Buzz

Τον Μάρτιο το Exile Room παίζει κλέφτες κι αστυνόμους!

στα 10

To Exile Room συνεχίζει τις προβολές του με ντοκιμαντέρ που αξίζει να ανακαλύψουμε, με δύο απίστευτες αλλά αληθινές ιστορίες για σύγχρονους ντετέκτιβ.

Flix Team
Τον Μάρτιο το Exile Room παίζει κλέφτες κι αστυνόμους!

Με τον τίτλο «Catch Me If You Can», το Exile Room επιστρέφει αυτόν τον μήνα με δύο ντοκιμαντέρ όπου η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Από τα σκοτεινά μονοπάτια του internet και την οδυνηρή ηδονή του γαργαλήματος μέχρι την εμμονική αναζήτηση ενός χαρισματικού πλαστογράφου έργων τέχνης, οι προβολές του Μαρτίου στο Exile Room διαθέτουν εξωφρενικά σενάρια και εκκεντρικούς χαρακτήρες που θα ζήλευε και η πιο ευφάνταστη ταινία μυθοπλασίας του Χόλιγουντ, καθώς ξετυλίγουν δύο αληθινές ιστορίες για σύγχρονους ντετέκτιβ – με απίθανη αφετηρία και ακόμη πιο απίστευτη κατάληξη!

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα του Μαρτίου στο Exile Room:

Διαβάστε ακόμη: Δείτε το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από το σπίτι σας!

Art and Craft 607

Πέμπτη 23/3 στις 21:00 @ Exile Room

Art and Craft (2014)

Σκηνοθεσία: Σαμ Κούλμαν, Τζένιφερ Γκράουσμαν, Μαρκ Μπέκερ / Χώρα: ΗΠΑ / Διάρκεια: 89’

Γνωρίστε τον αξιότιμο κ. Μαρκ Λάντις. Ο Λάντις ασχολείται με τη φιλανθρωπία, ή τουλάχιστον έτσι θέλει να πιστεύει! Τα τελευταία 30 χρόνια έχει «δωρίσει» περισσότερους από 100 πίνακες σε 46 μουσεία σε 26 πολιτείες της Αμερικής – μόνο που κανένας από αυτούς δεν ανήκει στους καλλιτέχνες που υποτίθεται ότι τους υπογράφουν: από τον Μαγκρίτ μέχρι τον Πικάσο. Στην πραγματικότητα, ο Μαρκ Λάντις είναι ένας από τους καλύτερους πλαστογράφους όλων των εποχών, αλλά περιέργως δεν χρησιμοποιεί το ταλέντο του για να κατακλέβει ανίδεους συλλέκτες. Αντίθετα, υποδυόμενος διάφορους ρόλους, προσποιείται ότι εκτελεί τις διαθήκες νεκρών συλλεκτών, δωρίζοντας τα έργα του στα μουσεία της αρεσκείας του.

Οπως κάθε απατεώνας που σέβεται τον εαυτό του, ο Λάντις έχει την προσωπική του νέμεση: τον Μάθιου Λάινιγκερ, έναν υπάλληλο του Oklahoma City Museum of Art ο οποίος προσπαθεί να τον πιάσει στα πράσα εδώ και χρόνια. Η εμμονή του με τον Λάντις, όμως, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του, ενώ οι φίλοι και η οικογένειά του έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. Θα γίνει άραγε ποτέ η διακαής επιθυμία του να τον δει πίσω από της φυλακής τα σίδερα πραγματικότητα; Το «Art and Craft» είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική ιστορία καταδίωξης με φόντο τον άπληστο κόσμο της τέχνης, όπου οι σχέσεις ανάμεσα σε θύτες και θύματα δεν είναι ποτέ ξεκάθαρες. Τελικά ποιος φταίει περισσότερο; Ο Λάντις, που θέλει να δει την τέχνη του να κρέμεται στους τοίχους των μουσείων, ή οι αδίστακτοι επιμελητές που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ελέγξουν τα αριστουργήματα που τους χαρίζει;

Tickled 607

Πέμπτη 30/3 στις 21:00 @ Exile Room

Tickled (2016)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φάριερ, Ντίλαν Ριβ / Χώρα: Νέα Ζηλανδία / Διάρκεια: 92’

Οταν ανακαλύπτει τυχαία online ένα αλλόκοτο βίντεο «διαγωνισμού αντοχής γαργαλήματος», όπου νεαροί άνδρες πληρώνονται για να δεθούν και να υποστούν το μαρτύριο της φαγούρας, ο Νεοζηλανδός ρεπόρτερ Ντέιβιντ Φάριερ αποφασίζει να διερευνήσει την προέλευσή του και απευθύνεται στην εταιρεία που το δημιούργησε. Αλλά η απάντηση που παίρνει είναι σοκαριστική: Ο αποστολέας χλευάζει τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Φάριερ και τον απειλεί με νομικές κυρώσεις αν συνεχίσει να σκαλίζει το θέμα. Κι όπως θα αντιδρούσε κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του, αποφασίζει να κάνει ακριβώς αυτό!

Καθώς ταξιδεύει στις απόκρυφες εγκαταστάσεις γαργαλήματος στο Λος Αντζελες, θα ανακαλύψει μια αχανή αυτοκρατορία διατεθειμένη να καταστρέψει τις ζωές όσων προσπαθούν να αποποιηθούν τη συμμετοχή τους στα επίμαχα βίντεο. Κι όσο πιο βαθιά βυθίζεται στην υπόθεση, τόσο πιο παρανοϊκά μοιάζουν όλα, φέρνοντας στην επιφάνεια μυστικές ταυτότητες και μυστηριώδεις εγκληματικές δραστηριότητες. Πιο παράξενο κι από παράξενο, το ντοκιμαντέρ των Ντέιβιντ Φάριερ και Ντίλαν Ριβ είναι μια συναρπαστική ταινία για τη σκοτεινή πλευρά του internet και για την εμμονική σταυροφορία ενός άνδρα να ανακαλύψει την αλήθεια – πάση θυσία!

Info
Exile Room: Αθηνάς 12, 3ος όροφος (Μετρό Μοναστηράκι) / τηλ.: 2103223395 / www.exileroom.gr. Είσοδος δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη