Buzz

Εχεις την άδεια του Λαρς φον Τρίερ να διαλέξεις και εσύ το «Nymph()maniac» που σου ταιριάζει!

στα 10

Πλησιάζοντας προς την έξοδο του στους κινηματογράφους, το «Nymph()maniac» δείχνει να φεύγει από τα χέρια του δημιουργού του προκειμένου να ικανοποιήσει διανομείς, αιθουσάρχες και διεθνείς αγοραστές. Οσο παραμένει hardcore, όλα καλά!

Εχεις την άδεια του Λαρς φον Τρίερ να διαλέξεις και εσύ το «Nymph()maniac» που σου ταιριάζει!

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε πως το πεντέμιση ωρών ερωτικό έπος του Λαρς φον Τρίερ θα βγει στις αίθουσες της Δανίας «κομμένο» στις τέσσερις ώρες και και αυτό δεν θα ήταν τίποτα, αν το οριστικό cut της ταινίας δεν γινόταν από την παραγωγή και όχι από τον ίδιο τον δημιουργό του.

Ο συνήθως, ωστόσο, ανένδοτος Λαρς φον Τρίερ, όμως, υποχώρησε στις απαιτήσεις των παραγωγών του, αφού διαφορετικά η ταινία θα ήταν μια οικονομική καταστροφή. «Η συντομευμένη εκδοχή είναι αντίθετη με τη θέληση του Λαρς, αλλά τη δέχεται γιατί αντιλαμβάνεται τους μηχανισμούς της αγοράς», δηλώνει ο για χρόνια συνεργάτης του Τρίερ, παραγωγός Πίτερ Ελμπεκ Γιένσεν. «Δεν μπορεί να έχεις μια ταινία που κόστισε 11 εκατομμύρια δολάρια που να είναι τόσο μεγάλη. Πεντέμιση ώρες είναι κάτι ακραίο και μειώνει την αγοραστική αξία του φιλμ τόσο δραστικά που οι επενδυτές του θα ένιωθαν πως εξαπατήθηκαν.»

Ο Γιένσεν ξεκαθάρισε επίσης πως η εκδοχή των τεσσάρων ωρών θα είναι η hardcore version της ταινίας και πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για διαφορετικό release της softcore και της hardcore εκδοχής της. Το ίδιο cut θα ταξιδέψει και στον υπόλοιπο κόσμο, δίνοντας ωστόσο την ευκαιρία στους κατά τόπους διανομείς να αφαιρέσουν ότιδήποτε θεωρούν πως υπερβαίνει τις αν(τ)οχές του κοινού τους.

Οι φήμες που ήθελαν το director's cut του Λαρς φον Τρίερ να κάνει την πρεμιέρα του στο επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών, μοιάζουν επίσης να διαψεύδονται, αν και μέχρι τελευταία στιγμή κανείς δεν είναι σίγουρος για το που θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του το «Nymph()maniac» έτσι όπως το οραματίστηκε, το γύρισε και το μόνταρε ο Λαρς φον Τρίερ.

2

Διαβάστε ακόμη: