Buzz

Ιθαν Χοκ & Ντένζέλ Ουάσινγκτον: έτοιμοι για το remake του «Και οι Επτά Ηταν Υπέροχοι»

στα 10

Δεκατέσσερα χρόνια μετά το «Ημέρα Εκπαίδευσης» του Αντουάν Φουκουά, οι Ντένζέλ Ουάσινγκτον και Ιθαν Χοκ θα ξαναβρεθούν μαζί και με το σκηνοθέτη τους για το φιλόδοξο remake του κλασικού γουέστερν «Και οι Επτά Ηταν Υπέροχοι».

Ιθαν Χοκ & Ντένζέλ Ουάσινγκτον: έτοιμοι για το remake του «Και οι Επτά Ηταν Υπέροχοι»

Το 2001, η «Ημέρα Εκπαίδευσης» («Training Day») του Αντουάν Φουκουά τράβηξε την προσοχή του σινεφίλ κόσμου προς ένα νέο, ειλικρινές, ωμό είδος αστυνομικού δράματος (το νέο μιλένιουμ συμφιλιωνόταν με το φάντασμα των «βρώμικων» 70ς ταινιών) αποτυπώνοντας την πρώτη μέρα ενός νέου άγουρου αστυνομικού στη Δίωξη Ναρκωτικών, όπου ο βετεράνος μαύρος εκπαιδευτής του αποπειράται να τον κάνει συνένοχό του στα διεφθαρμένα παιχνίδια του με τον υπόκοσμο του Λος Αντζελες. Τολμηρό σενάριο και σκηνοθεσία, καθώς και δύο εξαιρετικές ερμηνείες που χάρισαν στον Χοκ μία οσκαρική υποψηφιότητα και στον Ουάσινγκτον το Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου (2002).

Σήμερα μαθαίνουμε πώς οι τρεις υπαίτιοι αυτής της επιτυχίας θα ξανασυνεργαστούν: ο Φουκουά θα σκηνοθετήσει το remake του «Και οι Επτά Ηταν Υπέροχοι» και θέλει τους Χοκ και Ουάσινγκτον ανάμεσα στο καστ των ηθοποιών του. Kαι οι δύο ηθοποιοί είχαν παίξει ξανά σε ταινίες του (ο Χοκ στη «Σκοτεινή Πλευρά του Νόμου» κι ο Ουάσινγκτον στο «The Equalizer»), όμως θα είναι η πρώτη φορά που το πρωταγωνιστικό δίδυμο θα ξαναβρεθεί σε πρότζεκτ του Φουκουά.

Για να ακριβολογούμε: δεν γνωρίζουμε αν η ταινία θα είναι γουέστερν. Οπως και το «The Magnificent Seven» (1960) του Τζον Στάρτζες δεν ήταν παρά μία μεταφορά των «Επτά Σαμουράι» (1954) του Ακίρα Κουροσάβα στην αμερικανική κουλτούρα του γουέστερν, έτσι και η ταινία που φιλοδοξεί να κάνει ο Φουκουά θα είναι μία σύγχρονη ανάγνωση του ιαπωνικού αριστουργήματος - όχι ένα καθαρό remake του γουέστερν.

Training-Day 607 Ιθαν Χοκ, Ντανζέλ Ουάσινγκτον κα Αντουάν Φουκουά στα γυρίσματα του Ημέρα Εκπαίδευσης

Οι σεναριογράφοι του δηλαδή, ο Τζον Λι Χάνκοκ («Η Μαγική Ομπρέλα») κι ο Νικ Πιτσολάτο (ναι, ο δημιουργός του «True Detective») θα βασίζουν το νέο κείμενο πάνω στο σενάριο του Κουροσάβα - κανείς δεν ξέρει με σιγουριά αν ο Φουκουά θα σκηνοθετήσει μία ιστορία του άγριου Φαρ Ουέστ ή έχει δώσει κατεύθυνση για μία σύγχρονη προσαρμογή με 7 γκάνγκστερς - το είδος που γνωρίζει καλύτερα από όλα.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι Κρις Πρατ και Χέλι Μπένετ έχουν υπογράψει για μέλη της νέας κινηματογραφικής συμμορίας.

Περιμένουμε τα νεότερα, όσο επίσης ανυπομονούμε και για το «Southpaw» πρότζεκτ του Φουκουά, με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015.

Διαβάστε ακόμα: