Industry

Εσκισε πάλι η ΕΤ1! Επαιξε τον «Παράδεισο» του Φαφούτη πριν βγει στις αίθουσες!

στα 10

Ποιος είπε ότι το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ολιγωρεί; Χθες βράδυ προέβαλλε από λάθος μισή ώρα του «Παράδεισου», ένα μήνα πριν βγει στους κινηματογράφους.

Εσκισε πάλι η ΕΤ1! Επαιξε τον «Παράδεισο» του Φαφούτη πριν βγει στις αίθουσες!

Οσους κάθισαν χθες βράδυ, στις 10, να δουν στην ΕΤ1 το «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά, περίμενε μια έκπληξη: Παράδεισος για παράδεισος θα σκέφτηκε ο υπεύθυνος ροής του προγράμματος και αντί για το «Eden à l'Ouest» του Κώστα Γαβρά, έβαλε να παίζει ο «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη, με προγραμματισμένη έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Ιανουαρίου.

Η ΕΡΤ, ως συμπαραγωγός της ταινίας, έχει, βεβαίως, στα γραφεία της την Beta του «Παραδείσου», μαζί όμως και τη νομική, αυτονόητη δέσμευση ότι δε θα τη δει μάτι ανθρώπου! «Τώρα που ξεκίνησε, αυτή η ταινία θα συνεχίσει» είπε ο υπάλληλος στην πρώτη κλήση της παραγωγής να σταματήσουν την προβολή της ταινίας – χρειάστηκαν τελικά 25 λεπτά μέχρι να κοπεί ο «Παράδεισος» του Φαφούτη και… όποιος τα είδε, τυχερός!

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν το NBC, για παράδειγμα, προέβαλλε από λάθος τα πρώτα 25 λεπτά του «The Dark Knight Rises», πόσα κεφάλια θα είχαν κοπεί και πόσο υπέρογκη θα ήταν η αποζημίωση που θα έπρεπε να δώσει το κανάλι στην παραγωγή. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα και όλα μοιάζουν ν’αντιμετωπίζονται με τη μοιρολατρία της βαρεμάρας. Μήπως, για αλλαγή και για το «καλή χρονιά» να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του;