Buzz

O Ιθαν Χοκ είναι ο Τσετ Μπέικερ

στα 10

Ο,τι ενώνει και χωρίζει τον Ιθαν Χοκ από την άνοδο και την πτώση του Τσετ Μπέικερ, σε μια κινηματογραφική βιογραφία με τον εύγλωττο τίτλο «Born to be Blue».

O Ιθαν Χοκ είναι ο Τσετ Μπέικερ

Η φυσική ομοιότητα του Ιθαν Χοκ με τον Τσετ Μπέικερ στα χρόνια της επιστροφής του στα τέλη του '70 είναι σίγουρα ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στην επιλογή του 43χρονου ηθοποιού για να υποδυθεί έναν από τους μεγάλους, καταραμένους θρύλους της τζαζ.

Το άλλο είναι αυτός ο rock 'n' roll ρομαντισμός που συνεχίζει να διέπει την καριέρα του Χοκ που αναπόφευκτα θυμίζει την άνοδο και την πτώση του Μπέικερ - στην περίπτωση του τελευταίου με ένταση που οδήγησε στο θάνατό του στα 58 του χρόνια.

Τη βιογραφία του Τσετ Μπέικερ με τίτλο «Born to be Blue» υπογράφει ο Καναδός Ρόμπερτ Μπουντρό, διάσημος για τις τηλεοπτικές και βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες του, ανάμεσά τους και το «The Deaths of Chet Baker» που γύρισε το 2009 εξερευνώντας τις θεωρίες γύρω από το θάνατο του Τσετ Μπέικερ που βρέθηκε νεκρός κάτω από το παράθυρο ενός δωματίου ξενοδοχείου στο Αμστερνταμ το 1988, με πιο πιθανή εκδοχή το overdose ναρκωτικών και αλκοόλ.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ο Ιθαν Χοκ κι ο Τζίμι Φάλον θα νανουρίσουν τα παιδιά σας με Μπομπ Ντίλαν

Chet Baker 607

Born to be Blue 607

Η ιστορία του «Born to be Blue» αφορά το comeback που έκανε ο Τσετ Μπέικερ στα τέλη της δεκαετίας του '70 και την ερωτική σχέση που άλλαξε τον τρόπο που έπαιζε μουσική αλλά και σταμάτησε και μια διαδρομή εθισμών και αυτοκαταστροφής που είχαν ήδη καταστρέψει την καριέρα του.

Μαζί με τον Ιθαν Χοκ, στο φιλμ πρωταγωνιστούν η Κάρμεν Εζόγκο («The Purge: Anarchy») και ο Κάλουμ Κιθ Ρένι («The Young and Prodigious Spivet», «Fifty Shades of Grey»), ενώ πολύ σύντομα αναμένονται και οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα με τον Χοκ να κρατάει τη διάσημη τρομπέτα του Μπέικερ.

Το «Born to be Blue» είναι στην πραγματικότητα η πρώτη κινηματογραφική βιογραφία του Τσετ Μπέικερ, μετά το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ του Μπρους Γουέμπερ που γυρίστηκε το 1988 με τίτλο «Let's Get Lost» και μια ταινία με τίτλο «Prince of Cool» στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ο Τζος Χάρτνετ και η οποία ακυρώθηκε μετά από χρόνια προετοιμασίας το 2008.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Born to be Blue»:


Δείτε εδώ τον Ιθαν Χοκ σε μια σκηνή από το «Born to be Blue» να ερμηνεύει το «Somewhere Over the Rainbow» από τον «Μάγο του Οζ»:


Δείτε εδώ το «The Deaths of Chet Baker» του Ρόμπερτ Μπουντρό:


Διαβάστε ακόμη: