Buzz

Το Exile Room κλείνει τη χρονιά με δύο απίστευτες αλλά αληθινές ιστορίες ανδρικής τρέλας

στα 10

Ορχεις τράγων και μουσεία πέους πρωταγωνιστούν σε δύο από τα πιο εξωφρενικά και διασκεδαστικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών, που προβάλλονται αυτόν τον μήνα στο Exile Room.

Flix Team
Το Exile Room κλείνει τη χρονιά με δύο απίστευτες αλλά αληθινές ιστορίες ανδρικής τρέλας

Ποιος θα το περίμενε ότι δύο από τα πιο διασκεδαστικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών θα περιστρέφονταν γύρω από τα πλέον απόκρυφα σημεία της ανδρικής ανατομίας (και ψυχολογίας); Για τις δύο τελευταίες προβολές του 2016, το Exile Room αφήνει στην άκρη κάθε ίχνος σοβαροφάνειας και σεμνοτυφίας για να ακολουθήσει τις σχεδόν σουρεαλιστικές περιπέτειες μερικών ανδρών που δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εκπληρώσουν τις μικρές ή μεγάλες φιλοδοξίες τους.

Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 08/12, στις 21:00, με το «Nuts!» (2016) της Πένι Λέιν, το οποίο αναλαμβάνει να μας συστήσει τον Δρ. Τζον Ρόμουλους Μπρίνκλεϊ: μια εκκεντρική ιδιοφυΐα που έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία στην Αμερική του Μεγάλου Κραχ χάρη σε μια θεραπεία για την ανδρική ανικανότητα βασισμένη σε... όρχεις τράγου και σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό του ενός εκατομμυρίου βατ!

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2017: 145 τίτλοι για μια θέση στην πεντάδα του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ

Nuts! 607

Ανασυνθέτοντας τη (σχεδόν) αληθινή ιστορία του μέσα από ποικίλης τεχνικής κινούμενα σχέδια, συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και έναν απολαυστικά αναξιόπιστο αφηγητή, η σκηνοθέτιδα Πένι Λέιν («Our Nixon») ακολουθεί την άνοδο του Μπρίνκλεϊ από τη φτώχεια και την αφάνεια στην κορυφή της διασημότητας, του πλούτου και της κοινωνικής επιρροής. Στην πορεία, ο αξιολάτρευτος αυτός ψεύτης θα μεταμοσχεύσει μερικές δεκάδες χιλιάδες όρχεις τράγων, θα συγκεντρώσει μια τεράστια περιουσία, θα εκλεγεί (περίπου) Κυβερνήτης του Κάνσας, θα χτίσει τον πιο πανίσχυρο ραδιοφωνικό σταθμό στον κόσμο, θα εφεύρει το junk mail και τα διαφημιστικά σποτ, θα οργανώσει μερικά επικά πάρτι και θα σπάσει τα νεύρα των αρχών, μέχρι που τελικά η εξωφρενική του δράση θα αναγκάσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει κανονισμούς προκειμένου να τον σταματήσει. Το πώς τα κάνει όλα αυτά και τι συμβαίνει όταν όλα καταρρέουν είναι η ιστορία του «Nuts!», ενός εξαιρετικά ευρηματικού και διασκεδαστικού ντοκιμαντέρ για την πιο υπέροχη τέχνη απ’ όλες, εκείνη της εξαπάτησης.

Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ παρακάτω.


Την Πέμπτη 22/12, στις 21:00, η ξενάγηση στις πιο εξωφρενικές ιστορίες ανδρικής ανασφάλειας συνεχίζεται με το «The Final Member» (2012) των Τζόνα Μπέκχορ και Ζακ Μαθ, γύρω από το πρώτο μουσείο πέους στον κόσμο!

Το Παρίσι έχει το Λούβρο, το Λονδίνο έχει την Tate Modern και η Νέα Υόρκη έχει το Μητροπολιτικό Μουσείο. Ομως το Χούσαβικ της Ισλανδίας –ένα μικροσκοπικό χωριό στα όρια του Αρκτικού Κύκλου– διαθέτει το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε εξονυχιστικά διατηρημένα ανδρικά γεννητικά όργανα! Με ιδρυτή και επιμελητή τον Σίγκουρντουρ “Σίγκι” Χιάρταρσον, το Ισλανδικό Φαλλολογικό Μουσείο στεγάζει εκθέματα τεσσάρων δεκαετιών από πέη θηλαστικών, από το λιλιπούτειο ποντίκι των αγρών μέχρι τον κολοσσιαίο φυσητήρα, και κάθε μικρό και μεγάλο πλάσμα ανάμεσά τους.

Διαβάστε ακόμη: To ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη για τον ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένο από θλίψη, αγάπη και αφοσίωση

The Final Member 607

Δυστυχώς, από τη συλλογή του Σίγκι λείπει το ιερό δισκοπότηρο αυτή της φαντασμαγορίας ανδρικών μορίων: ένα ανθρώπινο δείγμα. Ο κόσμος του αλλάζει δραματικά όταν δέχεται γενναιόδωρες προσφορές από έναν ηλικιωμένο Ισλανδό Καζανόβα και έναν εκκεντρικό Αμερικανό. Παρ’ όλα αυτά, καθώς ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους δύο άνδρες για τη διατήρηση της... κληρονομιάς τους γίνεται ολοένα και πιο έντονος, ο Σίγκι ανακαλύπτει σύντομα ότι η διαδικασία είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι φανταζόταν αρχικά. Ποιο γεννητικό όργανο θα σταθεί τελικά περήφανο στο βάθρο του μουσείου, χαρίζοντας μια άλλου είδους αυτοϊκανοποίηση στον κάτοχό του και ολοκληρώνοντας το έργο ζωής του Σίγκi; Η απάντηση στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία θα προβληθεί στα ισλανδικά και στα αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ παρακάτω.


Info:
Exile Room (Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι – έναντι ΜΕΤΡΟ / τηλ.: 210 3223395, www.exileroom.gr. Η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη