Φεστιβάλ / Βραβεία

Ευρωπαϊκά Βραβεία 2016: Οι υποψηφιότητες

στα 10

Ανακοινώθηκαν οι φετινές υποψηφιότητες για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, με τo «Toni Erdmann» της Μάρεν Αντε να συγκεντρώνει τις περισσότερες και να ακολουθεί το «Eγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Κεν Λόουτς.

Ευρωπαϊκά Βραβεία 2016: Οι υποψηφιότητες

Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο Φεστιβάλ της Σεβίλλης ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία, που φέτος θα δοθούν σε τελετή που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016, έπειτα από την ψηφοφορία των περίπου 3000 μελών της Ακαδημίας από όλον τον κόσμο.

Στην κορυφή της κούρσας βρίσκεται το «Toni Erdmann» της Μάρεν Αντε, με πέντε υποψηφιότητες, ακολουθεί με τέσσερις υποψηφιότητες το «Eγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Κεν Λόουτς, ενώ από τρεις έχουν η «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και το «Εκείνη» του Πολ Βερχόφεν.

Η 29η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα προβληθεί ζωντανά από την COSMOTE TV στις 21.15 στο COSMOTE CINEMA 2HD.

Elle 607

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία 2016:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

  • 21 x New York του Πιοτρ Στάσικ
  • A Family Affair του Τομ Φάσερτ
  • Φωτιά στη Θάλασσα του Τζιανφράνκο Ρόζι
  • Mr. Gaga του Τομέρ Χεϊμάν
  • S Is for Stanley του Αλεξ Ινφασκέλι
  • The Land of the Enlightened του Πιέτερ-Γιαν ντε Πιου

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Τέλος, όπως έχουμε γράψει ήδη, το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη βρίσκεται ανάμεσα στις 15 ταινίες που διεκδικούν το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας μικρού μήκους. Είναι η δεύτερη φορά που η Ελληνίδα σκηνοθέτιδα διεκδικεί το συγκεκριμένο βραβείο, μετά την περσινή της υποψηφιότητα για το «Washingtonia».

Η 29η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα προβληθεί ζωντανά από την COSMOTE TV στις 21.15 στο COSMOTE CINEMA 2HD.

Διαβάστε ακόμη