Buzz

Γιατί όλοι θέλουν (κολασμένα) τον Τζακ Ο' Κόνελ;

στα 10

Ο Βρετανός σταρ της χρονιάς εντυπωσιάσε στο «Γροθιές στους Τοίχους» και το «'71», κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Unbroken» της Αντζελίνα Τζολί και τώρα οδεύει ολοταχώς προς τον Δον Κιχώτη του Τέρι Γκίλιαμ...

Γιατί όλοι θέλουν (κολασμένα) τον Τζακ Ο' Κόνελ;

H απάντηση στο ερώτημα του τίτλου βρίσκεται αποτυπωμένη στα 206 λεπτά που διαρκούν μαζί το «Γροθιές στους Τοίχους» του Ντέιβιντ Μακένζι και το «'71» του Γιαν Ντεμάνζ. Αν και οι αναλογίες είναι μάλλον σχετικές, η εμφάνιση του Τζακ Ο' Κόνελ στο σινεμά μοιάζει με τις μέρες που βλέπαμε για πρώτη φορά τον Εντουαρντ Νόρτον να σαρώνει τον κινηματογραφικό χρόνο σαν να επρόκειτο για προσωπική του υπόθεση ή για να μην πάμε τόσο μακριά με τις μέρες που ο Μάικλ Φασμπέντερ έχανε το λιπός από το σώμα του στη μεγαλειώδη ερμηνεία του στο «Hunger» του Στιβ ΜακΚουίν.

Δεν διαλέξαμε τυχαία αυτά τα δύο ονόματα - από τις δύο διαφορετικές πλευρές του Ατλαντικού - για να περιγράψουμε τη δύναμη με την οποία ο Τζακ Ο' Κόνελ μπήκε στη ζωή μας για να είναι αυτή τη στιγμή το πιο πολύτιμο εξαγώγιμο προϊόν της Μ. Βρετανίας. Ο 24χρονος είναι ήδη διάσημος, ήδη σταρ και ήδη διεθνής, αν υπολογίσει κανείς πως σε λίγο καιρό θα τον δούμε στο «Unbroken» της Αντζελίνα Τζολί στο ρόλο του Λουί Ζαμπερίνι, του ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - από τα νεανικά του χρόνια ως Ολυμπιονίκη, μέχρι την αιχμαλωσία του από τους Ιάπωνες.

Διαβάστε ακόμη: To δεύτερο trailer του «Unbroken», η Αντζελίνα Τζολί και ο νέος σταρ που γεννήθηκε

Jack O' Connell 607

Γεννημένος το 1990 από πατέρα Ιρλανδό και μητέρα Αγγλίδα, ο Τζακ Ο' Κόνελ έφτασε στο «Γροθιές στους Τοίχους» του Ντέιβιντ Μακένζι αφού πρώτα είχε εγκαταλείψει για πάντα την καριέρα του ποδοσφαιριστή που ονειρευόταν μικρός, είχε παίξει στη βρετανική τηλεόραση («Doctors», «The Bill»), είχε κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο «This is England» του Σέιν Μέντοους, είχε ξεχωρίσει στην τηλεοπτική μίνι σειρά του BBC με τίτλο «Dive» και στο «Skins», είχε χάσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στο «Beautiful Creatures» και στο επικείμενο «The Fantastic Four» και είχε ήδη κλείσει ένα ρόλο στο «300: Rise of an Empire».

«Ξεκίνησα να πηγαίνω σε ακροάσεις από την ηλικία των 13 και ξαφνικά έχουν περάσει 10 χρόνια. Πέρασα μια ολόκληρη δεκαετία προσπαθώντας να κερδίσω την αναγνώριση που έχω. Είναι σαν ανεμοστρόβιλος... Αναγκάστηκα να φάω πολλά σκατά χωρίς να συμβιβαστώ, το οποίο ήταν σημαντικό και αυτή είναι η κουλτούρα που κουβαλάω. Αξιοπρέπεια και τιμή. Αυτές οι αξίες με βοήθησαν να εξελιχθώ και να αντιμετωπίσω την απόρριψη...»

Jack O' Connell 607

Στην πραγματικότητα όπως εξομολογείται ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Interview, αυτό που τον βοήθησε περισσότερο ήταν μια συμβουλή του Ιαν Μπράουν - πρώην ηγέτη των Stone Roses και θρυλικής φιγούρας της Brit Pop: «Ηταν το 2009. Νομίζω Ιούλιος σε ένα φεστιβάλ, πολλή ζέστη. Επαιζα με μια μπάντα που χαζολογούσαμε. Ημασταν στα παρασκήνια και ο Ιαν Μπράουν ετοιμαζόταν να βγει στη σκηνή. Τον πλησιάσα επειδή είναι ένας από τους αγαπημένους μου και του ζήτησα μια συμβουλή. Μου είπε "Μην είσαι νευρικός, να έχεις ένα σκοπό". Είχε τόσο δίκιο...»

Jack O' Connell 607

Καθόλου τυχαίο που ο Τέρι Γκίλιαμ τον σκέφτεται σοβαρά για τον πολυαναμενόμενο «Δον Κιχώτη» του και που το όνομα του Ο' Κόνελ βρίσκεται σε κάθε λίστα με τους σταρ της χρονιάς και τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν το μέλλον - προφανώς με μεγαλύτερη ένταση απ' ότι μας απασχολεί ήδη εδώ και καιρό...

Jack O' Connell 607

Διαβάστε ακόμη: