Industry

H ΕΣΠΕΚ αναρωτιέται «Τι ακριβώς συμβαίνει στην ΕΡΤ;»

στα 10

Η Ενωση Σκηνοθετών και Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στη δημόσια τηλεόραση.

Flix Team
H ΕΣΠΕΚ αναρωτιέται «Τι ακριβώς συμβαίνει στην ΕΡΤ;»

Σε μια ευθεία γραμμή που ξεκινάει από την περιπετειώδη συνέντευξη Τύπου του Νοεμβρίου του 2017 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και φτάνουν μέχρι τις τελευταίες μετακινήσεις σε διευθυντικές θέσεις του τομέα του προγράμματος, η ΕΡΤ βρίσκεται γι' ακόμη μια φορά στο κέντρο συζητήσεων στους οπτικοακουστικούς κύκλους.


Διαβάστε αυτούσιο το δελτίο Τύπου της Ενωσης Σκηνοθετών και Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ):

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;

Η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) έχει εκφράσει δημόσια, ειδικά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την ανησυχία της για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τη Διοίκηση της ΕΡΤ, η διαχείριση της σύγχρονης οπτικοακουστικής πραγματικότητας. Η ελληνική παραγωγή περιορίζεται σε ντοκιμαντέρ και κάποιες εκπομπές λόγου. Πλήρης απουσία μέχρι σήμερα δραματοποιημένου ελληνικού προγράμματος, σχεδόν τρία χρόνια μετά την επανασύστασή της. Η πολιτική για τον κινηματογράφο, ανατέθηκε «με πανευρωπαϊκή πρωτοπορία» σε υπαλλήλους της ΕΡΤ που δεν έχουν κινηματογραφική εμπειρία.

Πληροφορίες διαχέονται ότι όποιος δεν είναι «αρεστός» δεν χρειάζεται, όπως για παράδειγμα με την αποπομπή του κου Κρίμπαλη λίγους μήνες μετά την πρόσληψη του.Πληροφορίες διαχέονται ότι τα φαντάσματα του παρελθόντος (συνδικαλιστές, παραγοντίζοντες, κλπ) είναι οι συνομιλητές της Διοίκησης και διαμορφωτές της πολιτικής της.Πληροφορίες διαχέονται ότι οι παρέχοντες «υπηρεσίες» ή οι έχοντες συγγενικές σχέσεις με πρόσωπα της Διοίκησης τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης.

Όμως το κείμενο της παραίτησης του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας, κου Νίκου Μιχαλίτση,επιβεβαιώνει «τις διαχεόμενες πληροφορίες» εκ των έσω. Ο κος Μιχαλίτσης έφερε την ΕΡΤ στον 21ο αιώνα με την υβριδική τηλεόραση, κ.α. Γιατί κάποιοι θέλουν να την κρατούν στις κακές στιγμές του 20ο αιώνα;

Επειδή από καιρό ανησυχούμε για το μέλλον του δημόσιου εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, τον οποίο επί χρόνια έχουμε στηρίξει με την δουλειά μας και έχουμε προβάλει με τις διακρίσεις της δουλειάς μας στο εξωτερικό, ρωτάμε: Ανησυχεί ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ για τον δρόμο στον οποίο την οδηγεί η παρούσα διοίκηση;

ΕΣΠΕΚ


Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι πρώτες χρηματοδοτήσεις της νέας επιτροπής του 1.5% της ΕΡΤ