Buzz

Η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ κάνει απεργία πείνας

στα 10

Η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ θέλει να δηλώσει παρούσα σε αυτό που συμβαίνει αυτή την εποχή στην Αμερική, παίρνοντας μία τολμηρή απόφαση.

Η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ κάνει απεργία πείνας

H Eβαν Ρέιτσελ Γουντ πήρε μία τολμηρή απόφαση για να στρέψει τους προβολείς στο μεταναστευτικό νόμο της κυβέρνησης Τραμπ κι όσα συμβαίνουν στα σύνορα Αμερικής Μεξικού τον τελευταίο καιρό.

Διαβάστε κι αυτό: Η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ εξηγεί σε ένορκη κατάθεσή της στο Κογκρέσο τι σημαίνει να είσαι θύμα βιασμού

Η 30χρονη πρωταγωνίστρια («Westworld», «Charlie Countryman», «The Ides of March», «True Blood», «Mildred Pierce») ταξίδεψε στο Τέξας το προηγούμενο σαββατοκύριακο για να μεταφέρει η ίδια προμήθειες στις οικογένειες των μεταναστών που κρατούνται στα στρατόπεδα εκεί, να δει τις συνθήκες της κράτησής τους και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόβλημα.

«Πιστεύω ότι δεν είναι ποτέ αργά για να απαιτήσουμε μια αλλαγή. Είμαι εδώ γιατί θέλω να μάθω, θέλω να ακούσω, θέλω να δω. Και θέλω να βοηθήσω σε αυτή την αλλαγή...»

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο (και καμιά φορά το μόνο) πράγμα που μπορούν να προσφέρουν οι σταρ ακτιβιστές είναι ένα: να δώσουν το παρών με την εικόνα τους στα media, μία εικόνα που θα μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο. Για αυτό και η Γουντ, πέρα από τη δωρεά της και την επίσκεψή της και τη γνωριμία της στα σρατόπεδα, πήρε μία εξτρίμ απόφαση: να συμμετάσχει στο #BreakBreadNotFamilies μία απεργία πείνας 24 ημερών που θα διαδηλώνει την αντίρρηση του αμερικανού πολίτη για την πολιτική Τραμπ που χωρίζει οικογένειες μεταναστών στα σύνορα.

«Είναι ένα πολύ μικρό αντίτιμο, μπροστά σε αυτό που περνούν οι ίδιες οι οικογένειες» είπε για την απόφασή της.

Η απεργία πείνας αναφέρεται ως «αλυσιδωτή» - κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες θα κάνουν απεργία πείνας, συμβολικά, για λίγες μέρες ο καθένας, και θα δίνουν τη σκυτάλη στον επόμενο. Θέλουμε να πιστεύουμε δηλαδή ότι είναι έτσι, καθώς το 24 μέρες ακούγεται καθοριστικό κι επικίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα: