Buzz

5 σκηνές θα σας κάνουν να αγγίξετε την κορυφή του «Everest» (και τα όριά σας)

στα 10

Οταν η δράση συναγωνίζεται την ατμοσφαιρική πίεση ενός ψυχολογικού θρίλερ υψηλών προσδοκιών, η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινα. Δείτε 5 σκηνές από το «Everest» που στέλνει τους Τζος Μπρόλιν, Τζέικ Τζίλενχααλ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Εμιλι Γουότσον, Τζέισον Κλαρκ, Τζον Χοκς σε μία επικίνδυνη ανάβαση στον παγετώνα των Ιμαλαΐων που τεντώνει τα σχοινιά και τα όρια του καθενός.

5 σκηνές θα σας κάνουν να αγγίξετε την κορυφή του «Everest» (και τα όριά σας)

Ο Ισλανδός Μπαλτάζαρ Κορμακούρ σκηνοθετεί ένα ψυχολογικό θρίλερ επιβίωσης και σασπένς, φέρνοντας ένα λαμπερό καστ (Τζος Μπρόλιν, Τζέικ Τζίλενχααλ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Εμιλι Γουότσον, Τζέισον Κλαρκ, Τζον Χοκς, Κίρα Νάιτλι), αλλά και τον θεατή, αντιμέτωπους με τις επικίνδυνες, αντίξοοες, φονικές συνθήκες ανάβασης στην ψηλότερη κορυφή του Εβερεστ. Στην πιο φιλόδοξη κι απαιτητική περιπέτεια που έχει υπογράψει ο Κορμακούρ σε αμερικανικό έδαφος (μετά τα «2 Guns», «Contraband»), πρωταγωνιστής είναι αναμφισβήτητα το βουνό: μεγαλειώδες, απρόβλεπτο, γοητευτικό, στέκεται ως πρόκληση για τον άνθρωπο και δε συγχωρεί λάθη κι αλαζονείες.

Δείτε ακόμα: το trailer του «Everest»

Everest 607 1

Everest 607 2

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία (την τραγωδία του 1996), η υπόθεση μας προσγειώνει στον παγετώνα των Ιμαλαΐων να ιχνηλατούμε με κομμένη την ανάσα τις παράλληλες πορείες δυο ορειβατικών ομάδων που η κάθε μια προσπαθεί να φτάσει πρώτη στην κορυφή, επιβιώνοντας απάνθρωπες καιρικές συνθήκες, χιονοστιβάδες, τραυματισμούς και δοκιμασίες που ούτε το ανθρώπινο σώμα, ούτε το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να αντέξει για πολύ.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Everest Base Camp στο Νεπάλ και στα Pinewood Studios του Λονδίνου. Κι ένα μικρό τρίβια: στις 18 Απριλίου του 2014 μία χιονοστιβάδα που έπληξε την περιοχή του Camp II σκότωσε 16 Σέρπα οδηγούς που κουβαλούσαν τα πράγματα του κινηματογραφικού συνεργείου.

Everest 607 3

Everest 607 4

Τα 5 film clips που μόλις κυκλοφόρησαν, προϊδεάζουν για τις σκηνές δράσης (γυρισμένες από τον Κορμακούρ με IMAX κάμερες) που υπόσχονται να μας κάνουν να κρεμόμαστε από το τεντωμένο σχοινί της οθόνης, αλλά (κι αυτό το χαρήκαμε) υπόσχονται και πιο ήσυχες στιγμές, ατόφιου δράματος, εκεί όπου δεν παρακολουθείς τον ορειβάτη, αλλά προσπαθείς να τον καταλάβεις.

  • «Μας στοιχίζει μια μικρή περιουσία, χρόνο, τις σχέσεις μας. Γιατί έχουμε ψύχωση με το βουνό;»
  • «Γιατί είναι εκεί έξω»

everest 607

Απολαύστε τις 5 σκηνές εδώ. Το «Everest» θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 18 Σεπτεμβρίου σε 2D, 3D, και IMAX 3D.

.

Διαβάστε ακόμα: