Industry

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας σας προσκαλεί στο Summer School 2016

στα 10

Το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνουν ένα summer school σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λέιντεν και άλλα ολλανδικά και ελληνικά πανεπιστήμια.

Flix Team
Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας σας προσκαλεί στο Summer School 2016

Το Summer School 2016 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 29 Ιουλίου 2016 και δέχεται αιτήσεις από τελειόφοιτους προπτυχιακών σπουδών και από μεταπτυχιακούς και πρωτοετείς διδακτορικούς φοιτητές κοινωνικών/πολιτικών επιστημών. Η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής είναι στις 25 Μαΐου.

Η πλήρης λίστα των καθηγητών περιλαμβάνει τους: Νάντια Σερεμετάκη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Μαρκ Γουεστμόρλαντ (Πανεπιστήμιο του Λέιντεν), Δημήτρη Δαλακόγλου (Πανεπιστήμιο Vrije του Αμστερνταμ), Παναγιώτη Πανόπουλο (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Ελπίδα Ρίκου (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας), Πέτρο Πετρίδη (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Τρύφωνα Μπαμπίλη (Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών), Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη (Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας), Μέτιε Πόστμα (Πανεπιστήμιο του Λέιντεν), Παυσανία Καραθανάση (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Νικόλα Καραχάλη (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Νικόλαο Σφακιανάκη (Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας) και Λευτέρη Φυλακτό (σκηνοθέτης).

Τα μαθήματα

Στις μέρες μας, η οπτική ανθρωπολογία έχει γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους όσοι ασχολούνται με την εθνογραφική έρευνα, οπτική ανάλυση, σπουδές υλικού πολιτισμού ή κριτική ενασχόληση με το σινεμά, τη φωτογραφία και άλλες μορφές πολιτιστικής έκφρασης.

Στόχος αυτής της σειράς μαθημάτων είναι να δώσει στους φοιτητές την εμπειρία της κινηματογράφησης σε ένα γεμάτο ποικιλία και πολλές πτυχές αστικό τοπίο, να παρουσιάσουν το προϊόν (ταινία) της έρευνάς τους σε ειδικό τμήμα του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας και να μάθουν για τις τρέχουσες συζητήσεις και τα θέματα έρευνας στην οπτική ανθρωπολογία και την εθνογραφία. Παίρνοντας μέρος και μαθαίνοντας τη διαδικασία της κινηματογράφησης και της παραγωγής, οι φοιτητές αποκτούν πρακτική εμπειρία σε ένα νέο πλαίσιο, χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους, κάνουν νέες επαφές και μαθαίνουν πώς να παρουσιάζουν τα ευρήματά τους μέσα σε ευρύτερες τοπικές και παγκόσμιες διαδικασίες.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα μαθήματα και τη διοργάνωση εδώ.

Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής (μπορείτε να τη βρείτε εδώ) και να τη στείλουν μαζί με ένα motivation letter με θέμα «Visual Ethnography of Cityscapes» στο e-mail: nia@nia.gr, έως τις 25 Μαΐου 2016. Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν έως τις 3 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη