Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Καννών θα ανοίξει με το «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί - Δείτε το πρώτο τρέιλερ

στα 10

Η Πενέλοπε Κρουζ, ο Χαβιέρ Μπαρδέμ και ο Ρικάρντο Νταρίν πρωταγωνιστούν στο ισπανόφωνο ψυχολογικό θρίλερ του Ιρανού σκηνοθέτη που θα σημάνει την έναρξη του 71ου Φεστιβάλ Καννών.

Το Φεστιβάλ Καννών θα ανοίξει με το «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί - Δείτε το πρώτο τρέιλερ

Ηταν μάλλον δεδομένο ότι θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, κι ενδεχομένως θα διαγωνιστεί για τον Χρυσό Φοίνικα, αυτό που δεν περιμέναμε, ωστόσο, είναι ότι θα αποτελέσει και την ταινία έναρξης της φετινής διοργάνωσης.

Ο λόγος για το «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί, το οποίο αποτελεί ήδη μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και, σύμφωνα με το Variety, θα ανοίξει το 71ο Φεστιβάλ.

Αυτή είναι η μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία του που το Φεστιβάλ Καννών επιλέγει να ξεκινήσει με μια ισπανόφωνη ταινία – η προηγούμενη ήταν η «Κακή Εκπαίδευση» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, το 2004.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο 71ο Φεστιβάλ Καννών

Everybody Knows 607 Ο Φαραντί και οι πρωταγωνιστές του «Everybody Knows» στα γυρίσματα της ταινίας

Βραβευμένος δύο φορές με το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, για το «Ενας Χωρισμός» και τον «Εμποράκο», ο Φαραντί έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών και έχει βραβευθεί και τις δύο φορές: το 2013 με το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής και το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το «Παρελθόν», και το 2016 με το βραβείο σεναρίου και το βραβείο καλύτερη ανδρικής ερμηνείας για τον «Εμποράκο».

Η νέα ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί μια Ισπανίδα που ζει στο Μπουένος Αϊρες και η οποία επιστρέφει στη γενέτειρά της, λίγο έξω από τη Μαδρίτη, μαζί με τον Αργεντινό σύζυγό και τα παιδιά της. Το ταξίδι της ωστόσο αναστατώνεται από απροσδόκητα γεγονότα που φέρνουν στην επιφάνεια μυστικά από το παρελθόν.

Η Πενέλοπε Κρουζ, ο Χαβιέρ Μπαρδέμ και ο Ρικάρντο Νταρίν πρωταγωνιστούν στην ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες της Γαλλίας στις 9 Μαΐου, αμέσως μετά την πρεμιέρα της στην Κρουαζέτ. Το φετινό Φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 19 Μαΐου.

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε σήμερα και το οποίο, ομολογουμένως, μοιάζει αρκούντως αινιγματικό και αγωνιώδες.


Διαβάστε ακόμη