» αισιοδοξία. Σκηνοθέτες που εξακολουθούν να κάνουν ταινίες (ναι, ακόμη και χωρίς χρήματα) ανθρώπους που παίρνουν ρίσκα, λόγους που μας κάνουν να ελπίζουμε ακόμη.

Για μας (θέλουμε να πιστεύουμε και για μερικούς ακόμη) το Flix, είναι ένας από αυτούς. Για περισσότερους, επιστρέφετε εδώ μέχρι την Κυριακή για μια μικρή καθημερινή δόση αισιοδοξίας...

Ελληνικό σινεμά 2.0

Η Ελίνα Ψύκου αποδεικνύει πως υπάρχει ζωή κι εκτός της κρατικής χρηματοδότησης. Η ταινία της «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», εκμεταλλεύεται μεθόδους όπως αυτές του crowdfunding, του ενθουσιασμού, της «φιλικής συμμετοχής», συσπειρώνοντας τις «υγιείς δυνάμεις» του Ελληνικού σινεμά, με τρόπο σχεδόν συγκινητικό.

Κινηματογραφική διανομή...από καρδιάς

Η Σοφία Αγγελίδου και ο Λευτέρης Αδαμίδης, οι ιδρυτές της νεοσύστατης εταιρείας διανομής (και όχι μόνο) «One from the Heart» εξηγούν στο Flix πως ακόμη και σε έναν τομέα που πλήττεται από την κρίση, υπάρχει πάντοτε χώρος για μια διαφορετική, υγιή προσπάθεια που προσπαθεί να φέρει τους θεατές κοντά σε ένα σινεμά που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έφτανε ποτέ μέχρι τις αίθουσες. Αρκεί να παραμένεις αισιόδοξος, να δουλεύεις σκληρά και να ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις.

Τι θα κάνει το σινεμά καλύτερο;

Αν αγαπάς κάτι θέλεις αυτό να γίνεται ολοένα και καλύτερο. Γι' αυτό ζήτησαμε από τους αναγνώστες του Flix να μας πουν τους τρόπους που το σινεμά θα γίνει πιο user friendly στο μέλλον και μαζί απαντήσαμε και εμείς, αναζητώντας όλα αυτά που θα μας κάνουν να επιστρέψουμε στις αίθουσες, να κάνουμε πιο εύκολα ταινίες και να συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η ζωή, όπως και το σινεμά συνεχίζεται...

6 Σκηνοθέτες στην Ελλάδα της Κρίσης

Αλεξίου, Γιάνναρης, Κούτρας, Παναγιωτοπούλου, Τσαγγάρη, Φραντζής: έξι σκηνοθέτες, από εκείνους που πρώτοι έδωσαν το ελληνικό στίγμα στο εξωτερικό, μοιάζουν αποφασισμένοι, σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών, να κάνουν νέα ταινία. Με κάποιον τρόπο βρίσκουν την εσωτερική δύναμη και τις πρακτικές λύσεις για να συνεχίσουν. Το Flix τους προσκάλεσε σε μια «ελεύθερη» συνάντηση και άκουσε τι έχουν να πουν για το αν μπορούν να γίνουν ταινίες χωρίς χρήματα, το αν η οικονομική κρίση ευνοεί ή αναχαιτίζει τη δημιουργικότητα, το γιατί μένουν και δουλεύουν ακόμα στην Ελλάδα και για τα πράγματα που τους κάνουν, μέσα στο 2012, να απογοητεύονται ή… να αισιοδοξούν ακόμα.

Η Βένα Γεωργακοπούλου αναζητά την αγάπη για το ελληνικό σινεμά

Είναι η δημοσιογράφος - ιέρεια του ελληνικού κινηματογράφου! Δυναμική, ατρόμητη, υπερδραστήρια, πάντα πρόθυμη, έχει καταγράψει ό,τι έχει συμβεί ποτέ στο σινεμά αυτής εδώ της χώρας κι έχει επαινέσει ή επιπλήξει με την ίδια τόλμη ανθρώπους και πράγματα χωρίς δισταγμό, με προτεραιότητα την αγάπη για τον κινηματογράφο της χώρας. Ετσι, πλησιάζοντας στα πρώτα μας γενέθλια, ζητήσαμε από τη Βένα Γεωργακοπούλου να μας χαρίσει ένα δικό της κείμενο, να γράψει κάτι για το ελληνικό σινεμά, για την ίδια, για ό,τι αυτή τη στιγμή την κάνει αισιόδοξη.

Χρόνια Πολλά Flix

Πέντε αγαπημένοι μας γραφίστες εμπνέονται από τα γενέθλια μας και φτιάχνουν μια αφίσα που θα θέλαμε ήδη να έχουμε στον τοίχο μας!