Industry

Συζητώντας για το Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση της Βουλγαρίας και της Σερβίας

στα 10

Η Ενωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου συνεχίζει, με τη δεύτερη εκδήλωσή της, τη διερεύνηση της κινηματογραφικής πολιτικής άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Flix Team
Συζητώντας για το Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση της Βουλγαρίας και της Σερβίας
«Καλή Σύζυγος» της Μιριάνα Καράνοβιτς από τη Σερβία

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ενωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) ξεκίνησε μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων σχετικά με την κινηματογραφική πολιτική που ακολουθείται σε αντίστοιχες με την Ελλάδα Ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε ακόμη: Συζητώντας για το Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση της Ρουμανίας

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αντληθούν πληροφορίες, ιδέες και συμπεράσματα, σχετικά με την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών, αλλά και τη σύγχρονη κινηματογραφική παιδεία.

Μετά την πρώτη επιτυχή ημερίδα με καλεσμένη την πρώην Υπουργό Πολιτισμού της Ρουμανίας, Κορίνα Σουτέου, που συντελέστηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η ΕΣΠΕΚ συνεχίζει με καλεσμένους αυτή την φορά, τον Κάμεν Μπαλκάνσκι, Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου της Βουλγαρίας και τον Μπόμπαν Γιέτβιτς, Διευθυντή του Κέντρου Κινηματογράφου της Σερβίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28 Ιουνίου, στις 12.00 στον κινηματογράφο Αστορ και στη συζήτηση θα συμμετέχει και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Ηλέκτρα Βενάκη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα κύρια σημεία λειτουργίας των τριών Κέντρων Κινηματογράφου (παραγωγή, διανομή, συμπαραγωγές), η συμμετοχή των τριών χωρών σε προγράμματα όπως το See Cinema Network και το Media, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα τους.

Την συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λήδα Γαλανού, ενώ όλες οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση.

Διαβάστε ακόμη: